Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 97 návštěvníků)

jak na neštovice

0.0
jak na neštovice

Postup

Ráda se podělím o "návod", co použít na neštovice, osvědčilo se nám to, malá nemá žádnou jizvu jako pozůstatek. Mazání a koupel mi doporučila dětská dr., homeo a mastičky přímo paní homeopatka.

- potírat "vylepšeným pudrem" (nedrolí se a jde dobře smývat) - http://www.lekarna.cz/tanno-hermal-lotio-100ml/

- koupání OK, jen chvilku a spíš vlažná voda - v heřmánkovém roztoku - http://www.lekarna.cz/chamomilla-ivax-1x100ml-roztok/

- když se neštovice vysévají, tak brát 3 x denně 5 kuliček Rhus toxicodendron 9 ch (homeopatika) - myslím, že to pomohlo proti svědění, příp. se mají brát Fenistil kapky (ale s těmi homeopatiky jsme je ani nepotřebovali). Když už se nové pupínky nedělají, tak homeo vysadit.

- a pak když se pupínky hojí (už nemokvají), tak mazat měsíčkovou mastí od Weledy (urychluje hojení) - http://www.lekarna.cz/weleda-calendula-10-mast-25g/ (v odkazu je 10 %, myslím, že jsme měli 5 %)

- a nakonec, když už jsou dole stroupky, tak mazat krémem na jizvy od Cannadermu - http://www.cannaderm.cz/cs/produkt/regenerace_osetrujici_krem/regenerace.htm

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

marge 19. 3. 2011, 13:28
právě proděláváme.. Osypala se v pátek. od neděle koupu denně v hypermanganu a mažu Tanno Hermal. Včera to byl týden, už má jen sroupky.Včera jsemkoupala už jen v čisté vodě a namazala měsíčkovou mastí co je v návodu. Polovina stroupků už se sloupla a další se sloupávají |:o) myslím že do středy budeme ok (F) Zůstávají jen malé červené flíčky,ale to je asi po čerstvém sloupnutí stroupku normální.. (F) (F)
petula.s 18. 3. 2011, 10:22
Dobrý, ale já třeba mazala obě děti jen tekutým pudrem, jizvičky taky nemají, zahojilo se to hned ,-)
zabori 17. 3. 2011, 19:50
Já nechala očkovat a (Y). První várka neštovic byla v MŠ těsně po mém 2. otěhotnění ( dcera jediná je nedostala) a 2. várka pak těsně před porodem ( opět nic). Byla jsem neskonale šťastná!!!! Navíc dnes se již dávají 2 dávky ( možno v kombinaci s jinými) a vydrží.
zuzicam 17. 3. 2011, 10:35
nam pomohol uplne jednuduchy sposob a to kupanie v sode bikarbone pocas celeho dna temer stale kolko dieta vydrzalo moje dieta vydrzalo dlho kupanie ma rada (Y) obisli sme tym potieranie kazdej jednej kiahne hocakymi pripravkami pripadne podavanie fenistilu ci inych "utlomovadiel"neskriabala sa jazvy nemala ziadne "vysusovadlo"cize soda bikarbona/ sa dostala vsade a nemusela som davat pozor ci som niektoru kiahnu v natierani nepreskocila.a dieta si dodnes zela dostat kiahne zas lebo jej celodenne kupanie nadmieru vyhovovalo.Po kupeli som neutierala nehala volne telo vysusit a nenatierala ziadnym telovym mliekom ani olejom nic proste nehat susit.
SarkaKobrcova 16. 3. 2011, 20:14
můj názor, jak na neštovice, je očkování (H) ... a taky nebudeme mít žádné jizvy :-p (Y)
Nadys 17. 3. 2011, 10:58
@SarkaKobrcova moc se neradujte ,neštovice občas chytnou děti i přes očkování. :^),a myslím že těch látek do dětí je nacpaných až dost ,pročtěte si co obsahuje ze přídatné látky např.tato očko látka. (N)
Michellinka 17. 3. 2011, 7:09
@SarkaKobrcova Tak to radši sem tam jizvičku, než nechat dítě na všechno očkovat. Ten dětský organismus se taky musí sám naučit vytvářet si nějaké protilátky. Nechat dítě očkovat proti neštovicím, proti zánětu středního ucha, proti chřipce, ..... - mně už to nepřijde normální. Pak přijde nějaká jiná infekční nemoc a jeho tělo si s tím nedovede samo poradit. :-S (F)
Babu13 16. 3. 2011, 21:13
@SarkaKobrcova akorát ta vakcína není na celý život :-(
cipofka 16. 3. 2011, 20:17
@SarkaKobrcova Můj názor zas je, že nebudu do děcka rvát zbytečně očkování (H), neštovice většina z nás prodělala a žijem :-p Dcera měla neštovice před dvěma lety, jizvy nemá žádné. Ale vím i o horším průběhu se skončením v nemocnici, ovšem ze svého okolí ne, jen co jsem viděla tady holky, co psaly.
SarkaKobrcova 16. 3. 2011, 20:23
@cipofka já znám případ zánětu mozkových blan a trvalého poškození mozku ... z neštovic, takže volba očkování byla jasná ...
soniccz 16. 3. 2011, 20:33
@SarkaKobrcova jsou popsané i případy takovýchto a podobných reakcí přímo na očkování (různého typu), takže pro mě to není vůbec jasná volba...... (F)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie