Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 153 návštěvníků)

Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

0.0
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Potřebné ingredience

2 a 1/2 hrníčku ( 250 ml) pol. mouky, 3/4 hr. cukru, 3/4 hr. oleje nebo rozpuštěného tuku, 1 kypřící prášek, 1 vanilkový cukr, 4 žloutky, asi 3/4 hr. mléka ( dle potřeby, aby vzniklo tužší těsto, které se dá dobře rozetřít na plech
Nahoru: sníh ze 4 bílků, 3/4 hrnku cukru, mistička rybízu ( asi 1/2 litru)

Postup přípravy

Žloutky trochu utřeme s cukrem a van. cukrem, postupně přiléváme olej, mouku s kypř. práškem a mléko. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, nebo vymazaný a vysypaný, jak je kdo zvyklý a na vrch utřeme ušlehaný sníh, do kterého jsme přidaly nejdříve cukr a potom opatrně rybíz. Pečeme zvolna v předehřáté troubě. Je to rychlé a moc dobré

těsto,. Ušlehaný sníh, do kterého přidáme rybíz

těsto rozetřeme na plech a navrch dáme sníh

před pečením

po upečení

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chucky 1111 22. 6. 2012, 21:38
Tak s touhle peřinou ji neznám určitě vyzkouším díky za tip *-) :-o :-) (child10)
chucky 1111 22. 6. 2012, 21:39
@chucky 1111 prosím jak dlouho péct a při 180stupních tak?děkuji za odpověd Veronika
kebulka 24. 6. 2012, 19:26
@chucky 1111 já jí pekla teda napřed 5 min na 175 st. a pak stáhla na 160 a cca 30-35 min
TIENTEE 22. 6. 2012, 19:59
Dnes jsem ji taky pekla.Je výborná!!!!! (clamp)
želva17 22. 6. 2012, 19:54
Já rybíz vůbec nejím,ale v tomto podání ho sním.Naštěstí tuto buchtu peče babi a tchyně.
Lukýšek 22. 6. 2012, 16:33
Jani, tak to je naprostá lahůdka. (clamp) (clamp) (clamp) Lepší rybízovou buchtu jsem ještě nejedla. (pl) Děkuji za supr recept. (Y) (Y) (Y) Míša a (Z) (child3)
lupusak 22. 2. 2012, 18:42
moc děkuji za recept děcka moc rybíz nemusí ale ted takto udělaná buchta dle vás ,nemá chybu (Y) (clamp) (clamp)peču příště jen tuto a díík! (hello)
pytlice 4. 2. 2012, 11:39
Supééér |:o), zrovinka jsem si sedla k počítači, že najdu nějaký recept s rybízem, kterého mám ještě plný mrazák. Hned po obědě jdu na to ^o).
TERĎ´AK 4. 2. 2012, 10:57
Teda,nemám slov.Právě jsem dopekla a ochutnala a je opravdu vynikající.Já zkoušela už několik receptů,ale nikdy se mi moc nepovedla,i když snědla se vždycky ,-) Ale tento racept je suprový (Y),rychlý a výborný (clamp). Díky,díky moc za receptík |:o)
kakousek 25. 7. 2011, 21:25
(Y) (Y) (Y) (Y) moc díky za receptík buchta je úžasná nedá se jí odolat :-p :-p (Y) (Y) :-$ :-$ (zajic) (zajic) ,-) ,-) pekla jsem v sobotu do neděle zmizela (zajic) (zajic) (zajic) (hello)
Enka9 24. 7. 2011, 16:31
V Y N I K A J Í C Í (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp). Lepší rybízovku jsme nejedli :-)
Aja&Paja 9. 7. 2011, 0:20
Právě jsem ochutnala a je výborný (Y). Váš recept jsem objevila na "topreceptech" a tady jsem jen ze zvědavosti koukala, jaké jsou tu obměny a našla i ten samý. Nejdřív jsem se dost bála, protože těsto mělo zvláštní konzistenci, ale dopadlo to prima a my si takhle na noc pochutnáváme ,-)
Jitule64 5. 7. 2010, 10:47
Vypadá fantasticky! Dnes odpolko upeču. ^o)
Jitule64 6. 7. 2010, 10:27
@Jitule64 Tak se bohužel nepovedla. :-( Pekla jsem na 180°C jako všechny buchty a když sníh byl už krásně zlatavý, tak jsem ji vytáhla. Po nakrojení mi vytekl nedopečený prostředek...nejspíš to chce péct tak na 160°C a déle. *-) No, zkusím zase jindy. ,-) Manžel okrájel ty kraje a říkal, že jsou výborné. ,-) (Y)
Velkalenka 31. 5. 2010, 8:55
Díky za recept, konečně jsem ho objevila (Y). Tuhle buchtu dělávala moje babička a mně strašně chutnala. Máme na chalupě tunu rybízu a člověk už neví, co s ním 8-|
nelinka.micinka 11. 8. 2009, 21:14
Milá Janičko.Děkuji za super recept.Konečně jsem zkusila něco jiného.Moc nám chutnalo (zajic) Chystám se ho upéct znova :-$ Jen jsem místo rybízu dala ostružiny a byla to taky obr mňamka (C) Květa a (Z)
maxis 12. 8. 2009, 10:03
@nelinka.micinka Není zač (L), hlevně, že chutná |:o) (hello)
hadrnozka 30. 7. 2009, 8:43
Jano (F), VÝBORNÁ!!! Nedávno jsem dělala. I manžel, který rybír nemá rád si dal a nakonec jí skoro celou snědl. ;-) ;-) ;-) Ještě dneska od ní básní a já lituji, že nemáme rybíz na zahrádce a musím ho kupovat. :-@
maxis 30. 7. 2009, 16:02
@hadrnozka Jé Jani, tak to mi máme rybízu ještě tunu ;-) Jsem ráda, že chutnala (L)
enicara 26. 7. 2009, 22:16
Vyzkoušeli sme; buchta byla výborná (L)... Zítra bude repete.... MŇAM... (zajic)
marpla 12. 7. 2009, 19:59
Jano, buchta je výborná (Y) (Y) (Y) už si ode mě vzala recept mamka (clamp) Moc dík a super receptík
maxis 12. 7. 2009, 20:37
@marpla Martino není zač :-) (L)
maxis 11. 7. 2009, 18:32
Tak to jsem ráda :-), že uspěla i u takových mlsounů ;-)....
Jachda 11. 7. 2009, 14:20
Je skutečně VÝBORNÁ! (Y) a to máme tuze mlsné jazýčky.díky za recept :-)
spero 10. 7. 2009, 17:51
Skvělé. (clamp) (clamp) (clamp) Zítra jdu na něj. |:o) |:o) |:o)
maxis 10. 7. 2009, 22:03
@spero Tak ať se povede (Y), ten Váš s tvarohem vypadá taky nádherně (clamp)
spero 11. 7. 2009, 19:56
@maxis Jani, koláček je vynikající a všem moc chutná. I naše návštěva si ho moc pochvaluje. Tady je důkaz, že se povedl. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2119032 (F) (F) (F) (F) |:o) |:o) |:o) Děkuji za recept. Přišel mi vhod právě když jsem měla v úmyslu upéct něco s rybízem a se sněhem. Nápad zamíchat rybíz do sněhu je super. (L) (L) (L)
maxis 11. 7. 2009, 20:51
@spero Ivanko vypadá krásně (Y) (Y), jsem ráda, že chutnal :-) (L)
marbrix 10. 7. 2009, 15:13
vypadá báječně (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie