Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 11 návštěvníků)

Novoročenky - technika malby horkým voskem

0.0
Novoročenky - technika malby horkým voskem

Postup

Jednoduchá novoročenka, povede se každému dítku nad 4 roky s pomocí, školáci zvládnou bez pomoci. Enkaustika je velmi efektní a stará technika a skutečně bez nároku na speciální pomůcky vytvoříte prima věci.

Takže co budeme potřebovat - papír, nejlépe enkaustický, ale ten je drahý a velmi jednoduše ho nahradíte starými nástěnými kalendáři, které mají jednu stranu bílou, je potřeba, aby papír "klouzal" byl hladký a lesklý, můžete použít i papír na tištění fotografií, dále pak potřebujeme vosk na enkaustiku, opět je možné nahradit a to obyčejnými voskovkami, ale je potřeba, aby obsahovaly vosk, nejlépe kohinorky. Využijeme pravítko, nůžky, lepidlo, tužku, barevné čtvrtky třpytivé barvy, děrovačky apod. V mých dalších návodech - enkaustika, najdete odkaz na you tube, kde je krásné video s popisem postupu nanášení vosku žehličkou. Až budete mít obrázek hotový, tak nakreslíme požadovaný tvar, můžeme obkreslit vykrajovátko na vánoční cukroví, vystřihneme a nalepíme na jednobarevný povrch.

Druhou možností je vzít bílou čtvrtku s vystřiženými "okýnky" a enkaustický obrázek vlepit pod. Opět je možné dozdobit nápisy.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Isand 22. 12. 2010, 18:55
Krásný, jen nevím jestli bych 6 - ti leté dítko nechala pracovat s horkou žehličkou.
přeslice 22. 12. 2010, 19:08
@Isand dělám to už několik let i s dětmi ve školce, ale i s mentálně postiženými, obrázek je každý jiný a všechny krásné, děti si vychutnávají svůj úspěch, držím jim ruku, ale zvládají i sami, skutečně, ten strach je v nás, pokud dítko řádně poučíme a bude pod dozorem, tak v tom nevidím problém.
pinquin 22. 12. 2010, 19:20
@přeslice Jo jo, taky máme bezva školku, zírám, co zvládají předškolní děti ať už s pomocí či bez, syn ušil na stroji pytlík pro Mikuláše, s žehličkou pracují taky. Jsem z naší školky nadšená. |:o)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie