Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Medovník (nebe v hubě)

0.0
Medovník  (nebe v hubě)

Potřebné ingredience

TĚSTO: 500g hladké mouky, 200g moučkového cukru, 2 vejce, 200g másla, 2 lžíce medu, 2 lžičky sody smícháme se 2 lžičkami mléka. SMĚS: 350 g nasekaných ořechů , 80g cukru, 120g másla, 3 lžíce medu. KRÉM: ( kaše -3dcl mléka, 1,5 lžíce hl. mouky, 1,5 lžíce solamylu, 100g cukru ) + 250g másla, vanilkový cukr , 0,5 kg tvarohu ve vaničce (polotučný) Na promazání: rum ,meruňkovou marmeládu (nemusí být ,ale nedávat moc - špatně se pak krájí ,protože placky ujíždí)

Postup přípravy

Těsto: Z toho všeho zaděláme těsto, rozdělíme jej na 2 poloviny a rozválíme na plechy (válela jsem rovnou na pečícím papíře). Jednu placku ihned pečeme 10-15min na 175*C (horkovzdušná trouba s ventilátorem) na druhou placku naskládáme směs.

Směs: Tuto směs dáme na pánev a osmažíme dozlatova. Ještě TEPLOU směs nanést na druhou neupečenou placku. Směs nesmí vychladnout, jinak ztvrdne a nejde s ní nic udělat. Placku s ořechy pečeme rovněž 10-15min na 175*C (horkovzdušná trouba s ventilátorem).

Krém: - uvařit kaši a nechat vychladit ,pak postupně přimíchávat do 250g másla s vanilkovým cukrem a 0,5 kg tvarohu ve vaničce

První upečenou a vychlazenou placku postříkáme rumem (cca 1 - 1 a 1/2 dcl) necháme vsáknout, poté natřít marmeládou a krémem, přiložíme druhým upečeným plátem (s ořechy). Necháme uležet pod potravinovou fólií do druhého dne (raději více).

Placky je třeba nechat vychladit, pak jsou pěkně tuhé a jde s nimi manipulovat. Placka s rumem zůstává na plechu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 23. 3. 2010, 16:59
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie