Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbili 3 návštěvníci)

Malba na hedvábí

0.0
Malba na hedvábí

Postup

Velmi jednoduché, zvládají děti i předškolního věku, ideální zábava na ošklivé večery a zároveň super dárek pro babičky. Co budeme potřebovat - hedvábí
- šátky v hoby prodejnách od 90 kč dle velikosti
- kravaty
- pouzdra na brýle
- penálky apod.
Je skutečně velký výběr, pak už jen záleží na tom, co obdarovaný využije nejvíce.
Barvy na hedvábí, velká lahvička od 100 kč, malá od 60 kč. Ze dvou velkých lahviček jsme obarvili 5 šátků a kravatu a ještě v každé lahvičce zbyly tak 2/3. Kupte minimálně dvě barvy, raději více odlišné, aby efekt byl lépe viditelný.
Dále budete potřebovat podložku, kuchyňskou sůl, konturu ......

hedvábí namočíte a jen lehce vyždímete, aby se barva pak krásně rozpíjela. Šátek trochu namuchláme, rozhodně ho nenechávejte natažený. Můžete namáčet štětcem nebo kosmetickými tyčinkami, ale štětec je lepší, hedvábí ťupkujeme a barva se rozpíjí, střídáme více barev, nebo jednu, či dvě, záleží na fantazii, můžete nechat i bílá místa, skutečně záleží jen na Vás.

Máme nabarveno a můžeme posypat kuchyňskou solí, sůl barvu trochu "vyžere", takže udělá takový mechový efekt a zároveň vytvoří další odstíny. Není nutné solit. Můžete nechat rovnou uschnout.

Až nám šátek zaschne, klidně nechte přes noc, tak vyžehlíme, tím se barva zafixuje. Pak jsou opět dvě možnosti, buď budeme ještě kreslit ornamenty a použijeme konturu, tím je možné jednak zapravit nějaké nedostatky, nebo zpestřit šátek či kravatu, kdyby se Vám zdála fádní. Konturu nechte zaschnout a pak opět přežehlit, aby se zafixovala. Druhá možnost, nechcete-li použít konturu a nic už kreslit, je šátek vyprat, nejlépe v šamponu na vlasy a pak opět nechat uschnout a vyžehlit. Máte hotovo, určitě udělá radost.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie