Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Čajové směsi při těhotenském zvracení

0.0
Čajové směsi při těhotenském zvracení

Potřebné ingredience

1. varianta: 25 g plodu anýzu, 25 g plodu fenyklu, 25 g heřmánkového květu, 25 g listu máty peprné. 2. varianta: 35 g heřmánkového květu, 30 g meduňkového listu, 30 g listu máty peprné, 5 g oddenku zázvoru.

Postup přípravy

1. i 2. varianta:
1 vrchovatou čaj. lžičku směsi rozdrtíme v hmoždíři, přelijeme 1 šálkem horké vody, necháme přikryté 10 - 15 min. vyluhovat a scedíme.
Denně pijeme až 5 šálků.

Tyto čajové směsi posilují žaludeční nervy, odstraňují křeče a uklidňují.

Při těhotenském zvracení se doporučuje především dostatek tekutin. Ráno, ještě v posteli by měla žena vypít šálek horkého mléka, ženy které nemají rády mléko můžou vyzkoušet výše uvedené bylinné čaje. Dobrým prostředkem proti dráždění ke zvracení je oddenek zázvoru, doporučuje se užívat jej jen v malých množstvích čerstvý nadrobno nakrájený nebo kandovaný.

Silice léčivých rostlin je třeba v aromaterapii užívat opatrně. Silice ze šalvěje, yzopu, myrhy a majoránky by se měly vynechat během všech devíti měsíců. V prvních čtyřech měsících je třeba se vyvarovat peprnomátové, fenyklové, růžové, rozmarýnov a kadidlovníkové silici.
Naopak vhodnými silicemi, které vyjasňují náladu a osvěžují jsou citrusov silice z květů citroníku, bergamotu, pomerančovníku a grepu. Na zklidnění při stresu a nervozitě se doporučuje levandule.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie