Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 14 návštěvníků)

Mozaika venkovní - dlaždičkování

0.0
Mozaika venkovní - dlaždičkování

Postup

Jak jsme si udělali zeď pod pergolou ..

Protože jsme dělali novou fasádu, měla jsem možnost lepit přímo na ošpricovanou zeď (jen na maltu) - tak jsem se do toho pustila kolem kohoutku s vodou, protože když nám kohoutek kolikrát "vystříkl", tak ta zeď trpěla a odlupovala se..
Známé zbyly ze stavby dlaždičky (silné obkladačky), tak jsem je kladívkem rozmlátila a pustila se do oblepování kolem kohoutku. Dělala jsem to od oka, nic jsem si dopředu nechystala, protože u mě to stejně nemá cenu, potom mi to na té zdi nesedí..

Toto je moje pracovní prostředí :-) Pod kolena polštářek, abych nemusela pořád čupět, kolem dlaždičky a už se zkoušelo a skládalo

A pokračujeme, nápad dělat kytku vznikl až při lepení, respektive stonek s listy, to byla hurá akce, vlastně jsem ani nevděla, co z toho budu dělat, jen jsem sedla a jala se lepit...

A pokračujem.. Koupila jsem si na to lepidlo z Centrostavu na venkovní použití a musím říci že se s ním krásně pracovalo, líp než s jiným co jsem měla doma .. koupila jsem pytel 20kg a tak půlka mi po tom všem zbyla.. Konkrétně jsem lepila stavebním lepidlem KNAUF FLIESENKLEBER N.

Udělala jsem jen kousek a protože se mi nechtělo jít dál a navíc jsem měla omezené časové možnosti, tak jsem druhý den ten kousek alespoň zaspárovala. Koupila jsem si na to v Baumaxu gumu na spárování, je to na principu gumové stěrky na okna, klidně bych to dělala tím, ale faktem zůstává, že ta zednická guma je širší.

Spárovačku jsem měla - viz Foto od KVK bílou, taky se s ní hezky pracuje, koupila jsem 5kg ale pak jsem dokupovala, i když tam hodně zbylo. Ale nemluvím jen o kytce, z lepidla i spárovačky jsem dělala vnitřky jednoho okna, kytky druhého, kytku pod kohoutek a rantlík u země + spodek okna velkého, takže ona ta plocha byla velká.

Na okno, protože jsem měla dlaždiček málo (resp. na druhé okno - toto) jsem dala alespoň "kytky" - ty jsem si připravila předem a oblepila papírovou páskou zvrchu, aby mi hezky držely tvar a rovinu
.. Okno jako takové jsem spodek oblepila kalsickýma dlažkama, co jsem našla doma.. Nejsou vidět, bude přes ně ještě "prkno"

Na druhou stranu taky..
+ Spárování spodku .. tam jsem dávala, co mi vždy zbyla hmota spárovací od kytek, aby mi nezatvrdla a já jí nevyhazovala.. Na téhle rovné ploše se to dělá špičkově, to kytky na zdi jsem musela dělat i natřikrát a hodně hladila prstama :-)

A u země jsem si nalepila pár křivých dlaždiček jako jakýsi rantlík .. To spárování pak byl docela boj, jela jsem špachtlí po kouskách a když to trochu zavadlo, tak jsem to uhladila prstem :-)

Tady také ..

No a tak nějak je hotovo, jen ty dlažky musím lépe umít, ale ony jsou vroubkované, tak to nejde umývat dobře, doporučuji nevroubkaté, jde to snima mnohem lépe. Na okno jsme si ještě pořídili dřevo a natřeli .. ještě plánujeme o víkendu natřít dveře oboje.. atp.

:-)
Má drahá polovička chtěla pár kytek i do prostoru pro "oživení" .. nakonec se mi tolíbí, i když je mizerná fotka, protože za tmy - vyfotím pak ještě finální verzi, umytou a ve dne :-)

Detail kytky

Detail malé kytky (na zdi jich je několik umístěno) - protože pánové během mého lepení začali zeď štukovat, jednoduše jsem špachtlí vyškrábala štuk, protože jsem se bála že by to na něm nedrželo, a lepila jsem opět na ošpricované.

Edit 17.7.2012 - dokončila jsem polepení starého stolu, protože mi materiál z úpravy zdi zbyl. A toto lepidlo drží parádně i na obyčejné dřevotřískové desce. Jen jsem na stůl nanesla vrstvu, nandala dlaždičky, zaspárovala - a je na světě venkovní stůl, co pár x let vydrží :-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

aniianii 18. 7. 2012, 10:00
Děkuju všem, kterým se návod líbí :-) Ráda bych napsala a přidám to i do úvodu, že letos proběhlo úspěšné polepení mozaikou starého stolu, a vskutku to výše uvedeným lepidlem drží jak čert - k obyčejné dřevotřískové desce :-)
špaginka 19. 9. 2011, 14:34
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)super nápad
LJENOCKA 18. 9. 2011, 15:58
(Y) (Y) (Y) (Y)
Elemka 13. 9. 2011, 23:50
(Y)
rianka2 12. 9. 2011, 15:09
Máš to krásný :)
veap 9. 9. 2011, 8:25
Nádhera (Y) (Y) (Y)
MazelBoruvka 8. 9. 2011, 18:30
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
lidare 8. 9. 2011, 15:03
(Y)jste šikulka,vypadá to moc dobře (clamp)
jitah 8. 9. 2011, 14:13
Marti, musím Vám to pochválit, máte to moc krásné |:o) |:o) |:o) a ty kytičky kolem, to je třešnička na (^)
aniianii 8. 9. 2011, 14:29
@jitah Děkuju :-) Ještě doumýt, okno dodělat a udělat nějaké hezké fotky bez koštěte (víte, že jsem si ho všimla až z fotek? :-) ) A bude hotovo, kouká se nám na to rozhodně líp než na tu opadanou omítku co tam bývala předtím :-)
anyda 8. 9. 2011, 13:53
(Y) (Y) (Y) parádně popsané, též se chystám na mozaiku a zatím jen sbírám inspirace na netu, a třídím obrázky , krásně udělané kytičky !!!! (clamp) (clamp) (clamp)
aniianii 8. 9. 2011, 13:54
@anyda Děkuju moooc :-) Tohle je vlastně moje první mozaika (poprvé jsem tedy dělala tu celou plochu v malém okně), tak z ní mám trochu sobecky radost, čekala jsem to horší :-) Líbí se nám to.. kytky si vymyslel ten můj do prostoru, aby nám to prý kvetlo i v zimě :-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie