(recept
si oblíbilo 465 návštěvníků)
Nadýchaná bublanina - jednoduchá a moc dobrá
Potřebné ingredience
4 vajíčka, 1 vanilkový cukr, 250 g cukru moučka, 2 dcl vody, 2 dcl oleje, 350 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva.
Postup přípravy
Všechny suroviny smíchat, těsto nalít na vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech, nahoru přidat nakrájené ovoce a péct ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Jahůdky nakrájet na menší kousky, aby nebyly těžké a při pečení nespadly na dno pekáče.
Ostatní ovoce - třešně, borůvky, ale i maliny, ostružiny (ne moc mokré) nejdříve obalíme v trošce hladké mouky. Při pečení zůstanou na povrchu.
Ovoce nasypeme do mísy, přidáme zhruba lžíci hladké mouky a opatrně zamícháme.
Jahůdky nakrájet na menší kousky, aby nebyly těžké a při pečení nespadly na dno pekáče.
Ostatní ovoce - třešně, borůvky, ale i maliny, ostružiny (ne moc mokré) nejdříve obalíme v trošce hladké mouky. Při pečení zůstanou na povrchu.
Ovoce nasypeme do mísy, přidáme zhruba lžíci hladké mouky a opatrně zamícháme.
lze použít jakékoliv ovoce
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Marci75
(upraveno)
8. 7. 2009, 19:32
mám třešně, jdu na ni
Marci75
(upraveno)
9. 7. 2009, 17:21
@Marci75
tak jo, byla za 10 minut v troubě Dneska byla k snídani, je výborná
M-kocurek
(upraveno)
9. 7. 2009, 21:26
@Marci75
super
bonini
(upraveno)
8. 7. 2009, 13:20
Díky za receptík - právě se peče. Bude borůvková
cesterka
(upraveno)
8. 7. 2009, 13:00
Ahoj holky, na kolik stupňů ji pečete?
bonini
(upraveno)
8. 7. 2009, 13:22
@cesterka
Věruš, zkouším na 185st.
cesterka
(upraveno)
8. 7. 2009, 14:26
@bonini
Díky Káťo, už se peče Jinak dala jsem tam mléko, trochu vody a máslo a zdrclo se to, tak dělám další várku s vodou a olejem , to jsem ale kuchta
M-kocurek
(upraveno)
9. 7. 2009, 21:26
@cesterka
taky peču na 180 °C , tak snad se druhá várka povedla
Valuc
(upraveno)
8. 7. 2009, 11:23
Bublanina je výborná,akorát jsem dala místo oleje,který došel heru .
monke
(upraveno)
7. 7. 2009, 18:40
Výborná,dnes jsem pekla s červeným rybízem a je to namka
Vojtula
(upraveno)
3. 7. 2009, 16:44
Tak se mi tu sbíhají sliny zítra ji určitě zkusím
Sylvča
(upraveno)
1. 7. 2009, 19:19
Marti, tedˇnepeču nic jiného je výborná doporučuji všem !!!!!!!! Sylva ( WAL) PA PAPA
kubapetra
(upraveno)
28. 6. 2009, 12:08
Dnes jsem i já vyzkoušela tento recept Akorát jsem místo vody dala mléko. Dělala jsem ji s třešněmi. Krásně naskočila.Musím uznat je Výborná I dcera mlaskala(a to má velice mlsný jazýček Všem mohu doporučit
Zrušený účet
(upraveno)
28. 6. 2009, 8:14
Dobrý den, bublanina se už peče, tak jsem zvědavá na výsledek. PS: Bublaninka je výborná, prostě 1*****
blondzi
(upraveno)
26. 6. 2009, 15:54
naprosto dokonalá záležitost a hotová za 5minut c d ěkuji za báječnej receptík
kuricka
(upraveno)
24. 6. 2009, 20:36
Martinko, už se peče, jsem zvědavá na výsledek, bude s třešničkama Díky moooc P.S.: tak opravdu výtečná !!! Díky Ráďa
Moncicak77
(upraveno)
22. 6. 2009, 22:43
Dobrý večer dnes jsem vyzkoušela vaší bublaninu jen jsem místo cukru moučka dala cukr krupici a místo oleje dala rozpuštěné máslo a bublanina je výborná děkuji za receptík a třešně jsem neobalila v mouce,ale v moučkovém cukru a zůstaly pěkně nahoře
M-kocurek
(upraveno)
24. 6. 2009, 11:12
@Moncicak77
S máslem musela být krásně voňavá Díky za tip
Zdenkafoj
(upraveno)
21. 6. 2009, 21:56
Tak jsem na ni dostala chut pekně ke kávičce ranní že i když je tak pozdě musela jsem ji upéct s višněma právě jsem ji vytahla z trouby vypadá nádherně a ráno určo bude chunat díky za recept!!!!!!!!!!!
ilonas
(upraveno)
21. 6. 2009, 8:01
tyhle recepty jsou prsotě super, zamíchat a je to
M-kocurek
(upraveno)
21. 6. 2009, 10:00
@ilonas
taky mám ráda takové dobré rychlovky, ocení se hlavně při nečekaných návštěvách
ilonas
(upraveno)
21. 6. 2009, 7:59
moc dobrá, včera jsem vyzkoušela a dneska už jsou tam poslední 2 ks. Se mi do toho chlapci nějak dali Takže doporučuji . A komu padly jahody ke dnu, tak posypat je moukou, udržely se
LucOss
(upraveno)
20. 6. 2009, 23:15
Martinko tak je v troubě, jsem zvědavá jak dopadne
M-kocurek
(upraveno)
21. 6. 2009, 9:59
@LucOss
Tak jak?
brnenivkolenou
(upraveno)
20. 6. 2009, 12:49
je suprová, moc se mi vydařila Dokonalá. Díky za receptík !
M-kocurek
(upraveno)
20. 6. 2009, 13:41
@brnenivkolenou
to mě těší
Jana + 2 kluci
(upraveno)
20. 6. 2009, 10:56
Dnes jsem udělala Vaší bublaninu.Třešně se mi propadly na dno,takže jí nahoře nemám dírkatou ,ale jinak je výborná
M-kocurek
(upraveno)
20. 6. 2009, 13:39
@Jana + 2 kluci
Jo jo, příště třešně obalit v mouce a nespadnou na dno. Dopíšu to do receptu.
ilonas
(upraveno)
20. 6. 2009, 11:11
@Jana + 2 kluci
Tak příště třešně obalte v mouce, ony se pak na povrchu udrží
Elvela
(upraveno)
19. 6. 2009, 18:55
dnes jsem dělala třešňovou bublaninu podle Vašeho receptu a je fakticky výýýýborná (jen teda stoupla tak,že šla špatně dát dětem do papulky)
M-kocurek
(upraveno)
20. 6. 2009, 13:40
@Elvela
to my dospělí máme ty papule o trochu větší
sima73
(upraveno)
19. 6. 2009, 12:39
Martinko, dneska jsem dělala s nadšením váš receptík na bublabinku, a nedařilo se mi. Jahody mi padly na dno pekáče. Co jsem udělala špatně? Buchta je jinak výborná. ....... asi budu muset otočit plech
M-kocurek
(upraveno)
20. 6. 2009, 13:37
@sima73
Jak píše Ivetka, taky bych se ptala, zda jste neměla moc velké kusy jahod? Já použila malinké a ty jsem překrojila na půlky nebo větší na 4 díly. Pokud peču bublaninu s jiným ovocem (bobulovitým), tak taky obaluji lehce v hladké mouce a zůstanou napovrchu. Jahůdky neobaluji, zůstává na nich moc mouky. Tak snad se příště zadaří
karca90
(upraveno)
19. 6. 2009, 18:57
@sima73
neměla jste moc velký kusy??? já si ovoce překrájím,ať není těžký a obaluju ho v polohrubý mouce, ať neprojede rovnou dolů, ale zůstane viset v těstě