(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Zebrová buchta - krasne nadychana
Potřebné ingredience
4 vejce, 20dkg cukru, 1 van. cukr, 1 sklenicka oleje, 1 sklenicka teple vody, 25 dkg hl. mouky, 1 prasek do peciva,kakao
Postup přípravy
Bilky uslehame na snih a dame stranou.Zloutky vyslehame s cukrem, pak pomalinku prilevame olej a slehame, pak pomalinku prilevame vodu, pridame mouku a prasek do peciva. Vznikle testo rozdelime na 2 poloviny (jednu trosku vetsi), do te mensi poloviny pridame trochu kakaa popripade trosku rumu. Do obouch test opatrne vmychame snih. Vymazeme dortovou formu, nebo formu na chleba( viz. obrazkovy postup s napadem) a vzdy na stridacku nalevame testo do stredu formy. Ja to delam nejradeji velkou polevkovou lzici. Dame pect. V horkovzdusne troube na 150`C 45min.
Hotovou buchtu pocukrujeme, nebo nechame vychladnout a polevame cokoladou
Hotovou buchtu pocukrujeme, nebo nechame vychladnout a polevame cokoladou
Zebra
Jako babovka je to take hezke
Hezke mramorovani dela buchticku krasne lehouckou :o)))
jeste jedna
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vera N
(upraveno)
23. 11. 2010, 8:55
Dadula118
(upraveno)
7. 3. 2008, 12:32
Zebrová buchta má u nás veliký uspěch,ale neudělám takové mramorování ,ale je jinak moooc dobrá
mishulka5
(upraveno)
7. 3. 2008, 20:17
mnamik
Szera
(upraveno)
5. 2. 2008, 10:52
keltka
(upraveno)
5. 2. 2008, 10:49
výborná dělala jsem jí v dortové formě,polila čokoládou a všem ohromně chutnala kam se hrabou jiné bábovky.. díky za recept
Raffaelo
(upraveno)
5. 7. 2007, 15:31
jasný, takhle dělám klasickou olejovou bábovku, bohatě stačí 100 g cukru, je to sladké akorád a 1/2 prdopeč. Dělám ji od té doby co jsem se naučila péct a je u nás nejoblíbenější Teď ji akorád jím, poprvé jsem vysypávala strouhankou a je to ještě lepší než mouka, už mám v sobě pátý kousek..
Dadula118
(upraveno)
24. 6. 2007, 11:21
už jsem jí dělala dvakrát a moooc nám chutná
andilek81
(upraveno)
9. 6. 2007, 7:48
Jdu to vyzkoušet
Marcela 1980
(upraveno)
2. 6. 2007, 9:12
Urcite vyzkousejte, je to velice jednoduche a moc dobroucke Takove recepty ja nejradeji malo prace a bombovej vysledek Da se to pouzit i do babovky ale v dortovej forme to dela hezci tvary Ted jsme po snidanim, a z te buchticky jsou uz jen drobky Ted musim na vikend pect neco noveho
BlankaB
(upraveno)
1. 6. 2007, 22:24
Dobrý nápad, vyzkouším, už bych ji ďobala......