Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 109 návštěvníků)

Fondant jak si delam ja

0.0
Fondant jak si delam ja

Potřebné ingredience

2 hrnky piskoveho cukru
1/2 hrnku vody
2 cajove lzicky kukuricneho sirupu

Postup přípravy

Vsechny prisady dam do hrnce a varim na mirnem ohni, micham dokud se cukr nerozpusti potom prikryju poklickou a necham bublat asi 3minuty. Jak bubla 3minuty odkryju poklicku a jeste necham bublat NEMICHAM. Na pracovni desku si dam potravinarsky papir na ktery obsah hrnce vylyju a necham stat v pokojove teplote asi 3-4minuty, potom se lehce dotknu prstem jestli neni hmota moc horka, jestli je jen tepla je pripravena k pracovani, vemu si spachtlicku na dorty, (nesmi byt ani umela ani gumova) pouzivam stribrnou, a zacinam prevracet testo spachtlickou s venci do stredu a opakuju, kreslim si s tim i 8 a pak zase dokupy a z vnejsi strany do stredu a tak to opakuju dokud se mi nezacne delat belounka barva, fondant bude sklenene jasny ale pracovanim zacne belat, jak zacne belat odlozim spachtlicku a zacnu pracovat rukama, hnetenim rukama fondat se bude spojovat a zacne meknout je to prace holky ale stoji za to jak si delam fondant na dort jeden den stravim nad fondantem jelikoz na pracovni desku se mi moc nevejde tak musim delat po malych davkach a taky je lepsi delat mensi davky jelikoz nez fondant zmekne tak se musi hnatat a hnatat. Thle davka je asi nejakych 340gramu. Jak mam fondant krsne mekky a beloucky tak si ho dam do kybliku prikryju ho dobre folii a jeste zavru vickem a dam minimalne na 12 hodin do lednice, je treba delat fondant dopredu ja delam asi den dva dopredu pred pecenim.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 8. 4. 2009, 11:17
děkujeme a už se těšíme (hello)
janusisacci 7. 4. 2009, 23:00
Tak už se těším.... ^o) ^o) ^o) ^o) ^o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie