Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Medovník by Tescoma

0.0
Medovník by Tescoma

Potřebné ingredience

těsto: 450 g hladké mouky, 2 vejce, 150 g cukru moučky, 100 g rozpuštěného másla, 6 lžic medu, 2 lžíce mléka, 1 lžička jedlé sody, trochu perníkového koření, krém 1: 150 g másla, 150 g cukru moučky, 1 vanilkový pudink, 250 ml mléka, krém 2: 0,5 l zakysané smetany, 2 lžičky instantní kávy, 100 g cukru moučky, na potření plátu: černý čaj, na posypání: mleté ořechy

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto kromě mouky smícháme a mixujeme min. 10 minut v hrnci nad parou, dokud nám směs nezhoustne. Po sundání z páry pomalu přidáváme mouku a těsto pořádně zpracujeme. Až je těsto vláčné, zabalíme jej do potravinové fólie a necháme 30 min. odležet v pokojové teplotě.

Po odležení rozdělíme na 4 (příp. i více) částí. Každou z nich rozválíme na tenkou placku a na pečicím papíře pečeme v troubě na 180°C cca 5 min. Po upečení a mírném vychladnutí si vyřežeme (pomocí formy či pokličky či čehokoliv jiného) pláty na medovník. Odřezky rozemeleme, tuto směs poté použijeme na "obalení" medovníku.

V 250 ml mléka smíchaném s 150 g cukrem moučkou si uvaříme vanilkový pudink. Ještě do teplého pudinku přidáme máslo a rozšleháme.

Do 0,5 l zakysané smetany si přidáme instantní kávu a cukr. Mně osobně tohoto krému ještě zbylo, takže jsme ho potom dojedli, protože nám velmi chutnal. Možno však udělat i z méně než 500 ml zakysané smetany. :)

Jednotlivé pláty na medovník si pokapeme vychladným černým čajem. Poté natřeme plát jedním z krémů, posypeme ořechy a přiložíme plát druhý. Ten opět pokapeme vychladným čajem a natřeme druhým krémem, posypeme ořechy a přiložíme další plát. Takto střídáme krémy dokud nám nezbudou žádné pláty.

Celý medovník (zvrchu, boky) si potřeme jedním z krémů, já osobně potírala krémem 2, protože mi ho hodně zbylo. Na potřený medovník nasypeme směs z odřezků tak, aby nebyl vidět ani krém, ani pláty medovníku.

Tento hotový dezert necháme odležet v lednici, aby nám jednotlivé pláty změkly a medovník se dobře krájel. Doporučuji nechat odležet přes noc.

(Recept jsem objevila v magazínu Tescoma, proto jsem ho nazvala Medovník by Tescoma.
Zároveň se předem omlouvám, pokud už zde stejný recept je, já si ho nevšimla. Tak snad bude inspiraci pro některé z vás. :))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

cekanka 10. 5. 2013, 14:15
Receptik vypada dobre, urcite vyzkousim, ale asi jsem natvrdla...ta instantni kava ma byt uvarena nebo jako ten prasek :-) ,-) ?
Lenncy 27. 11. 2012, 14:08
určitě zkusím, jen mám strach, že do rána v ledničce nevydrží (smich)
laskonka333 23. 11. 2012, 18:23
(Y)
Vlasta33 23. 11. 2012, 8:41
MNAM (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie