Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbilo 473 návštěvníků)

ZARUČENĚ FUNGUJÍCÍ FÍGL NA UCPANÉ DUTINY!!!

0.0
ZARUČENĚ FUNGUJÍCÍ FÍGL NA UCPANÉ DUTINY!!!

Potřebné ingredience

jakékoliv nosní kapičky,tyčinky do uší

Postup přípravy

Jelikož mi stále píší maminky s prosbou o zaslání této metody na mejl,uveřejnuji "recept" sem a budu jen ráda,když zabere i ostatním,tak jako nám.

Nejedná se o žádnou "babskou" radu,ale o návod od ORL lékaře!

Starší syn velmi trpěl na zánět vedlejších nosních dutin,užili jsme si...až nám naše paní doktorka odešla do důchodu a dostali jsme nového pana doktora,který nám poradil tuto metodu,která prý zabírá i na opravdu těžké případy,které by jinak čekala punkce.

Lze praktikovat i u dětí,které již vydrží sedět v klidu.Tím samozřejmě nemyslím půlroční dítě:-)

Vezmete si tyčinky do uší,pořádně pokapete nosními kapkami nebo postříkáte nosním sprejem,a opatrně zasunute CO NEJHLOUBĚJI do nosu.Předem upozrňuji,že nic se nesmí dělat násilím!!Sami ucítíte,jak a kam to jde.Můj syn je velký strašpytel a to je mu 11 let,takže jsem musela nejdříve vyzkoušet na sobě,aby viděl,že to nic není.Tyčinky jdou skutečně zandat dost hluboko,kouká z nich nějaký 1-2 cm,nebolí to,pouze to asi díky kapkám lehce šimrá.Toto se praktikuje 3x denně po dobu 15 minut /obě dírky současně/.Nejlepší zkušenosti máme s nosními kapkami Muconasal plus,obsahují i eukalyptové silice a někdy nos uvolní,že ani netřeba tyčinek:-)

Jak nám doktor vysvětlil,jde o to,takhle se kapky dostanou i do postranních dutin a uvolní je.
Velmi dobré je zkombinovat tyčinky+horká vana,zaručuji,že Vám pak nudle potečou jedna radost:-)))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lady Di 14. 7. 2014, 10:07
Tak tento fígl na dutiny mě zachránil, moc děkuji že jste se podělila o radu. Je to úžasné !!!! (clamp)
piskotbar 9. 6. 2014, 10:47
Jen bych ráda doplnila - pokud máte hodně úzký kořen nosu (jako třeba já :/), tak vám zůstane koukat třeba o něco míň než půlka tyčinky. Já to dál prostě nedám, už to bolí. Ale i tak se rýma krásně spustila (Y) Díky za tip!
vlasťulka 28. 12. 2013, 20:02
(Y) (Y)vyzkouším
tiska 11. 12. 2013, 6:50
(I) (mp) (candle) (comp) (comp) (comp) (comp) (c omp)
HorackovaS 17. 5. 2013, 11:36
tak to jsem tedy zvědavá, komu se jako prvnímu po těchto babských radách stane, že mu uvízne vatový konec někde hluboko v nose :-o :-S |-) |-)
kocourek07 18. 4. 2013, 8:38
Milé maminky my máme jednodušší recept a pro mrňouse nejlepší, bez tyčinky.Poradili nám to v lázních.Lehnout na postel na záda ,-) samozřejmě a hlavička viset z postele dolů, kápnete a počkáte minutku a kapičky se dostanou úplně všude kam mají - hodně hluboko do dutin zatečou.My praktykujeme a nemáme problém (H).A malý si na to rychle zvyknul a když má rýmu automaticky lehne na postel a spustí hlavinku :-)
JWOWW 17. 4. 2013, 21:48
Dobrý večer, tak já už to dnes zkouším podruhé a bez výsledku :-(. Na rentgenu se objevil zánět levé čelistní dutiny. Doktor chtěl udělat punkci, ale odmítla jsem :-/. Zkouším nahřívat, inhalovat, šťourátka jsem zastrčila až tak, že snad ani nebyly vidět a nic se mi nespustilo... jen pár kapek bílé čiré rýmy... Máte ještě nějaký návrh, nápad? Budu vděčná za cokoliv :-/
menza 21. 6. 2013, 10:26
@JWOWW Moje mamina mi říkala, že když byla na vysoké škole a měla jít na punci, tak večer před si koupila kvalitní vodku, nalila si plnou skleničku a kopla to do sebe (několikrát), ráno se probudila sice s lehkou kocovinkou, ale celá rýma vytekla (Y)
JanaPas 17. 4. 2013, 23:27
@JWOWW výplach nosu-půl litrovou petku s takovým tím "cucátkem" např. od Kubíku. Tu gumičku z toho vyberete ven, do petky uděláte v horní části díru - aby voda dobře tekla. Naplníte vodou - odraženou, vlažnou a na půl litru dáte půl čajové lžičky soli (nejlépe mořské), promícháte a pak se nahnete nad umyvadlo, petku dáte do nosní dírky a klidně dýcháte pusou (musí být otevřená, jinak se začnete "topit" ,-) ) no a voda vyteče druhou dírkou ven. Budete cítit, jak se vám to rozlévá dutinami. Prý to pomáhá právě na dutiny a na zadní rýmu, mě to doporučoval doktor, prý se netřeba bát, zvládají to děti pětileté. A nebo místo vody se solí dáte nahřátou Vincentku, v obou případech prý vyjdou neskutečné "poklady". Tak zkuste, za to nic nedáte.
LUMAR21 19. 3. 2013, 16:28
Jo, tuhle radu už jsem někde četla, vyzkoušela ji, ale bohužel mi nezbrala. Teď jsem čekatelka na punkci nosních dutin a přemýšlím, jak se tomu vyhnout. Škoda, že tehle recept je na mě krátký. :-(
janujka79 22. 2. 2013, 16:35
prave sem vyzkoušela a pomaha, ale moc to simra :-) (Y)
alenka83 20. 2. 2013, 21:10
děkuji moc za super návod. Přesně toto mi dělali na ORL v kombinaci s UV lampou. TeĎ jsem zkoušela zasunout tyčinky do dutin sama. Povedlo se to asi až na 3 pokus. To, že jsem pčíkala nejprve je asi normální, ale pochvíli se to tam asi uvolnilo a šlo to posunou t dál. Děkuji moc, snad se konečně vyspím. Trpím na to a léčili mě na alergo, ale jsou to prostě jen dutiny, kdy jen malá rýmka vyústí totálním zacpáním. Všem opravdu doporučuji! |:o)
Tobinek 16. 2. 2013, 10:11
(Y) (Y)děkuji, právě vyzkoušeno a pomáhá to (Y) (Y) (Y) (Y)
sannov 14. 2. 2013, 11:44
Právě mi z nosu trčí tyčinka a kromě kýchání a slzení oka mi už teče rýma ven, už tři dny vůbec nemůžu dýchat! Díky za tip, určitě mi pomůže!!! (clamp) (clamp)
Mata 12. 1. 2013, 7:01
(Y)
marketqa13 29. 12. 2012, 21:25
(Y) musim rict, ze to opravdu funguje.velke diky za radu , dutiny mne boli kazdou chvili (F) (clamp)
hanyc 17. 10. 2012, 14:18
Teda! Už jsem se bála punkce, protože ta hlava fakt už dost bolela. Vypadá to teda hrozně, ty štětičky v nose, zatím to dělám poprvé a jsem srab a moc hluboko nemám odvahu to zastčit (ač to nebolí...), ale z nosu mi teče...!!! Díky za radu, teď už se rýmy nemusím bát a připadat si jak chlap se smrtelnou nemocí ,-)
Soseda 27. 9. 2012, 9:14
Dobrý den, jsem také astmatička a alergička, celou zimu jaro jsem si protrpěla záněty dutin, pak jsem si přečetla o průplachu dutin, co je zde v komentářích odkaz a začala to aplikovat, při návštěvě alergoložky, jsem se jí zmínila a ona mi to jen schválila a dala mi tip přímo na konvičku na průplachy. Tady je odkaz pro více informací: http://www.rhinohorn.cz/ Konvička se dá objednat v každé lékárně stojí cca 280,- a funguje. Proplachuji každý den ráno a můj pětiletý syn už tuto techniku ovládá také sám a při rýmě proplachuje, rýma dříve odezní a nos není tak zacpaný. Nemusí používat žádné spreje. Mě při rýmě neskutečně pomohl, nic se mi nikde neusazuje, dutiny nebolí, vrátil se mi čich i chuť. Vřele doporučuji.
Zrušený účet 29. 6. 2012, 22:53
Dobrý večer, tak zrovna praktikuji Vaši radu. Po týdenní chřipce nebo čem, mám v závěru rýmu jak šráky a teď druhý den s total ucpaným nosem. Takže zkouším ... ale musím jednu dírku, pak druhou .. obě zárove´n děsně kýchám a slzí mi oči jak u cibule. Ale zdá se, že to trochu povoluje, takže se snad vyspím. Vyzkúšáme a uvidíme ..díky. Boože čím je člověk starší, tím je to fakt s těma nemocema horší. Dřív jsem mívala klasickou OBYČ rýmu a teď hned bez rýmy ucpané dutiny anebo rýmu s total ucpaným nosem a žádným sekretem ... :^) (N) :´( Děkuji Vám (F) (F) (F) (F)
jeremy 14. 6. 2012, 0:19
(clamp) (clamp) (clamp) (Y)
Douglas 5. 5. 2012, 17:16
(Y) (Y) (Y) (Y) dekuji moc za "recept" ,-) neskutecne me bolela hlava a nos jsem mela zacpany. nacpat si tycinky do nosu mi nepripadalo jako dobry napad,ale za vyzkouseni nic nedam. tak jsem to zkusila a bezbolestne jsem zavedla jednu dirku - celou tycinku. na druhou dirku mam policeno na nekolikrat,nejdrive jsem zavedla pouze 1/4, po dvou hodinach uz pulku tycinky, tak ted uz to musi byt snad cela. nechala jsem tycinky asi 10min a ryma se spustila :-) uleva obrovska (Y) opravdu to pomaha (F) (L)
Pinookio 28. 3. 2012, 19:50
tak jsem to teda zkusila pač mi hrozila punkce,ale nepodařilo se mi to zasunout víc jak do poloviny nosu nedřív jsem pčikala a pak to taky bolelo,mám vbočenou nosní přepážku tak jestli to bylo tím nebo jsem prostě citlivka :-Snicméně moc příjemné to nebylo,ale je fakt ,že i tím trochem se to pohnulo akorát po vytažení tyčinek sem smrkala a pak zase nic..doktroka mi udělala RTG a nakonec mi dala vynikající tabletky Sinupret 3x2tbl denně a 3x denně olynth a po dvou dnech se mi totálně ulevilo,smrkám a jsem v pohodě a na RTG žádné ucpané dutiny

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie