(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
Pampeliškový med II. -- výborný na průdušky
Potřebné ingredience
350 rozkvetlých květů pampelišky , 2 l vody , 1 pomeranč , 1 citron , 1 1/2 kg krystal cukru
Postup přípravy
Květy necháme chvíly rozložené na papíře či sítu aby vylezly brebery.
Květy dáme do hrnce ,zalijeme vodou ,
přidáme na kolečka nakrájený pomeranč i citron s kůrou - bez pecek a vaříme 30 min.
Necháme vychladnout.
Poté přecedíme ,přidáme cukr a vaříme do zhoustnutí (cca 1 1/2)
Ještě horké lijeme do sklínek a pořádně zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůzu min. na 30min.
Skladujeme v chladu a temnu.
****ZKUSTE I DALŠÍ MÉ RECEPTY A NEVÁHEJTE A NAPIŠTE JAK TO DOPADLO A JAK VÁM CHUTNALO****
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
dikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydiky
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Květy dáme do hrnce ,zalijeme vodou ,
přidáme na kolečka nakrájený pomeranč i citron s kůrou - bez pecek a vaříme 30 min.
Necháme vychladnout.
Poté přecedíme ,přidáme cukr a vaříme do zhoustnutí (cca 1 1/2)
Ještě horké lijeme do sklínek a pořádně zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůzu min. na 30min.
Skladujeme v chladu a temnu.
****ZKUSTE I DALŠÍ MÉ RECEPTY A NEVÁHEJTE A NAPIŠTE JAK TO DOPADLO A JAK VÁM CHUTNALO****
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
dikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydiky
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
berunecka
(upraveno)
4. 5. 2010, 9:07
Leni, právě vařím druhou dávku medu Co mám dělat, když mi med nehoustne ? I po hodině a půl vaření teče jako voda Zkusila jsem přidat i cukr a nic Jinak, chuťově je výborný, krísně voní...ale na chleba ho asi nenamažu
bimonka
(upraveno)
5. 5. 2010, 19:52
@berunecka
Tak to vazně nevím,ale mělo by se to vlastně zahustit tou dávkou toho cukru a částečným vyvařením té vody.Mě to šlo báječně,nechápu,že Vám to dělá neplechu a mrzí mě ,že to nejde. Taky bych to řešila přidáním cukru ,ale když to nepomohlo,tak to vážně nevím Ještě mě tak napadá,on taky ještě zhoustne po vychladnutí ,tak je možné ,že teplý se Vám zdá hodně řídky.Ale já ho teda stejnak používám spíš do čaje než na chleba
paja1232
(upraveno)
20. 5. 2009, 22:49
Dobrý den můžu vědět kolik z toho je zhruba skleniček a jak hodně vy ho máte hustý?Vypadá skvěle
bimonka
(upraveno)
22. 5. 2009, 11:32
@paja1232
Milá Pavlínko,tak to Vám teď vážně neřeknu,dělala jsem ho vloni a kolik bylo sklínek už si nevybavím.Ale hustota je přiměřená a srovnatelná s klasickým medem.Ale to se taky vysvětluje špatně,každý med má hustotu jinou. Ale je vážně skvělý,určitě vyzkoušejte!!
kapinak
(upraveno)
27. 4. 2009, 18:04
Dobrý den Leni, právě vyvářím med podle Vašeho receptu,... jsem pomalu ve finále . Dám Vám vědět, jak to dopadlo
bimonka
(upraveno)
3. 5. 2009, 16:18
@kapinak
Káťo,to je bazvadné.Pak dejte vědět,jak to dopadlo a jestli chutnal.
kapinak
(upraveno)
8. 5. 2009, 14:08
@bimonka
Leni, medík je super, už schovávám zásoby na zimu , jinak bysme jej snědli už teď děkuji za recept
bimonka
(upraveno)
9. 5. 2009, 22:26
@kapinak
To je supééééér Díky
LUCYSEK
(upraveno)
19. 4. 2009, 15:24
Dobrý den Leni !!!! Tak zkouším ten váš med,a zatím voní úžasně a vzhledem k tomu že si má starší dcera spálila i jazyk tak bude i chutově fantastický .Jestli zhoustne,určitě udělám i další várku.Moc děkuji za receptík
bimonka
(upraveno)
20. 4. 2009, 12:14
@LUCYSEK
Lucko,to je milé,děkuji za zprávičku.Doufám,že jak Vám voněl,že Vám tedy i chutná!!!!Zkuzte i Pampeliškový med I.,je též dobrý!!!
krhak
(upraveno)
14. 4. 2009, 23:36
URČO VYZKOUŠÍM
bimonka
(upraveno)
16. 4. 2009, 9:43
@krhak
jj,bezva,pak napište