(recept
si oblíbilo 519 návštěvníků)
Obložený, zapečený chlebík, velká bašta !!!
Potřebné ingredience
1 bochník chleba (já použila 1/2 Šumavy), máslo (asi tak 125g), 4 stroužky česneku, sůl, pepř, salámek ( je jedno jestli měkký a nebo suchý), tvrdý sýr, vajíčko, cibule a zelenina podle chuti (já používám rajčata a papriku)
Postup přípravy
Chléb rozdělte na tenké plátky, asi tak 1,5cm, co nejvíc dolů, ale chlebík neproříznout, musí zůstat pohromadě. Na másle orestujte česnek a přidejte sůl, pepř a poté nechte vychladnout. Když máslo s česnekem vychladne, potřete z obou stran všechny krajíce. Poté mezi krajíce naskládejte vše co máte připravené a co Vám šmakuje. Sýr můžete dát na plátky, já ho vždy nastrouhám a smíchám s vajíčkem, máme to tak radši, sýr se tahle všude lépe dostane a nádherně se vypeče, vajíčko podle množství sýru, někdy dám i dvě (ale také nemusí být vůbec). Povrch chlebíku potřu ještě směsí másla s česnekem.
Poté chlebík zabalíme do alobalu, dáme na plech a šup s ním do trouby. Pečeme tak na 200 asi 20 minut, poté chlebík rozbalíme a ještě dopečeme (asi tak 10 minut), musí mít křupavou kůrku.
Po upečení rozřezejte na plátky.
Je to opravdová bašta a hlavně tam můžete dát téměř cokoliv a dělat ho pokaždé jinak a plátky můžete přizpůsobit chuti všech členů rodinky.
Přejeme dobrou chuť.
Poté chlebík zabalíme do alobalu, dáme na plech a šup s ním do trouby. Pečeme tak na 200 asi 20 minut, poté chlebík rozbalíme a ještě dopečeme (asi tak 10 minut), musí mít křupavou kůrku.
Po upečení rozřezejte na plátky.
Je to opravdová bašta a hlavně tam můžete dát téměř cokoliv a dělat ho pokaždé jinak a plátky můžete přizpůsobit chuti všech členů rodinky.
Přejeme dobrou chuť.
Chléb před pečením.
Zabalený v alobalu.
A už je hotovo :o)
Nechte si chutnat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
SONULKA
(upraveno)
3. 11. 2009, 18:12
Výborný
Monanta
(upraveno)
6. 11. 2009, 10:31
@SONULKA
Tak to jsem moc ráda
holemka
(upraveno)
20. 10. 2009, 21:50
Všem doporučuji vyzkoušet. Nám to moc chutnalo. Na talíři jsme si na to ještě dávali kečup.
Monanta
(upraveno)
6. 11. 2009, 10:32
@holemka
Moc děkuji za krásný komentářík Jsem ráda že recept chutnal
bosa nozka
(upraveno)
9. 10. 2009, 10:31
ahojte Naďo,dělala jsem včera váš recept na chlebík!!výborné..děkujeme.. naše se olizovala.Rychlé a velmi chutné!Nenáročné na čas!!! díky ..
Monanta
(upraveno)
6. 11. 2009, 10:33
@bosa nozka
Opožděně děkuji za krásný komentář Jsem moc ráda že chlebík chutnal
Holy50
(upraveno)
1. 10. 2009, 21:22
výborné,moc jsme si pochutnali, dělala jsem dnes jen z malých bagetek a taky paráda, i návštěvě moc chutnalo
Monanta
(upraveno)
4. 10. 2009, 15:20
@Holy50
Tak to jsem moc ráda a děkuji za krásný komentářík
Monanta
(upraveno)
18. 9. 2009, 10:03
Moc děkuji za krásné komentáře Mám velikou radost, že se recept na chlebík líbí a hlavně že chutná
vseta
(upraveno)
11. 9. 2009, 12:50
tento chlebík je opravdu velká mňamka dnes jsem ho nachystala a dám ho sebou dětem na chalupu, takže ho už večer jen šoupnou do trouby....už teď jim svítí očička, prý se ne něj už teď těší Díky za recept Petra
neposeda
(upraveno)
13. 7. 2009, 20:38
Dobrý večer Nadi, včera jsem dělala tu Vaší dobrotu. Musím říct, že jsme se všichni jen takhle olizovali . Prostě úžasná mňamka. Je to rychlé, nenáročné na suroviny a čas, no prostě supéééér. Už se těším, až to zase udělám. Díky za super receptík. Iveta
JADOL
(upraveno)
13. 7. 2009, 8:08
Nadi, receptík je SUPER Dělala jsem ho už 3x a posílám ho dál Včera jsem měla starší veliké pletýnky, tak jsem naplnila i ty, taky je to mňam J.
anastazia6
(upraveno)
25. 6. 2009, 18:37
Tak jsem se na váš recept dneska vrhla. Mám jej naplněný a dokonce jsem do řezů dala plátečky tvaružek tak jsem na to zvědavá máme je moc rádi. Jinak postup je vše přesně podle vás. Moc se na tu baštu těšíme. Děkuji za receptík.
Bylinka1
(upraveno)
23. 6. 2009, 23:08
Ten chleba má být čerstvý nebo může být už starší třeba jako na topinky ?Na zapékané rohlíky beru starší pečivo.
terany
(upraveno)
24. 6. 2009, 6:50
@Bylinka1
Já jsem vzala 2 dny starý
terany
(upraveno)
23. 6. 2009, 10:27
Právě jsem to dopekla a ochutnala je to prostě supééééééééééééééér děkujeme za výýýýýýýborný recept
iva20
(upraveno)
23. 6. 2009, 8:58
výborný nápad, tohle mi tedy polechtalo chuťové buňky...
liška01
(upraveno)
16. 6. 2009, 19:29
Skvělej nápad už vím co dělat zítra k večeři D Í K Y za bezva receptík
JIRUŠ
(upraveno)
16. 6. 2009, 19:03
Tak teď jsem udělala tento dobrý chlebík, rychlý a moooooooc dobrý!!!
puňta
(upraveno)
11. 6. 2009, 22:21
Dobrý večer, moc zdravím! Tak mě Váš recept tak nadchl, že jsme ho hned vyzkoušeli a měli naprosto vynikající večeři! . Opravdu bezva recept - rychlé, v tom alobalu nevysušené a jak se to dopíká těch zbylých 10 minut.. super křupavá kůrčička... . S nakrájením nebyly sebemenší problémy.. Moc zdraví a děkuje Pavlína
Monanta
(upraveno)
12. 6. 2009, 18:45
@puňta
Dobrý večer, no tak to jsem strašně ráda, že Vám chlebík chutnal Moc děkuji za krásný a moc milý komentář, velice mě potěšil
Andris44
(upraveno)
10. 6. 2009, 13:00
Tomu říkám super nápad,určitě vyzkouším,vypadá to úžasně!!!
Monanta
(upraveno)
12. 6. 2009, 18:45
@Andris44
Moc děkuji
Jitule64
(upraveno)
8. 6. 2009, 22:53
Výborný nápad!!! Určo zkusím.
Monanta
(upraveno)
12. 6. 2009, 18:46
@Jitule64
Moc děkuji
libuli
(upraveno)
5. 6. 2009, 10:36
musí to být výborná mňamka, my to děláme v krbu venku a je to mňamozní
Jitule64
(upraveno)
8. 6. 2009, 22:54
@libuli
Nooo, v krbu bych to taky mohla udělat. Manžel bude mít svátek, to bude čučet a vůbec všichni...a postup je stejný?
Bylinka1
(upraveno)
4. 6. 2009, 10:37
To může být dobré a ještě víc se mi líbí ten nápad s vekou .Zapečené rohlíky dělám a je to dobrota,takže to bude něco takového .
GREPIK
(upraveno)
2. 6. 2009, 17:35
vypadá to dobře jen by mě zajímalo,jak se to potom krájí škoda,že tu nemáte fotku nakrájeného řezu
Monanta
(upraveno)
2. 6. 2009, 18:13
@GREPIK
Krájí se to přímo v těch řezech, těsně pod tím krajícem, takže to vypadá jako obložený chléb
bububububu
(upraveno)
2. 6. 2009, 17:44
@GREPIK
Andry já myslím, že fikneš jeden ten krajíc s tím marastem
GREPIK
(upraveno)
2. 6. 2009, 17:47
@bububububu
no já bych asi řekla,že šikmo,aby byl vidět řez a bylo tam od všeho něco
bububububu
(upraveno)
2. 6. 2009, 17:51
@GREPIK
aha no vidíš to tož co se ptáš když to víš