Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 8 návštěvníků)

ADVENTNÍ KALENDÁŘ PRO DĚTI

0.0
ADVENTNÍ  KALENDÁŘ PRO DĚTI

Postup

Vím, že na to šít adventní kalendář je už docela pozdě, ale nějak mě to nenapadlo dříve, než jsem je začala chystat. Maminky, které jsou zvyklé šít to ještě mohou zvládnout.
Materiál:
krejčovské plátno – je pevné a aplikace se na něj dobře našívají – podklad pro aplikaci-velikost kalendáře / aplikací / si každý může zvolit sám.
zelenou bavlnu / třeba praporovina a pod. / na stromeček
barevné odstřižky / co doma najdete, nebo si můžete vybrat cíleně jeden nebo několik druhů, barev/ na ozdobičky
Hvězda je vyrobená ze čtvrtky a polepená alobalem
tyčka – protažená horním okrajem kalendáře – dobře poslouží třeba tyčka na lampion
zažehlovací vlizelín / ronet/
červený šikmý proužek – na ozdobení stromečku

Velikost kalendáře si každý může určit sám. Ze zelené bavlny si podle šablony vystřihnete stromeček. Zvolíte si tvar ozdobiček – já mám kouličky nebo zvonečky. Vystřihám si potřebný počet kouliček z různých látek – já jsem zvolila 2 rozdílné velikosti. Kolečka jsem si rozložila na ronet / vazelín / a opatrně zažehlila, to aby kapsičky byly pevnější a aplikace se při přišívání na podklad netřepila. Potom jsem je hustě obšila na stroji entlovacím stehem - a teprve pak vystříhala / pozor ať si při vystřihování neponičíte obšití/. Ozdobičky si rozložíte na stromeček, přišpendlíte nebo nastehujete / podle šikovnosti švadlenek / a našijete nebo přietlujete. POZOR teď již ne po celém obvodu, ale jen do poloviny nebo do ¾ každé ozdůbky – a tím nám vznikne kapsička. Krejčovské plátno – vyměřený díl/ já mám 74cmx85cm + 3 cm na ohyb pro tyčku/ po okrajích začistíme a na horním okraji odšijeme dutinku, do které přijde provléknout tyčka. Tyčka musí mírně přesahovat, aby se na její konce dala přivázat stuha na zavěšení kalendáře. Ozdobený stromeček přiložíme na vyměřený čtverec / obdélník / krejčovského plátna, přišpendlíme a hustým stehem / entlem / našijeme. Já mám stromeček ještě obšitý červeným šikmým proužkem, ale stejnou parádu nadělá i vysoké huské nebo ozdobné barevné entlování. Záleží jen na nápadu,představivosti a šikovnosti „švadlenky“. Na vrcholku stromečku je ještě hvězda, já ji mám udělanou ze čtvrtky a alobalu, ale může být vyrobená ze žluté, zlaté nebo jiné látky a přišitá jako ostatní aplikace. Na stromečku jsou ještě sem tam poházené a přišité mašličky. Čísla na kapsičky můžete vyšít, napsat fixem na textil apod. Já je tam původně neměla vůbec, ale jak děti rostly, chtěly si vybírat dobroty podle data, tak jsem je tam jen nalepila napsaná na štítky. Tak teď už jen zbývá naplnit bombonky, pověsit a těšení na vánoce může začít.
Protože kalendáře u nás fungují spolehlivě již několik let, nemám nafotografovaný postup výroby, vkládám pouze fotky hotového výrobku. Je to celkem jednoduché, tak to snaživci snad pochopí.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

lucyje.kenny 1. 12. 2010, 9:48
(Y) (Y) (Y) (Y) podobny mame doma, sila maminka,jen my mame ozdoby nazehlene a na kazde je nasita maslicka na kterou vesime pytlicky s mlsanim :-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie