Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Bublanina s mandlemi

0.0
Bublanina s mandlemi

Potřebné ingredience

150 g másla - změklého, 4 vejce, 150 g krupicového cukru, půl sáčku vanilkového cukru, najemno nastrouhaná kůra z poloviny pomeranče, 150 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, cca půl kila jahod - samozřejmě omytých, větší překrojené a 3 hrsti mandlových lupínků

Postup přípravy

Něco se vyzkoušet může, tohle se vyzkoušet musí :) Nadýchaná záležitost, které se nedá odolat. Receptík vyzkoušen z magazínu Albert.
1. Trobu předehřejte na 180 stupňů, pekáček o velikosti cca 30*20 cm vymažte máslem a vysypte strouhankou, popřípadě vyložit pečícím papírem. Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Změklé máslo utřete s oběma cukry, postupně přidávejte žloutky a pomerančovou kůru. Opatrně vmíchejte ušlehaný sníh, přidejte mouku prosátou s práškem do pečiva.
2. Těsto přendejte do pekáčku, zasypejte polovinou ovoce ( může být předem obaleno v hladké mouce, aby neklesalo.) a polovinou mandlí. Po cca deseti minutách pečení přidejte zbylé ovoce. Pečte zhruba 30 minut, krátce před vytažením posypte zbývajícími mandlemi. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 15. 6. 2009, 21:23
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
pimpulka 16. 6. 2009, 13:01
@Ilonáček (hello) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie