Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

MOUČNÍK BE-BE

0.0
MOUČNÍK BE-BE

Potřebné ingredience

Rozpis je na klasický velký hluboký plech do trouby. Moučník lze podávat týž den, ale lepší je druhý den až se všechny chutě propojí. Dávám jej do lednice, přikrytý alobalem. BE-BE SUŠENKY 1 - 2 balíčky ( stačí 1 ) TĚSTO: 16 dkg moučkový cukr, 16 dkg polohrubá mouka, 4 celá vejce, polovina prášku do pečiva. KRÉM : 3 vanilkové pudinky, 1l mléka a 15 dkg másla POLEVA : 25 dkg cukr moučka, 10 dkg másla, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu a 2 lžíce horké vody.

Postup přípravy

Mouku smícháme s práškem do pečiva. Celá vejce vymícháme s cukrem ( dělám ručním šlehačem ) , přisypeme mouku s práškem do pečiva a vymícháme. Těsto rozprostřeme na plech vysypaný a vymazaný hrubou moukou. Pečeme dorůžova.

Na krém svaříme 1l mléka se 3 vanilkovými pudinky a uvaříme pudink. Do ještě teplého šlehačem zašleháme 15 dkg másla. CUKR TAM NEDÁVÁM, POLEVA POTOM CHUTĚ VYROVNÁ.
Vše potom nalijeme na upečený vychladlý korpus.
Na vlažný pudink poklademe vedle sebe BE-BE sušenky a pokapeme rumem. A to celé polijeme polevou.

Cukr, máslo, kakao, rum a horkou vodu vymícháme. Lépe dát vše do mikrovlnky a potom rozmícháme vařečkou a poléváme celý moučník.

Necháme ztuhnout, ale lépe dát uležet a propojit chutě do chladničky.

DOBROU CHUŤ !!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

motji 28. 10. 2016, 12:19
tyhle řezy dělám už několik let, dobré je ještě dát pod puding ovoce, třeba banány.
Alca22 28. 10. 2016, 11:23
Pekla jsem včera a je výborný zmizel rychlostí blesku manžel se synem chodily koštovat a najednou byl prázdný pekáč stihla jsem si ochutnat dva kousky (Y)
Hnědovláska 20. 10. 2016, 16:14
(Y) Vypadá to dobře

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie