Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 9 návštěvníků)

Jak na krtky

0.0
Jak na krtky

Postup

Někde jsem četla jak se zbavit krtků. Zakopat do každého rohu skleněnou lahev třeba od piva, aby bylo vidět hrdlo. Jak do té lahve bude foukat vítr, tak to vydává zvuk do země, který se krtkům nelíbí a pak půjdou jinak. Ozkoušené to nemám, jelikož krtky na zahradě nemáme. Bydlíme hned u vlakové tratě a krtci k nám nejdou. Tak nemohu posoudit. Dále jsem četla proti slimákům, zakopat pet lahev do země, kde bude vidět opět hrdlo. Nalít tam trochu piva, slimáci jdou na ten slad a pak padají do lahve jak hrušky a už nevylezou. Budu zkoušet teprve letost.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

tazKD 13. 1. 2013, 12:15
Zkusím snad pomůže *-) máme velikou strmou zahradu a jak tam se krtci letos rozorali.....
majka.hh 26. 9. 2011, 7:11
me se na zahrade zabydlel krtek, paseku nadelal velikou, dala jsem tam ty petky, nejdriv se je snazil vyhrabat :-@ ale pak se odporoucel pryc, poradila me to kamoska, ted koukam ze jste vlozila navod, ale zkusim i to pepo kdyby se chtel vratit. zniclil co slo :-@ :-@ 8o| uz ho nemame konecne .
BarboraK 21. 9. 2011, 13:23
Nám teda flašky zatím pohámají a máme klid. Záleží na jak dlouho. Ale loni jsem měli zrytou celou zahradu a letos ani jedna hromádka. Flašky máme podél plotu cca po 2metrech (Y) (Y) (Y)
Archeoložka 10. 4. 2011, 16:34
Dobry den já už léta použivam PEPO podpalovač do díry kousek a hup a je prič (hello) (hello) papa krtku .
Andie22 1. 4. 2011, 20:07
Tak krtka jsme řešili půl roku, zkoušeli různé plašičky, větrníky z pet lahví, chlupy od zvířat, petardy, psa i kopačku a rýč. Bez úspěchu (N) Pak jsem vyčetla z knihy starších babiččiných rad ..... vložit do díry naftalín. Do každé díry jsem mu nacpala jednu kostku a že těch bylo požehnaně 8o| A výsledek????? Již tři měsíce jsme bez krtka a krtinců (Y) :-) Tak doufám, že už se nevrátí a my budeme mít místo oraniště krásný trávník. (plaz)
Luciáš02 14. 3. 2011, 19:56
Na krtka je vyzkoušeno (Y) kovová tyč a na ni vrtulka, jak vitr fouká a vrtule se točí krtek ten zvuk nemá rad *-) . Několik let jsme měli všude krtiny stači jedna vrtulka a je kliííííííííd :-) :-) :-)
rradilka 8. 3. 2011, 12:59
Na krtky je prý vyzkoušené dát do díry pod krtinec kousek PEPA- pevný podpalovač. Ten smrádek je zažene pryč. Taky to budu letos zkoušet, protože ani náš pejsek nepomohl a krtci vesele dělají hromádky dál.
farlana 4. 3. 2011, 12:15
Krtky mám ozkoušené a nefunguje to. Je to věčný boj, dokonce sme zkusili zakopat krtkovy do chodby 5 litrovou láhev, že jako do ní spadne až tudy půjde a sviňák našel 5 litrů zeminy, láhev zacpal a vpohodě přešel kam potřeboval :-@ Nakonec jsme vsadili na krtkovu přirozenou vlastnost - nemá rád průvan. Bohužel tato metoda končí chycením " obtížného hlodavce" do kleští a jeho usmrcením. Ale humáně se ho prostě nezbavíte :-)Soused si pořídil solární plašič (Y) a krtek mu udělal krtiny akorát kolem něj (tudledudle) asi už mu hluk nevadí. Sekám na jednom konci zahradu sekačkou, na druhém vyroste krtina :-p
abril 5. 3. 2011, 16:18
@farlana Pořiďte si psy. Nám několik hodin denně běhají po zahradě a nemáme ani jednu hromádku. U sousedů mají na metru dvě ,-).
abril 5. 3. 2011, 16:18
@farlana Pořiďte si psy. Nám několik hodin denně běhají po zahradě a nemáme ani jednu hromádku. U sousedů mají na metru dvě ,-).
Martina.Prch 7. 3. 2011, 14:29
@abril Tak je pravda, že psa máme taky a u jednoho asi nezůstaneme. Ještě mě napadla kočka, náš kocour mi věčně před vchodové dvěře nosí zakousnuté krtky. A jak jsem psala tak u nás na zahradě nejsou, takže loví po sousedech :-), tak dělá taky pěknou službu, a já je pak jen hodím do popelnice. ,-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie