Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 198 návštěvníků)

Štangličky

0.0
Štangličky

Potřebné ingredience

CESTÍČKO: 20dkg práškového cukru, 20dkg mletých vlašských ořechů, 1 žloutek, 1 PL ríbízového lekváru(marmelády)-zmiesiť GLAZÚRA: 1 bílek, 10dkg práškového cukru, 1 PL citrónovej šťávy-vyšľahať

Postup přípravy

Aj tento receptik máme od našej omamy.....Cestíčko vymiesiť, rozdeliť na dve časti a vytvorit valček a vyvalkať na obdľžnik, na ktorý rozotrieme do tuha vyšľahanú glazúru, pokrájať mokrým nožom na tyčinky, preložiť na plech vyložený papierom a piecť/sušit v rúre. Z uvedenej dávky by vám malo vyjsť aspoň 40 kusov, záleží na hrúbke cestíčka a aké široké ich nakrájate.

paní Natálka má odskúšané : pokud se vám podaří je vytáhnout o chvíli déle a jsou tvrdší, zkuste do nádobí s tyčkama vložit rozkrojené jablíčko-někde jsem to vyčetla a opravdu mi změkly.

cesticko je uplne jednoduche, ak sa vam nechce nahodou spojit, tak treba dlhsie miesit, vacsinou sa potom spoji, ak ani vtedy nie, tak mozno pridat este zltko alebo lekvar

vytvorime si dlhsi valcek....

a ten vyvalkame asi na sirku 10cm, hrubka asi 4-5mm

do tuha vyslahame bielok s cukrom a citronovou stavou

takto..

polovicku natrieme na jeden vyvalany plat a druhu na druhy plat

pokrajame na štangličky hrúbka asi 1-1,5 cm a dame na plech

a dame piect , vlastne viacmenej ususit do rury, zalezi na vasej rure , ale priblizne na 120-150 stupnov a treba sledovat, ci nezacinaju tmavnut, cas priblizne do 30 min.,mali by byt skoro biele, tak ako na dalsom obrazku. Treba ich nechat na plechu vychladnut a potom podobrat lopatkou a tak prelozit.

bližší pohľad na upečené štangličky....sú výborné, všetci si ich zamilujú...tak ako u nás. Dobrú chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nattyska 8. 12. 2008, 11:39
Dobrý den,jsou chutově dobré ale jsou nějaké tvrdší-myslíte že mi změknou?děkuji Natálie :^)
pištíček 8. 12. 2008, 18:21
@nattyska Natalka, dakujem, som rada, ze chutia, neviem ci zmäknu, ja ich mavam skor mäkksie, ale uz sa mi podarili aj tvrdsie, to bolo davnejsie, ale chlapci ich pochrumali, tak mäknut ani nestihli, ale mozno ked sa daju najprv na čas do chladu a potom pri izbovej teplote zmäknu ako medovnicky, len nemam s tym skusenost (L) (L) (L)
zjelenice 7. 12. 2008, 22:41
... tak mám taky upečeno. Vypadají stejně jako na Vaší fotce..... (Y) Ale jednu otázku přeci jen mám. Jsou opravdu tak příšerně sladké, jako je mám já? *-) *-) *-) Dělala jsem podle receptu. Ale možná jsem dala o něco víc marmelády. Lžíce byla fakt vrchovatá....Může to mít vliv? A má to být taky takové lepivé na zoubky? :-$
pištíček 7. 12. 2008, 23:21
@zjelenice (Y)som rada, ze sa tak skvele hned po prvy krat vydarili a ano su priserne sladke ;-)a lepive byvaju, ked su cerstve, po par dnoch trochu uschnu a na povrchu ta glazura je chrumkava a cesticko o trochu suchsie (L) (L) (L)
Petra+3Lumpici 1. 12. 2008, 11:14
Dobrý den Lucko (F),tak jsem je včera pekla a musím říct,že jsou výýbornéé. (Y) (clamp) (Y) (clamp).Děkuji za recept,musím je pořádně schovat ať mi je doma nesežerou :-D :-D. (hello)Petra
pištíček 1. 12. 2008, 12:57
@Petra+3Lumpici Dobry den |:o)velmi ma tesi, ze tak chutia (zajic)ja som ich tiez vcera piekla a veru dufam, ze ich uchranim aspon do Mikulasa :-D (L) (L) (L) (hello)
Hnědovláska 29. 11. 2008, 12:37
Zdravím (hello) tak tenhle recept určitě vyzkouším,vypadá to dobře ^o).Jen jsem se chtěla zeptat,co je to žítok?Nebude to žloutek?
pištíček 29. 11. 2008, 17:02
@Hnědovláska ano je to žloutek (Y) (Y) (Y)a dakujem, urcite vam budu chutit vyskusajte (L) (L) (L)
Hanidlo 27. 11. 2008, 20:05
Lucko (hello) děkuji za receptík (Y)Vyžírala jsem toto cukrovíčku vždy u babičky jako první :-) Jsem ráda, že jste sem dala receptík, jsou dobroučké. Pekla jsem je dnes ze dvou dávek a povedly se. Nerozjely se vůbec, těsto jsem zadělávala v pekárničce. Ještě jednou díky a mějte se hezky. (F) (F) (F)
pištíček 28. 11. 2008, 13:50
@Hanidlo Hanička (F) (F) (F)ja dakujem a som velmi rada, ze som trosku pomohla a ze tak chutia (zajic)zelam krasne (banky) (andel) (stromecek) (kolednici) (darecek) (hello) (hello) (hello)
vondras 26. 11. 2008, 21:08
Vypadají k sežrání (zajic)určitě udělám.Ale jen jsem se chtěla zeptat, kolik asi kousků je z jedné dávky? Díky moc (L)
pištíček 27. 11. 2008, 12:24
@vondras Dakujem (F)ak si dobre pamatam, tak vyjde okolo styridsat kuskov? *-)aj toto onedlho upresnim :-$ (L) (L) (L)
matthi 26. 11. 2008, 19:10
zdravím luci,tyčinky jsem jedla vždycky u babi,ale recept jsem si nikdy nevzala,potom jsem ho někde sehnala ale při sušení-pečení se mi tyčinky parádně rozjeli.Co ty vaše rozjíždějí se ,moc ráda bych je udělala na vánoce ale po předchozí zkušenosti ;-)
pištíček 27. 11. 2008, 12:21
@matthi Nooooo ;-)nevyzerali vzdy tak ako tieto ;-)treba fakt dobre vystihnut teplotu a dlzku pecenia :-$kedze si to presne napamatam a vsetko robim tak od oka, slubila som, ze ich onedlho budem piect a vystopujem co najpresnejsi cas a teplotu (L) (L) (L)
matthi 3. 12. 2008, 14:05
@pištíček Zdravím luci,tak mi to nedalo a o víkendu jsem je přece jen vyzkoušela ,a nerozjeli se mi (radost),navíc jsou chu´tové moooc dobré takže se do nich tak během 14 dní pustím znovu a hned ze dvou dávek.Díky za inspiraci,Lenka (Y)
pištíček 3. 12. 2008, 18:58
@matthi Lenka, to sa velmi tesim, ze sa tak vydarili a chutili (Y)prajem kraaaaasne vianoce (stromecek) (andel) (banky) (kolednici) (hello)dakujem (L)
AliceM 21. 11. 2008, 23:09
Jéj ! Tak tohle pečeme všechny generace ženských u nás doma ! |:o) Strášná nimračka-ale potom dobrota ;-) ;-) ;-) ;-) ;-). Ale nedávám marmeládu a jmenují se Pařížské tyčinky (andel) (andel) (andel)
pištíček 23. 11. 2008, 14:47
@AliceM U nas sa tiez tento recept dedi uz dlho (H)ale su super, ze? ci uz parizske alebo stanglicky, ja som to podedila s tymto nazvom a netusim kto take meno vymyslel ;-) (L) (stromecek)
AliceM 23. 11. 2008, 23:17
@pištíček Lucko, jsou úplně božské (zajic) (zajic) (zajic) (zajic), máme je moc rádi a je fuk, jak se jmenují. Ke kafíčku (C), jak se rozplývají na jazyku (radost) (andel) (andel) (andel) (andel) (andel) (andel) (andel) (hello)
Suezie 6. 11. 2008, 18:58
Zdravím a připojuji se k chvále na toto cukroví |:o) |:o). Já je peču už drahně let. Recept mám od mé babičky, ale neobsahuje marmošku. Máme je pod názvem Pařížské tyčinky :-) :-) :-)
pištíček 6. 11. 2008, 21:04
@Suezie Ja ich tiez poznam, co zijem (smich)ano aj Evicka nižšie v komentaroch mi pisala, ze sa tak volaju :-$to som nevedela, su to u nas jedny z najoblubenejsich (zajic) (L) (hello)Dakujem
miškysek 14. 11. 2008, 10:51
@pištíček Luci,ted jsem dodělala štangličky jen tak na zkoušku.Jsou vynikající.Sice držím dietu,ale neodolala jsem a jednu snědla .Mnáááám.Moje dvojčátka tříletá se na ně taky vrhly.Snad budou obědvat. ;-)Super recept.Na Vánoce určitě udělám.Milujeme všichni ořechové cukroví. (Y) (L)
pištíček 15. 11. 2008, 16:10
@miškysek Veronika dakujem, som velmi rada, ze tak chutilo (zajic)ja to tiez hrozne lubim.....pozdravujem (hello) (L) (L) (L)
JanaLud (upraveno) 6. 11. 2008, 14:36
Lucinko mám v oblíbených a jdu na ně!!! Moje babička byla ze Slovenska a miluju spustu vašich jídel. Doufám, že se mi povedou jako vám. Bude to taková zkouška na vánoce (L). Mějte se krásně (hello) (hello) (hello)
pištíček 6. 11. 2008, 13:18
@JanaLud janka, dakujem (F)urcite sa vydaria, drzim palce (L)a pozdravujem (L) (L) (L) (hello)
JanaLud 6. 11. 2008, 16:57
@pištíček Tak mám hotovo, měla jsem se vás ještě zeptat, jak dlouho je sušíte. Jsou sice dobré, ale asi jsem je tam nechala déle než bylo třeba :-S. Ale nevzdám to, před vánoci je zkusím znovu (radost). Jinak díky za receptík a dovolím si sem dát pouze foto s odkazem na vás. (L)
pištíček 6. 11. 2008, 18:50
@JanaLud priznam sa, cakala som takuto otazku......robila som ich pred rokom po prvy krat v teplovzduske, dovtedy som mala plynovu ruru, no a ak si dobre spominam, tak najviac na 150°, mozno aj kusok menej, taku dobru tristvrte hodinku...ale tento rok to presne odsledujem a urcite doplnim. (L)
jingr 5. 11. 2008, 18:09
chtěla bych se zeptat jakdlouho před vanocemi děla štanglčky děkuji Jarka
pištíček 6. 11. 2008, 13:17
@jingr Jarka, je to trnvanlive, ja robievam tak dva tyzdne pred sviatkami a ak ich dobre schovam, tak su aj na silvestra, mama ich robievala radsej tesne pred sviatkami, aby boli, lebo pred brachom bolo tazke nieco ukryt aby to nezjedol ;-)uskladnujem ich v komore v kartonovej krabici vyslanej alobalom (L)
Srbík 1. 11. 2008, 12:56
Lůco,ukládám do oblíbených a peču na vánoce.Vypadají moc dobře.Díky za tip (hello) (hello)
pištíček 1. 11. 2008, 17:31
@Srbík Martinka, aj velmi chutia, ja ich zboznujem (zajic)dakujem, moc sa tesim |:o)a takisto zelam aj vesele pecenie (hello) (L) (L) (L)
Navis 1. 11. 2008, 10:42
Tak tyhle milujííí!! :-$ :-$Letos je konečně udělám,vždy jsem jen ujídala u druhých protože jsem neměla recept :-p
pištíček 1. 11. 2008, 17:29
@Navis Ja ich tiez zboznujem a bez nich sa mi vianoce ani nerataju ;-)tak zelam vesele pecenie (L) (L) (L) (hello)
Evička75 31. 10. 2008, 15:26
My tomu říkáme pařížské tyčinky a jsou manželovy nejoblíbenější, je to hrozná piplačka, ale moc dobré (hello) (hello) (hello)
pištíček 31. 10. 2008, 15:39
@Evička75 evi, dakujem, no mozno je to trochu piplacka ako aj ine podobne vianocne drobotiny ;-)ale aspon sa potom nemusia uz plnit (Y) (L) (L) (L)
Jance a Elishka 30. 10. 2008, 23:53
Hmm, vypadaji nadherne. Neco jsem nekde podobneho jedla. Je to suche cukrovi jako suseny nebo takove vlacnejsi? Dekuji
pištíček 31. 10. 2008, 15:36
@Jance a Elishka dakujem, nie je to suche (L)
avonamfoh 30. 10. 2008, 18:52
Prosím, co je to ríbezľový lekvár ? ;-)
pištíček 30. 10. 2008, 18:55
@avonamfoh rybízový (L)
avonamfoh 30. 10. 2008, 18:56
@pištíček To jo, to jsem pochopila, ale rybízové CO? To je nějaký rybízový lektvar, či co? ;-)
pištíček 30. 10. 2008, 18:59
@avonamfoh jaaaj :-Ddžem nieco ako povidla :-$ale lekvar neviem prelozit, je to dzem, ale bez zrníček :-$
pištíček 30. 10. 2008, 18:59
@pištíček marmelada? *-)
avonamfoh 30. 10. 2008, 19:08
@pištíček Aha, tak to jo ;-) Děkuji moc. Receptík určitě vyzkouším.Teď už vím, co tam patří (Y) (Y) (Y)
pištíček 30. 10. 2008, 19:31
@avonamfoh Martinka (F)nie je za čo :-$som si oprášila češtinu ;-)a dopisala som to aj hore k receptu, aj ja dakujem a želám, nech sa podarí a hlavne chutíííí (zajic) (hello) (L)
zuzkanovajda 30. 10. 2008, 18:22
Mňaaam, to vypadá lákavě, hned bych (zajic)!!! Ukládám a rozhodně vyzkouším (Y) (Y) (Y)
pištíček 30. 10. 2008, 18:47
@zuzkanovajda Zuzi, ak mate radi orechové, tak to bude mat urcite uspech (L) (L) (L)
mmatuli 30. 10. 2008, 18:09
Moje nejoblíbenější cukrovíčko :-)
pištíček 30. 10. 2008, 18:22
@mmatuli ja ich tiež zbožňujem (zajic) (hello)
davulin 30. 10. 2008, 18:09
Lucinko, tak tohle miluji, umí naše babička, letos vyzkouším i já, snad na to budu mít čas, jsem totiž až do vánoc v prodejně 8o|kdy budu péct nevím Děkuji (L)
pištíček 30. 10. 2008, 18:21
@davulin Luci, to je nemilé :-|ale je to dost rychlovka a daju sa urobit dopredu, lebo velmi dlho vydrzia, teda pokym sa nezjedia ;-) (L) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie