Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 11 návštěvníků)

háčkovaná bambule

0.0
háčkovaná bambule

Postup

z tenší příze např. baby, batole, bibina, háčkem č. 3 uháčkujeme 5-6 řetízkových ok, které spojíme do kruhu pevným očkem.
já osobně háčkuji bambule takto:
přes prst (ukazováček) mám omotanou pouze jednu otočku příze, nahodím na háček přízi (jako když chcete dělat sloupek), píchnu do očka, chytnu háčkem přízi z prstu (na bříšku ukazováčku), protáhnu ji háčkem v požadované délce smyčky, kterou stále držím na ukazováčku, řetízkovým očkem a ještě 1. nahozený očkem na háčku, pak sháčkuji zbývající oka na háčku a tím vlastně oko bambule zpevním (jakoby dokončím sloupek) tak, že se smyčka bambule neprotahuje (smyčku bambule mám za prací).

A tak pořád dokola, až do požadovaného průměru bambule, nejlépe cca 10 cm, kterou pak přišijete na baret nebo čepici. Docela dobře se bambule dělá i z dvojité příze a když si to cvičně vyzkoušíte na uháčkovaném řetízku, tak to za chvíli půjde docela samo.

Jinak doporučuji do některého očka dělat smyčku dvakrát (tedy do jednoho řetízkového oka dělat dvakrát smyčku bambule), aby se Vám neutahoval háčkovaný kruh. Bbambule vzniká z druhé strany práce, Vy vlastně koukáte na spodek bambule. Nemusíte mít strach, že nemáte všechny smyčky bambule stejně dlouhé, bambule je pak docela hustá, a i když nejsou smyčky stejné, bambule vypadá moc pěkně.

Postup jsem udělala z dvojité příze silnějším háčkem, aby to bylo pěkně vidět, navíc z dvojité příze jde bambule rychleji a také moc pěkně vypadá. Snad je to srozumitelné.

Na tuto bambuli nepotřebujete žádné pravítko ani platební kartu (což jsem taky zkoušela a je to hrůza). Zkuste to a za chvíli to půjde samo.

začátek práce - uháčkovaný řetízek, spojený do kruhu pevným okem

nahození příze na háček, jako když chcete dělat sloupek

píchnutí háčkem do řetízkového oka

nabrání příze z ukazováku ( toto bude tvořit smyčku bambule), musí být na prstu jen jedna otočka, protože jinak Vám smyčka nepůjde háčkem táhnout)

protáhnutí nabrané příze řetízkovým okem a první nahozenou přízí na háčku

sháčkování zbývajících ok na háčku a je hotovo (jakoby dokončený sloupek) a vidíte, že máte smyčku bambule za prací. Než upevníte smyčku dokončením sloupku, můžete si ji libovolně utahovat, abyste dokončením sloupku neměli velká řetízková oka (na to všechno při háčkování přijdete sami)

opět bambule háčkovaná dvojitě

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie