Zobrazit přihlášovací formulář

Co dům dal

Přidat recept
(recept si oblíbilo 516 návštěvníků)

domácí plastelína

0.0
domácí plastelína

Potřebné ingredience

15 dkg hladké mouky, 7,5 dkg soli, 300 ml teplé vody - v ní rozmícháme trochu potravinářského barviva - a dále přidáme 1 lžíce oleje a 2 lžíce octa

Postup přípravy

1.Do teflonového hrnce dáme sypkou směs, pak vmícháme mokrou směs, vše pomalu mícháme za mírného ohně, dokud se nepřestane hmota lepit na vařečku a vypadá stejně jako plastelína. JE POTŘEBA NECHAT PLASTELÍNU NA SPORÁKU OPRAVDU DO ÚPLNÉHO ZHOUSTNUTÍ, LEPÍ SE NA VAŘEČKU A VLASTNĚ UŽ NEJDE ANI MÍCHAT. (Když byste skončili dříve, tak se vám pak po vychladnutí bude plastelína lepit na prsty.)
2. Necháme zchladnout a pořádně vypracujeme. Z množství lze udělat i dvě barvy.
3. Uchovává se v lednici, buď v igelitu, plastové fólii nebo plastové nádobě.
Před chvilkou jsem plastelínu dodělala pro syna na dovču, jde to i z polohrubé mouky, :))). Určitě ji zkuste, je to rychlý receptík a děti s plastelínou mají plno zábavy.
Přeji pohodové modelování, :))).

PS. Co se týče délky trvanlivosti, tak nedokáži odhadnout, já tu naši dělala cca před měsícem a je stále krásně vláčná, jen je třeba ji uchovávat buď v plastové fólii nebo v plastové nádobě, v USA jsme ji v plastové nádobě strkali ještě do lednice, ale doma ji máme ve fólii na stole, aby ji měl syn na očích, a je opravdu stále jako nová.

už je uvařeno, hrajeme si

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie