Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 323 návštěvníků)

Sušenky (razítka tescoma)

0.0
Sušenky (razítka tescoma)

Potřebné ingredience

Recepty nejsou moje. Posbírala jsem je a vyzkoušela. Razítka (už máme tescomu i tchibo:-)) si s klukama užíváme a budeme vděční za další recepty. Se všemi těsty se dobře pracovalo. Doplněno o další 3 recepty: s posledními dvěma těsty se moc dobře nepracovalo - viz. níže, ale sušenky jsou dobré. Na dotazy doplňuji teplotu pečení. Vše jsem pekla na 170-180 °C v elektrické troubě. Čas opravdu netuším. Řídím se vůní a barvou, kouknu na sušenku i zespoda. Doplňuji recept z tchiba, který vyzkouším po svátcích, a s dovolením Jany recept na Spekulky. PŘIDÁN A VYZKOUŠEN RECEPT NA LOTUSKY.

Postup přípravy

CITRONOVÉ SUŠENKY č.1 - 280 g hladké mouky, 180 g cukru moučka, 120 g másla, 2 žloutky, 2 lžíce citronové kůry, šťáva z půlky citronu
- sušenek bylo 55 kusů. Šťávu jsem dala z celého citronu, chtěla jsem, aby byly výrazné, ale bylo to špatně - roztekly se, jak je vidět na obrázku. Chuťově jsou dobré, hodně křehké.

VANILKOVÉ SUŠENKY č.2 - 350 g hladké mouky, 150 g tuku, 120 g cukru moučka, 1 vejce, 1 žloutek, vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva
70 kusů. Díky prášku trochu vyběhly a vzorek není tak ostrý, ale nevadí. Chutově mi připomínají sušenky Club a jsou i tak křehké.

POMERANČOVÉ SUŠENKY č.3 - 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce pomerančové šťávy, 2 lžíce pomerančové kůry, 210 g hladké mouky, špetka jedlé sody
36 kusů. Neměla jsem kůru, dala jsem trochu víc šťávy, ale jsou pro nás zklamáním, pomeranč tam cítit není. Patrně je to tou chybějící kůrou. Jsou uvnitř měkké. (Mám v lednici těsto na jiné pomerančové sušenky, určitě dám vědět.)

MÁSLOVÉ SUŠENKY č.4 - 275 g hladké mouky, 200 g másla, 60 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr (1 vejce) 54 kusů. Chuťově jsou podobné lineckému.

SKOŘICOVÉ SUŠENKY č.5 - 250 g hladké mouky, 120 g cukru moučka, 100 g másla, 10 g skořice, 1 vejce
44 kusů. Použila jsem tmavý cukr, a proto asi není reliéf tak výrazný. Minule jsem dělala s moučkovým cukrem (foto v rodinných). Chuťově výborné, měkké. (Miluji skořici, nejsem úplně objektivní:-))

POMERANČOVÉ SUŠENKY II č.6 - 225 g másla, 1 žloutek, 3/4 hrnku moučkového cukru - dohromady utřít a přidat: 1/4 lžičky soli, šťávu z jednoho pomeranče, 2 hrnky hladké mouky, 1 vanilkový cukr.
63 kusů. Při pečení pomeranč krásně voněl, ale na chuť cítit není. Jsou moc dobré, křehké, lahodné.

MANDLOVÉ SUŠENKY č.7 - 50 g mletých mandlí (mlela jsem i se šlupkou), 150 g másla, 50 g moučkového cukru, 180 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva. Těsto se neskutečně drolilo, tak jsem přidala žloutek.
32 kusů. Nepatrně se roztekly. Jsou křehké, chuťově dobré.

OŘECHOVÉ SUŠENKY č.8 - 50 g mletých ořechů, 150 g másla, 50 g moučkového cukru, 180 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva.
32 kusů. S těstem se nepracovalo moc dobře, lepilo se mi na razítko. Roztekly se nejvíc se všech, jen ty, které jsem udělala obzvlášť vysoké, zůstaly. Chuťově jsou ale moc dobré.

PERNÍČKY č.9 (foto dodám) - Vyzkoušela jsem recept odsud. Bylo mi jasné, že když je v těstě soda, vzor se zdeformuje. Tak se také stalo. Není to nic hrozného a chuťově jsou moc dobré.
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=134470 jen jsem dala kupovanou směs perníkového koření

PERNÍČKY č. 10 (foto dodám) - z těsta kupovaného v ikee. Perníčky se poměrně hodně roztekly a ani nám nechutnají. Takže to byl první a poslední pokus.

MÁSLOVÉ SUŠENKY č.11 (vyzkouším po svátcích recept z tchiba) - na 40 ks : 350g pohoh. mouky, 150 ml. cukru, 130g másla, 2 vejce, 1/2 sáčku vanilk. cukru, citronová kůra. Všechno smíchat, připravit těsto, aspoň 2 hodiny v chladu odležet. Péct při 160° cca 10-12 minut.

SPEKULKY č. 12 od Jany Z. (zabicka957) ID 202993 (vyzkouším po svátcích) - na 27 kusů: 65g másla, 50g mouckoveho cukru, speticka soli, 1/4 lžičky sody, 125g mouky hladké, 1 a 1/2 lzicky skořice, 1 a 1/2 lžičky směsi utluceneho hřebíčku, zázvoru, kardamonu a muskatoveho oříšku. Péct na 190°C 9 min.

Lotusky č. 13 z www.hrnickova.cz - z dávky jsem upekla cca 100 sušenek: 1 hrnek třtinového cukru nechat rozpustit na karamel, přidat půl hrnku vroucí vody (pozor vzkypí). Nechat vychladnout, vznikne karamelový sirup. 4 hrnky hl. mouky, 1 hrnek cukru, karamelový sirup (použila jsem vše, co jsem vyrobila), 1 kostka másla, 1/2 lžičky sody, 1/2 lžičky soli, na špičku nože mletý pepř, hřebíček, zázvor, muškátový oříšek.
Rozmíchat máslo s cukrem a karamelovým sirupem. Poté přidat mouku, sůl a všechno koření a vypracovat vše do hutného těsta. Pokud se vám lepí těsto příliš na prsty, přidejte trochu mouky. (Přidávala jsem.) Těsto bylo třeba vyválet vyšší cca 3 mm. Sušenky jsem pekla na 180 °C cca 10 minut. Sušenky se trochu roztekly. V porovnání s lotuskami jsou méně kořeněné, ale dětem chutnají víc, protože jsou jemnější.
Smazat recept

Lotusky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

plamenek 2. 11. 2014, 20:17
Tak to jste dobrá, že jste to vše vyzkoušela. Ono je to taky o tom, že sušenky jsou pevnější a sušší než vánoční pečivo. Prostě méně tuku (másla). Jinak (Y).
hagrid 2. 11. 2014, 18:33
Skořicové a vanilkové vyzkoušeny a jsou vynikající. (Y)
babkamt 2. 11. 2014, 18:24
(Y) (Y) (Y)
lidare 2. 11. 2014, 10:55
(Y) :-) (C) (clamp) (clamp)
magsan 2. 11. 2014, 10:45
krásný Marti :-)
Siminča 2. 11. 2014, 10:25
a prosím dodat i stupně a minuty.... :-$
Zrušený účet 2. 11. 2014, 10:27
@Siminča Jejda to já dělám od oka *-)170-180 stupňů v elektrické troubě. A minuty opravdu netuším. Kouknu na barvu a juknu na spodek sušenky ,-)
Jia 2. 11. 2014, 11:27
@ A já ještě jednu - nejbledší - rozlomím, prohlídnu jestli není uvnitř syrová a sním ,-)
laskonka333 2. 11. 2014, 10:12
(X) (Z) fantázia (Y) (Y)
Drahunkas 2. 11. 2014, 9:47
Jdu zkoušet skořicové, na kolik stupňů mám péci?
Zrušený účet 2. 11. 2014, 10:00
@Drahunkas vše peču na cca 170-180
Drahunkas 2. 11. 2014, 10:16
@ děkujíí, voní to tu nádherně |:o) |:o)
Kordulka 1. 11. 2014, 23:32
Martino , zkoušela jsme dneska v noci recept z toho obalu razítek Tescomy, Z TÉ POLOHRUBÉ MOUKY ..TAK NA TY SE VYKAŠLETE, tvrdé , nedobré , zbytečné (F)
Jia 2. 11. 2014, 11:29
@Kordulka To jsem si myslela, i když po uležení třeba změknou *-) Mám recept na cukroví z hrubé mouky, které bylo po upečení tvrdé a nedobré a po uležení je výborné (H)
Kordulka 2. 11. 2014, 19:32
@Jia no nevím ... udělám radši jiné (F)
Zrušený účet 2. 11. 2014, 8:28
@Kordulka (L)
krišon 1. 11. 2014, 19:52
Máš můj obdiv ... až teď jsem si všimla, že máš sušenky i očíslované ....mám doma kandovanou pomerančovou kůru, mořná kdyby se jemně nasekala, že by chuť po pomerančích sušenkám dala ... taky vyzkouším
kokoska24 1. 11. 2014, 16:50
Jste úžasná, tolik druhů sušenek a hned víme, které jsou dobré a které méně. :-) S pomerančem mám také špatnou zkušenost. Dělala jsem kdysi pomerančový džem. Těšili jsme se a byl chuťově nevýrazný, mdlý...Pomeranče hold klamou tělem. :-)
Marci75 1. 11. 2014, 16:33
Díky Marti, určitě vyzkoušíme. Ty razítka mě zaujaly, malej rád kuchtí, tak mu to pořídím (L)
kachena 1. 11. 2014, 15:43
máte to krásný |:o) (L) počkám si na ty druhé pomerančové....ty mě lákají (H)
Amysa 1. 11. 2014, 15:39
Povedly se (Y) mňam, hned bych si dala (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie