(recept
si oblíbilo 261 návštěvníků)
BUBLANINA - třešňová, meruňková podle Babici
Potřebné ingredience
Hrnek o obsahu 2 dcl::: 3 vrchovaté hrnky hladké mouky, 2 hrnky cukru (krupice), 1 hrnek sodovky, 1 hrnek rozpuštěného másla, 4 vejce, 1 kypřící prášek. Ovoce podle chuti. Pokud nemáte sodovku, vyzkoušela jsem minerálku, třeba Korunní s příchutí citronu a bublanina je ještě lepší. Hrnečky s cukrem nemusí být vrchovaté, stačí 1 + 3/4 hrnku, másla dávám 200 gr, místo 1 hrnku hladké mouky, můžete dát 1 hrnek polohrubé, ale nedoporučuji - bublanina už není tak jemná.
Postup přípravy
Uvedené ingredience smícháme, k míchání stačí pouze měchačka. První dám mouku, posypu kypřícím práškem, dál cukr, vejce, minerálku a rozpuštěné máslo. Vymažeme a vysypeme plech (někdy používám na vysypání plechu kokosovou moučku). Na plech nalijeme polovinu těsta, poklademe ovocem a nalijeme druhou polovinu těsta. Pečeme při 180° 30 minut. Je to skutečně rychlovka.
Po upečení je bublanina nadýchaná jako peřinka.
...a neskutečně dobrá.
tady jsem dala ovoce nahoru na těsto, ale bublanina je nižší
rybízová...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
akras28
(upraveno)
21. 6. 2009, 12:24
Včera jsem dělala váš recept,a nemá chybu je perfektní,i naševa si vzala recetp,a dneska ji jdu dělat znova,protože už není... Mužu jen a jen doporučit...
pavlíkmacík
(upraveno)
21. 6. 2009, 14:24
@akras28
Šári, díky , škoda, že nemáte žádný recept, také bych Vám ho pochválila
šumafka
(upraveno)
20. 6. 2009, 18:57
Dělala jsem ji dnes meruňkovou a je prima . Rychlá, chutná - prostě paráda!
pavlíkmacík
(upraveno)
21. 6. 2009, 14:22
@šumafka
Lenko děkuji za komentářík
PetraPet
(upraveno)
20. 6. 2009, 18:53
Dnes jsem vyzkoušela a je hrozně moc dobrá. Využila jsem Vašich rad a vajíčka vyšlehala s cukrem a dala místo hladké 1 hrnek polohrubé. Třešně jsem zamíchala do těsta ještě v míse a to celé vylila na plech. Můžu jen doporučit!!
pavlíkmacík
(upraveno)
21. 6. 2009, 14:13
@PetraPet
Petro, děkuji ...ten Váš jahodový dortík také nemá chybu
Bára D.
(upraveno)
18. 6. 2009, 9:26
Dělala jsem s jahodami, ale třešňová mi přišla lepší a nadýchanější .
pavlíkmacík
(upraveno)
20. 6. 2009, 9:53
@Bára D.
..a rybízová je nej ..díky za komentářík
Bára D.
(upraveno)
20. 6. 2009, 10:53
@pavlíkmacík
Tak tu určitě taky vyzkouším
Zrušený účet
(upraveno)
16. 6. 2009, 16:27
napoprvé hutná byla, podruhé jsem zkusila dát hrnek polohrubé mouky + hrnek hladké a vajíčka s cukrem našlehat dřív pak přidat ostatní ingredience a dopadlo to "nadýchaně". Dát opravdu o trošku cukru méně a povede se. Uvidíte
pavlíkmacík
(upraveno)
17. 6. 2009, 10:15
@
díky ..dělám pořád stejně - nešlehám a je jako peřina
brdy
(upraveno)
16. 6. 2009, 11:56
Milá Pavlo, tuto bublanina jsem zkoušela péci minulý týden. Na chuť byla dobrá, ale připadala mi hutná. Podle hodnocení nevím, zda jsem neudělala někde chybu, přitom jsem postupovala podle receptu, vše smíchat a dát péci na 180 st. C na 30 min. Prosím, poraďte mi, neboť podle fotek, které posíláte ,je Vaše bublanina jiná než moje . Děkuji za odpověď Marie
Evelyn123
(upraveno)
16. 6. 2009, 13:11
@brdy
Maru, dnes jsem ji také upekla, právě si dávám ke a já jen k Pavle dodávám, že nejdříve pořádně (asi 4 minuty) šlehám vajíčka s cukrem a pak přimíchám ostatní, dělala jsem ji jen z hladké mouky, ale jak píše Pavla zkusím taky 1 hrnek polohrubé. A příště se Ti určitě vydaří a možná, že se Ti to jen zdálo, že není nadýchaná, přeji
pavlíkmacík
(upraveno)
17. 6. 2009, 10:17
@Evelyn123
Evi, díky ..ještě myslím, že záleží také na másle..dávám obyčejné lacinější
pavlíkmacík
(upraveno)
16. 6. 2009, 12:53
@brdy
Maruško, vlažné máslo, vlažná voda, místo 1 hrnku hladké mouky dejte polohrubou, předehřátá trouba, kypřící prášek zamíchat do mouky, víc nevím . Dělala už jsem ji 3x a pokaždé jako peřinka. Tady v komentářích píše jedna maminka co dělá s ovocem...
venda kudelova
(upraveno)
16. 6. 2009, 11:46
Pavli dnes jsem pekla a je super
pavlíkmacík
(upraveno)
23. 6. 2009, 0:45
@venda kudelova
děkuji Vendulko
Luníček
(upraveno)
15. 6. 2009, 12:48
až jdu na to.
pavlíkmacík
(upraveno)
16. 6. 2009, 9:31
@Luníček
díky
Bára D.
(upraveno)
14. 6. 2009, 8:05
Mňam, byla vynikající
pavlíkmacík
(upraveno)
15. 6. 2009, 9:10
@Bára D.
děkuji ..vaše receptíky také vůbec nejsou špatné..a ty dortíky
Bára D.
(upraveno)
15. 6. 2009, 9:31
@pavlíkmacík
Děkuji
JindraF.
(upraveno)
12. 6. 2009, 21:59
Dneska upečeno, dneska snědeno Dokonalý recept, strašně jednoduchý a neuvěřitelně výborný A jak to "brutálně" voní Díky za skvělý recept
pavlíkmacík
(upraveno)
13. 6. 2009, 20:53
@JindraF.
Jindříšku, děkuji za krásný "brutální" komentářík
Katty80
(upraveno)
12. 6. 2009, 20:56
Hledala jsem nějaký recept, kde jsou třešně a objevila tuto bublaninu. Vyzkouším, díky.
pavlíkmacík
(upraveno)
13. 6. 2009, 20:45
@Katty80
Katko, díky , napište jak chutnala
Hnědovláska
(upraveno)
12. 6. 2009, 15:06
Tak tuhle bublaninku jsem dneska upekla s jahodami a třešněmi Ještě nestačila vychladnout a už jsem začala krájet a ochutnávat a musím napsat,že je mňamková a prudce jedlá Je vynikající Budu dělat častěji akor ted přes léto,kdy je dostatek ovoce Pavli děkuji,že jste se podělila o tenhle receptík
pavlíkmacík
(upraveno)
12. 6. 2009, 18:08
@Hnědovláska
Janičko , moc děkuji za tak velkou pochvalu . Nejhorší na tom je, že člověk místo aby v létě zhubnul, tak za chvíli by nakynul, jako ta bublanina . Proto ji budu dělat jednou za 14 dní , víc né .
Pesinka
(upraveno)
11. 6. 2009, 12:15
Bublaninka je fakt mňamózní,dnes ji peču už po 2.V telce jsem to u Babici neviděla,ale i tak si to dovedu představit Děkuji vám,že jste ji hned vyzkoušela a podělila se s námi ostatními o tak rychlou,výbornou mňamku
pavlíkmacík
(upraveno)
11. 6. 2009, 15:36
@Pesinka
Díky za takovou hezkou chválu ..také jsem ji dnes pekla podruhé ...
zobanda
(upraveno)
10. 6. 2009, 12:52
Je skvělá, já jsem ji pekla hned po sobotním vysílání na neděli a je pravdu moc dobrá. Stojí za to vyzkoušet!
pavlíkmacík
(upraveno)
10. 6. 2009, 12:55
@zobanda
...díky ..Petro, vyzkouším Vaši marmeládu z rajčat..díky za supertip
Lucie-Anna
(upraveno)
9. 6. 2009, 10:13
Tak dnes vyzkouším (opět také bez sodovky, ta se u nás nenachází). Jen ještě nevím, jestli dám jahody nebo třešně - obojího máme přehršel... Už se olizuju dopředu...
pavlíkmacík
(upraveno)
9. 6. 2009, 10:22
@Lucie-Anna
Díky ..ten Váš dortík také není vůbec k zahození ..
Raguella
(upraveno)
9. 6. 2009, 8:35
Dobrý den,tak jsem se včera také pustila do pečení a musím říct,že je opravdu výborná!! .Dostali jsme třešně,tak hurá najít recept. Bublanina je krásně vysoká,a to jsem též dala jen vodu,sodovku jsem neměla,chutnoučká,nadýchaná jako obláček! .Dokonce jsem udělala i ,tak ji dám do alba. .Takže já mohu receptík všem vřele DOPORUČIT!! Míša
pavlíkmacík
(upraveno)
9. 6. 2009, 9:59
@Raguella
Dobrý den Míšo , moc se Vám bublaninka povedla
venda kudelova
(upraveno)
8. 6. 2009, 12:40
Pavli mám dotaz sodovka jakou mám dát Děkuji Venda
pavlíkmacík
(upraveno)
8. 6. 2009, 13:22
@venda kudelova
Vendi, já nevím jakou Babica dával, myslím obyčejnou z plastové láhve koupenou v obchodě, ale já ji neměla, dala jsem obyčejnou vlažnou vodu a krásně bublanina vyskočila taky. Měla jsem předehřátou troubu. Tak ať se Vám podaří
Krtečková
(upraveno)
8. 6. 2009, 12:08
Opsáno a jdeme taky zkusit.Mám jinej recept a aby nebyli třešně nebo ovoce tjak bláto když jsou třeba z mražáku obalujeme je ještě v cukr moučka aby se tak neblátila zatím se mějte jdu zadělat na těsto dokud se u nás spinká
pavlíkmacík
(upraveno)
8. 6. 2009, 13:31
@Krtečková
Marti, moje babička taky balila buď do mouky nebo cukru...výborný nápad pro ostatní kuchařinky ..akorát, když balíte do cukru, tak dejte méně cukru do bublaniny..aby nebyla velký slaďour
Světka
(upraveno)
8. 6. 2009, 12:00
Dobrý den,právě jsem dopekla podle vás bublaninu,ta panečku nemá chybu.Super můžu jen všem doporučit,jen se po ní zaprášilo
pavlíkmacík
(upraveno)
8. 6. 2009, 13:28
@Světka
Světlanko, škoda, že jste nevyfotila, alespoň by se ostatní potěšili ..a děkuji ..recept není můj, byl v sobotu v Babicovo dobrotách..ale, že je fakt dobrá, co?
*poule*
(upraveno)
8. 6. 2009, 9:40
ttak mám doma 30 kg třešní + 5 kg višní...... Upeču ji dneska.
pavlíkmacík
(upraveno)
8. 6. 2009, 9:55
@*poule*
kde jste na nich byla ...u nás jsou ještě zelené jako brčál ...pochlubte se, až upečete