Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 20 návštěvníků)

Jak na zarůstající nehet na palci u nohy !Pro těhotné!

0.0
Jak na zarůstající nehet na palci u nohy !Pro těhotné!

Postup

Kdo to zná ví že je to nepředstavitelná bolest. Jen jsem měla problém, že jsem byla zrovna těhotná a nemohla jsem použít běžné agresívní dezinfekční věci. Teatree byla jediná možná silná dezinfekce kterou šlo kvůli těhotenství použít. Potřebujeme 100% teatree olej a náplast. Bolavý palec nejdříve umyjeme dezinfekčním mýdlem a osušíme , potom nastříháme náplast na dva asi 2 cm proužky. Náplast nalepíme souměrně vedle bolavého nehtu na kůži a snažíme se náplast co nejvíc natáhnout a sní i kůži u nehtu a oblepit kolem palce. Ale pozor nesmí být přelepený nehet, náplast vedeme zešikma. Druhou náplastí jen fixujeme tu předešlou, ať pevně drží ono odchlípnutí kůže od boku nehtu. Nyní zakápneme teatree olejíčkem (já měla roll-on od Dr.Müllera) do nejvíc postiženého místa. Opakujeme co osm hodin, vždy s novým lepením náplasti. Mě to zabralo do dvou dnů. Vypadá to složitě napsané, ale stačí fakt jen tu postiženou kůži odtáhnout od nehtu ať se tam ten olejíček pořádně dostane. Jen asi po týdnu jak bylo vše zhojené se mi začala neuvěřitelně loupat kůže na palci, ale pod ní už byla zdravoučká nová kůžička. Dělala jsem to přesně v loni a od té doby mám klid.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Lenka 1551 25. 8. 2011, 11:45
Když pro těhotné, dovolím si přispět i já- nevím, kde jsem tuto radu četla, ale mám jí odzkoušenou. Mě zabírá MATEŘSKÉ MLÉKO. Na sterilní čtvereček gázy jsem nakapala mlíčko, připlácla na bolavé místo (na noc a do rána je to o mnoho lepší) a připevnila, aby to vydrželo celou noc (plus se ještě v rámci snesitelnosti jednou za čas snažím nahromaděný hnis vymačknout). Do dvou dnů mívám po bolesti (Y) Věřím, že ne každý to vyzkouší a nebo že to všem zabere, ale budu ráda, když to aspoň někomu pomůže. Říká se, že se dá použít MM i na hnisající očíčko pro miminko, tak na tom něco bude (mamca)
kolbovka 22. 8. 2011, 22:28
:-) Určitě vyzkouším! :-)
katys21 15. 8. 2011, 18:25
Skvělý návod (Y) (Y) (Y) (Y)
milarr 14. 8. 2011, 18:10
taky mám tuhle radost za sebou a měla jsem to zároveň na obou nohách. Pedikérka mě to podkládala každý týden smotkem namočeným v Teatre oilu. Léčily jsme to rok, ale od té doby mám pokoj.
lucama 14. 8. 2011, 14:43
Mne teda pomaha natirat jodisolem a dat framykoin a zalepit, hnis se nakuli nahoru a pak vytece, nehet se vystrihne a pak dal potirat jodisolem. vim,ze jsem taky nemohla na nohu perinu, hruza, ani stoupnout, i muz zustal doma,mela jsem miminko. Toto pomohlo. Taky je dobre nohu pred strihanim namocit do lavoru treba s dubovkou. Trpela jsem na to uz driv, ale tohole po porodu byl mazec.
simas 14. 8. 2011, 13:42
Také s tím mám problém, na chirurgii mě to poprvé strhli, do roka zarostlo opět a dr. mě tentokrát vyrobil z náplasti bez polštářku ruličku, tu nacpal k tomu nehtu, aby odtáhla kůži od nehtu a pak napevno přetáhl náplastí, od té doby si to dělám sama a je to účinné. Řekla bych, že to možná bude držet lépe než jen tou náplastí.
knedlis 13. 8. 2011, 20:35
to též znám a toto mi opravdu pomohlo! (clamp) (clamp) (clamp)
markas 13. 8. 2011, 11:28
http://health.ic.cz/zarustajici_nehet/ dovolila jsem si přidat odkaz (F)Lucko,prožila jsem to samé,těsně po porodu,napřed jsem si myslela,že je to jen zatrhlá kůžička,ale pak se to během pár dnů děsně zanítilo 8-|nakonec mě to donutilo jít na chíru,verdikt zněl-strhnout nehet!!!utekla jsem a začala se léčit sama,zkoušela snad vše,kdejaké mastičky,tintury,navíc byl listopad a já neobula botu :´(takže s kočárkem v manželových sibiřkách a pantofli ,-)pak jsm asi po měsíci narazila na tento odkaz (Y)nekecám-do dvou dnů to přestalo bolet,hnis vytekl a do týdne jsem obula boty-od té doby mám klid!!!!!!!!!!!!!!!!! tomu pánovi bych udělila metál |:o) |:o) |:o) |:o)omlouvám se,za tu litáni ,-)asi se to nikomu nebude chtít číst,ale musela jsem zareagovat (hello)
lolab 8. 8. 2013, 17:43
@markas Tak to jsou přesně ty stránky, které jsem pročítala a inspirovala se.
Rybalenka 14. 8. 2011, 18:24
@markas (Y) (Y)
jeremy 14. 8. 2011, 8:07
@markas Děvčata, je zajímavé, že já jsem se s "touhle" radostí seznámila také v době po porodu, s 2-měsíční Natálkou...3x mi strhávali nehet (ale "jen" ten kousek v rohu) a dodnes to není vyřešené...je to citlivé, musím nosit větší boty a zarůstá dál...někdy víc, někdy méně, momentálně nemám hnis, ale po těch trháních nehtu se mi nehet jaksy rozšířil do šířky, takže si vytvořil jakési "nové lůžko", ale není to jako prve... :-( co s tím...je to bez hnisu, není to už zarudlé, jen je to citlivé a vrostlé do toho nového lůžka...ach jo, předtím jsem nikdy na to netrpěla, nevím, proč zravna to tady čtu, že se nám to stalo po porodu...
markas 14. 8. 2011, 13:21
@jeremy Jaruš-ani nemluvte +o(já jsem na to po porodu hleděla jak výr :-odo té doby jsem neměla páru,co je to zarostený nehet :-$právě jsem slyšela,i pedikérka mi říkala,že jakmile si jednou necháte ztrhnout nehet,třeba jenom tu krajní část-tak hotovo :-(už to nebude nikdy jako dřív a bude neustále dokola zarůstat. Zkuste preventivně pořád odtahovat tou náplastí,aby to netlačilo do toho prstu,pak by to aspoň němělo bolet v botě. Asi bych lepila pořád,vím co je to za bolest,pamatuji se,že jsem tenkrát nemohla mít na noze ani položenou peřinu,navlékání ponožky pro mě byl druhý porod 8-|a o bout botu-to radši ani nemluvím!!!!
jeremy 14. 8. 2011, 20:27
@markas Přesně, Marcelko...fakt, já nechápu, jak se to mohlo stát...jediné vysvětlení mám, že se mi po porodu změnila noha, jakoby rozplácla a klesla mi i nožní klenba ale boty jsem nosila ke kočárku stejné, jako předtím na běhání a tím, jak se mi změnila noha, tak mi byli jakoby "malé"...tak jsem je vyřadila, přestože jsou pořád jako nové, ale už je nemohu nosit... :-(
mamculda 13. 8. 2011, 19:12
@markas já jsem si to přečetla sestra na to trpí pořád až jí lituji a to není těhule

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie