Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 6 návštěvníků)

ADVENTNÍ KALENDÁŘ PRO DĚTI

0.0
ADVENTNÍ KALENDÁŘ PRO DĚTI

Postup

Protože u nás tento adventní kalendář funguje již několik let, nemám bohužel nafocený postup výroby, ale budu se snažit vše co nejlépe popsat.
Materiál: Krejčovské plátno, barevná bavla na kapsičky, bílá bavlna na sněhuláka, zbytky černé a červené na klobouk a mrkev a zbytky flauše / deky / na šálu a koště. tyčku / poslouží třeba dřevěná tyčka na lampiony nebo umělá na záclonky do oken / mašle nebo stuha na zavěšení kalendáře.
1. z krejčovského plátna si vystřihneme tvar / obdélník, čtverec /, který nám bude sloužit jako podklad kalendáře. Já mám obdélník 150cm x 50cm. Z každé strany zahneme asi 1,5 cm a zašijeme /začistíme aby se látka netřepila /. Na horní hraně uděláme dutinku na provléknutí tyčky asi 3 cm širokou - záleží na šířce tyčky nebo lišty, kterou budete navlékat.
2. vystříháme si z barevných zbytků 24 koleček - půměr 4 cm -
3.připravíme si obdélníky na kapsy 12 obdélníků 22cm x 15 cm , nebo 11 těchto a 2 větší / na datum 1.
a 24.12.
4. na každé straně zažehlíme do rubu záložku 1 cm a po jedné delší hraně i zašijeme - to bude horní strana kapsičky. Obdélníky si rodělíme svisle na polovinu a na každou půlku našijeme nebo naentlujeme barevné kolečko.
5. připravené kapsy si rozložíme na podklad - nezapomeňte, že na kalendáři bude ještě naapliovaný sněhulák a přišpendlíme nebo nastehujeme. Přišijeme k podkladu po třech stranách, horní hrana zůstává volná = kapsička. Přišívat můžeme ozdobným stehem nebo barevnou nití - jak koho co napadne.Každý takto přišitý obdélník ještě prošijeme svisle uprostřed a tím nám vždy vznikne dvojice kapsiček.
6. Do našitých koleček napíšeme fiixem na textil číslice - datumy.
7. SNĚHULÁK: z bílého plátna si podle šablonky vystřihneme tvar sněhuláka, z flauše vystřihneme dvě rukavičky - ručičky, obrys koštěte a šálu. Z červené látky vystřihneme mrkev na nos, z černé klobouk nebo hrnec. Já sněhuláka, hrnec a mrkev podlepila zažehlovacím vlizelínem / ronetem/, lépe se potom s aplikací pracuje - netřepí se. Rukavičky, koště, šálu nos i klobouk - vše jsem přišila entlovacím stehem na sněhuláka a potom stejně tak jsem přišila entlovacím stehem sněhuláka na podkladovou látku kalendáře.Oči. pusinku a knoflíky jsem dokreslila fixem na textil.Klobouk nebo hrnec můžete ještě ozdobit mašlí. Obrys koštěte jsem ještě také prošila -naznačené proutky.
8. Provlékneme dutinkou tyčku, ta musí po každé straně kalendáře přesahovat, navážeme mašli na zavěšení.
9. Zbývá už jen kalendář naplnit bombonky, pověsit a těšení a odpočítávání může začít.
Ještě pár rad a typů. Kapsy mohou být stejně velké,nebo větší a menší, ale je lepší větší - lépe se z nich bombony vyndávají. Mohou být stejně barevné nebo různobarevné. My máme doma jeden kalendář červený a jednem zelený. Kapsy na 1. a 24. mají jinou barvu a jsou větší, ale není to podstatné - záleží na vás. Stejně tak čísla můžete napsat, vyšít nebo vystřihat a nalepit.
KDO POUŽIJE NÁVOD,AŤ SE VÁM DÍLO PODAŘÍ!!!!!!!!!!

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Lenpod 29. 11. 2010, 21:17
Pěkný český kalendářík na odpočítávání očekávaných svátků. Moc oceňuji. (Y) (clamp) :-) Kéž bych byla taky tak šikovná *-).

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie