Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

PAMPELIŠKOVÝ MEDÍK (Super na chřipečku a na nachlazení)

0.0
PAMPELIŠKOVÝ   MEDÍK      (Super na chřipečku a na nachlazení)

Potřebné ingredience

600 ks hlaviček pampelišky | 2,5 litru vody | 3 ks citrón | 1 ks velký pomeranč I cca 3 kg cukr krystal |

Postup přípravy

Hlavičky rozkvetlých pampelišek bez stonků vypereme pod tekoucí vodou. Vložíme do čtyřlitrového hrnce na zalijeme 2,5 lity vody. Přidáme omyté citróny a pomeranč, rozkrájené na kolečka a vaříme 15 minut. Potom hrnec odstavíme a vše necháme 24hodin vylouhovat.
Druhý den přecedíme přes hustý cedník nebo přes plátýnko do čistého hrnce. Do šťávy přidáme cukr a za občasného míchání vaříme ještě asi 2 hodiny, až se med začne táhnout. Čím déle med vaříme, tím je hustší. Hotový pampeliškový med lijeme ještě horký do malých skleniček, uzavřeme víčkem a máme hotovo. Pampeliškový med je vhodný při léčení chřipek nebo nachlazení.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

verunka06 (upraveno) 12. 9. 2009, 17:47
(facky) (plaz) (radost) (radost) (radost) (jazyk) Dobrý den Štěpánko.Moc se omlouvám.Hledala jsem něco na nachlazení a nechala jsem si MMB otevřenej a naše tříletá šikulka docela s počítačem umí a tak si bohužel na Vás klikla a nasázela tak ke komentáři nějaké i ošklivé obrázky.Tak se omlouvám,to nebylo schválně.Moc díky a opravdu se omlouvám.Hezký zbytek dne.Helča a Verunka.
Frodo Pytlík 27. 1. 2011, 11:08
@verunka06 (Y) To nic!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie