Šalvějový sirup - super při nachlazení

Potřebné ingredience
šalvěj, voda, cukr - já používám třtinový a chemicky neošetřené citrony
Postup přípravy
Přes noc necháme odležet, ještě jednou krátce přivedeme k varu, a horké plníme do sklenic.

Vše, co budeme potřebovat

1,2 litru vody a 1 kg třtinového či bílého cukru přivedeme k varu

4 velké hrstě nahrubo nakrájené šalvěje přidáme do rozvaru

Promícháme...

...necháme ještě chvíli povařit.

Odstavíme z plotny a přidáme dva chemicky neošetřené citróny, nakrájené na kolečka.

Přes noc necháme uležet v lednici.

Druhý den scedíme, krátce přivedeme k varu a ještě horké plníme do dobře vymytých sklenic- Já vyplachuju vřelou vodou s kapku alkoholu. Víčka před zavřením prolévám slivovicí:-)

A tady už naplněno ve skleničkách a nachystáno na podzimní plískanice do čaje:-)
Recept jsem našla na stránkách paní Martiny http://myhappyangels.blogspot.cz/ a jak píše v dovětku:
A až Vám bude nejhůř, bacily na vás budou útočit a ničit vaše tělo,
tak rozmíchejte jednu lžíci sirupu ve sklenici horké vody a v teple si nápoj vypijte!
Jsem přesvědčena, že to se těm mrškám chřipkovým moc líbit nebude ☺
Ale pozor...je to opravdu léčebný sirup, takže se držte správného užívání a dávkování!!!
Tak ať chutná a pomůže od případných bacilů:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu





















