Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

Pampeliškový med II. -- výborný na průdušky

0.0
Pampeliškový med II. --  výborný na průdušky

Potřebné ingredience

350 rozkvetlých květů pampelišky , 2 l vody , 1 pomeranč , 1 citron , 1 1/2 kg krystal cukru

Postup přípravy

Květy necháme chvíly rozložené na papíře či sítu aby vylezly brebery.
Květy dáme do hrnce ,zalijeme vodou ,
přidáme na kolečka nakrájený pomeranč i citron s kůrou - bez pecek a vaříme 30 min.
Necháme vychladnout.
Poté přecedíme ,přidáme cukr a vaříme do zhoustnutí (cca 1 1/2)

Ještě horké lijeme do sklínek a pořádně zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůzu min. na 30min.

Skladujeme v chladu a temnu.


****ZKUSTE I DALŠÍ MÉ RECEPTY A NEVÁHEJTE A NAPIŠTE JAK TO DOPADLO A JAK VÁM CHUTNALO****
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
dikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydiky
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

berunecka 4. 5. 2010, 9:07
Leni, právě vařím druhou dávku medu ,-) Co mám dělat, když mi med nehoustne ? *-) I po hodině a půl vaření teče jako voda :´( Zkusila jsem přidat i cukr a nic *-) Jinak, chuťově je výborný, krísně voní...ale na chleba ho asi nenamažu :-)
bimonka (upraveno) 5. 5. 2010, 19:52
@berunecka Tak to vazně nevím,ale mělo by se to vlastně zahustit tou dávkou toho cukru a částečným vyvařením té vody.Mě to šlo báječně,nechápu,že Vám to dělá neplechu a mrzí mě ,že to nejde. :-| :-| :-| Taky bych to řešila přidáním cukru ,ale když to nepomohlo,tak to vážně nevím :-| :-| Ještě mě tak napadá,on taky ještě zhoustne po vychladnutí ,tak je možné ,že teplý se Vám zdá hodně řídky.Ale já ho teda stejnak používám spíš do čaje než na chleba :-)
paja1232 20. 5. 2009, 22:49
Dobrý den můžu vědět kolik z toho je zhruba skleniček a jak hodně vy ho máte hustý?Vypadá skvěle (Y)
bimonka 22. 5. 2009, 11:32
@paja1232 Milá Pavlínko,tak to Vám teď vážně neřeknu,dělala jsem ho vloni a kolik bylo sklínek už si nevybavím.Ale hustota je přiměřená a srovnatelná s klasickým medem.Ale to se taky vysvětluje špatně,každý med má hustotu jinou. Ale je vážně skvělý,určitě vyzkoušejte!! (Y) (Y) (hello)
kapinak 27. 4. 2009, 18:04
(hello) Dobrý den Leni, právě vyvářím med podle Vašeho receptu,... jsem pomalu ve finále ^o). Dám Vám vědět, jak to dopadlo ;-) (hello) (hello)
bimonka 3. 5. 2009, 16:18
@kapinak (Y) (Y)Káťo,to je bazvadné.Pak dejte vědět,jak to dopadlo a jestli chutnal. :-) (clamp) (clamp)
kapinak 8. 5. 2009, 14:08
@bimonka (hello) Leni, medík je super, už schovávám zásoby na zimu ;-), jinak bysme jej snědli už teď ;-) (Y) (Y) (Y) děkuji za recept (child1) (child1)
bimonka 9. 5. 2009, 22:26
@kapinak To je supééééér (Y) (Y) (Y)Díky (L)
LUCYSEK 19. 4. 2009, 15:24
Dobrý den Leni !!!! Tak zkouším ten váš med,a zatím voní úžasně (Y) (Y) a vzhledem k tomu že si má starší dcera spálila i jazyk tak bude i chutově fantastický ;-) ;-) ;-) .Jestli zhoustne,určitě udělám i další várku.Moc děkuji za receptík (L) (L) (L)
bimonka 20. 4. 2009, 12:14
@LUCYSEK (flower)Lucko,to je milé,děkuji za zprávičku.Doufám,že jak Vám voněl,že Vám tedy i chutná!!!!Zkuzte i Pampeliškový med I.,je též dobrý!!! (Y) (clamp) (F)
krhak 14. 4. 2009, 23:36
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)URČO VYZKOUŠÍM
bimonka 16. 4. 2009, 9:43
@krhak jj,bezva,pak napište (clamp) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie