(recept
si oblíbilo 509 návštěvníků)
Egyptské brambory
Potřebné ingredience
1 kg brambor
500 g mletého masa
2 čl oleje
200 ml rajské šťávy nebo 1 malý rajský protlak
2 velké cibule
sůl, pepř
Postup přípravy
Oloupané brambory pokrájíme na tenká kolečka a naukládáme jednu vrstvu do pekáče vymazaného lžičkou oleje. Osolíme, opepříme, na brambory rovnoměrně poklademe maso a zasypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka, opět posolit, popepřit, nahoru přijde zbytek brambor. Zalijeme rajčatovou šťávou nebo protlakem rozmíchaným ve vodě, opět posolit, nahoře lehce pokapat olejem a šup do trouby, pečeme cca hodinu přikryté při 200°C a ještě asi půl hodinky odkryté, než brambory na povrchu zrůžoví...dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jaňulíček
(upraveno)
23. 10. 2012, 15:13
Pochoutka největší !
mumlina
(upraveno)
22. 10. 2012, 15:01
Zdravím Táni, v sobotu jsem dělala k obědu, ještě jsem tam nakonec nalila smetanu a před koncem pečení posypala sýrem a bylo to moc moc dobré,. leč mooooooc tučné,tak se zas musím přes týden krotit.
peggybundova
(upraveno)
23. 10. 2012, 13:53
@mumlina
No to ano, dietní to není jsem ráda, že chutnalo pěkný den!
růžík
(upraveno)
20. 10. 2012, 16:25
Díky za receptík , jednoduché a výborné
peggybundova
(upraveno)
22. 10. 2012, 12:19
@růžík
Děkuji Evi pěkný den!
P.A.V.L.A
(upraveno)
28. 9. 2012, 17:11
MacaNet
(upraveno)
21. 9. 2012, 12:09
Včera jsme vyzkoušeli, ale místo rajského protlaku příště dám u nás vyzkoušenou zapékací omáčku, jedna skladká smetana a rozmíchat tři lžíce kečupu. na nás byl ten protlak kyselý :-/
kjita
(upraveno)
9. 6. 2019, 8:00
@MacaNet
Tuhle omajdu děláme taky, ale přidávám do ní nahrubo cuketeu, ta se podusí na cibulce a pak ten kečup a smetanu. NEMÁ CHYBU. i na těstoviny.
peggybundova
(upraveno)
21. 9. 2012, 12:45
@MacaNet
Marci záleží jaký, některý je opravdu kyselý. My máme rádi v plechu od Selika, prostě ten klasický...ten je slaďoučký
Marcela 1980
(upraveno)
10. 9. 2012, 19:42
u nas nic moc
ivahouba
(upraveno)
29. 5. 2012, 19:02
Vyborny recept ! Maso jsem trochu obdelala na cibulce, brambory nakrajela podle rady na slabe platky, na maso pridala dost najemno nakrajeneho cesneku, papriky nakrajene na kosticky, cibuli a dal vse podle receptu, zalila celym protlakem z Lidlu (200g) rozmichanym s vodou a vysledek skvely . Moc dekujeme. Jen ze zvedavosti, abych mohla zodpovedet manzelovu otazku: proc se jmenuji "egyptske" brambory??
peggybundova
(upraveno)
30. 5. 2012, 14:46
@ivahouba
Není zač, jsem ráda že chutnalo! My jsme je měli včera také po delší době na oběd....Proč se jmenují egyptské, to nevím je to recept z mé kuchařky a tam je pod tímto názvem...
ililina
(upraveno)
8. 5. 2012, 21:00
Dnes jsem dělala k obědu a bylo to výborné!!!
peggybundova
(upraveno)
9. 5. 2012, 12:46
@ililina
Super že Vám chutnalo!
mirkaberkys
(upraveno)
31. 3. 2012, 20:32
Tak jsem je dneska udělala k obědu a je to rychlé a hlavně dobré. Jen jsem taky uvažovala o přidání nějaké zeleniny. Snad příště.
packa2
(upraveno)
30. 3. 2012, 12:23
Dnes jsem je dělala na obídek, a moc nám chutnalo! Super recept, určitě ještě udělám...
peggybundova
(upraveno)
31. 3. 2012, 19:16
@packa2
Super, to jsem ráda
macnel
(upraveno)
29. 3. 2012, 11:50
Včera jsem dělala a moc dobré. Manžel měl boule za ušima.
peggybundova
(upraveno)
29. 3. 2012, 14:23
@macnel
super
Algernon340
(upraveno)
28. 3. 2012, 14:52
Nějak jsem se v těch Vašich receptech vzhlédla, dnes kuchtím zase podle Vás Maso jsem dala napůl se sójovým granulátem a je to fakt mňamka
peggybundova
(upraveno)
29. 3. 2012, 11:31
@Algernon340
Tak doufám že chutnalo
(Max)
(upraveno)
27. 3. 2012, 10:20
... já myslela, že Peggy Bundová nevaří a teď toto - díky za tip na rychlou večeři
peggybundova
(upraveno)
27. 3. 2012, 12:39
@(Max)
Noooo, přiznám se že mám oblíbenější činnosti než vaření ale jelikož mám doma 4 hladové krky, tak mě to hold nutí sem tam něco upatlat
spero
(upraveno)
13. 3. 2012, 15:17
Táničko, udělala jsem brambory podle Vašeho receptu a moc jsme si pochutnali. Díky.
peggybundova
(upraveno)
14. 3. 2012, 8:45
@spero
No, tak to jsem ráda Ivanko, my si díky Vám pochutnáváme docela často pěkný den!
VAJAJ
(upraveno)
4. 3. 2012, 7:25
zdravím TÁNI včera jsem dělala na oběd Váš recept CHVÁLÍM VÝBORNÉ jen jsem si ho upravila,neměla jsem protlak tak jsem dala deci kečupu a 1šlehačku promíchala trošku zředila mlékem zalila a pekáček zmizel rychlosti blesku a smrdělo to ,,málem,, příště dvojtá dávla a manža už vařil v hlavěpříště tam dáme lilek a postrouháme sýrem děkuji a krásný den
peggybundova
(upraveno)
4. 3. 2012, 16:09
@VAJAJ
Super hlavně že chutnalo
La Catchka
(upraveno)
14. 2. 2012, 13:58
ráda bych zkusila váš recept, ale mám zkušenost,že se mi nikdy neudělaj brambory pokud je zaleju čímkoli kyselým, máte je předvařené?
peggybundova
(upraveno)
15. 2. 2012, 9:55
@La Catchka
Dobrý den Katko, brambory nepředvařuju, už jsem to taky zkusila, aby se zkrátila doba pečení, ale není to pak tak dobré...takže nepředvařuju, krájejte je na tenké plátky a uvidíte že to bude o.k. Doufám, že budou chutnat.
La Catchka
(upraveno)
15. 2. 2012, 20:58
@peggybundova
Dobrý večer Táňo, tak je to naprostá pecka ještě jsem přidala zbytek porku a navrch cukínu a opravdu pochoutka jo a ty brambory jsem nakoec ještě přepekla moooc díky, určitě to zařadím do našeho jídelníčku
Evelyn123
(upraveno)
14. 2. 2012, 14:10
@La Catchka
Asi tím kyselým máte na mysli ten rajčatový protlak. Vůbec se toho nebojte a udělejte to přesně podle Táninýho receptu, brambory nepředvářet! Je to velmi dobré jídlo
La Catchka
(upraveno)
14. 2. 2012, 14:15
@Evelyn123
fákt? tak já jdu do toho mockrát děkuju za odpověď ale hlava mi to nebere
Evelyn123
(upraveno)
14. 2. 2012, 14:29
@La Catchka
Opravdu, Katko, u nás dělám podle Táninýho receptu poměrně často a vždy se povedlo. Dávám malý rajčatový protlak. Ale hlídejte si troubu, já to mám hotové velmi brzo asi tak slabou třičtvrtě hodinku i se zapečením do zlatova. Tak ať se podaří
La Catchka
(upraveno)
14. 2. 2012, 19:12
@Evelyn123
Děěkuju Evi, jste hrozně hodná, už jsem koupila mletý a zejtra to udělám a dám Vám vědět ještě jednou děkuju
100ml
(upraveno)
9. 2. 2012, 10:07
Tano delala jsem vaše bramborya jsou luxusni dekuji za recept jana
peggybundova
(upraveno)
9. 2. 2012, 14:44
@100ml
Jsem ráda že chutnalo
len.z
(upraveno)
8. 2. 2012, 12:09
Brambory jsou luxusní....... Tříletá dcerka baštila, až se jí dělali boule za ušima
peggybundova
(upraveno)
9. 2. 2012, 9:18
@len.z
To jsem ráda
gabulovenka
(upraveno)
15. 1. 2012, 12:09
tak dnes jsem taky zkusila,ale popravdě mě to teda moc nechutnalo bylo to takové ostré brambory jsem určo nevařila 3h bylo to hned hotové,prostě každý má jinou chut nebot manžel ten si to zas nemohl vynachválit prostě řekl výborný,a když to chutnalo mu tak jsem spokojená nebot já jsem hrozný člověk vše prostě nesním takže děkuji za recept
Filipka
(upraveno)
12. 1. 2012, 8:40
také musím jenom pochválit, dělám již poněkolikáté. Výborné jsou i druhý den, když se vše proleží, pokud ovšem zbydou....
peggybundova
(upraveno)
12. 1. 2012, 10:46
@Filipka
To jsem moc ráda, že Vám chutná u nás jsou taky oblíbené...