Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 3408 návštěvníků)

Střecha z Bé bé sušenek SUPER,SUPER DOPORUČUJI!!!!

5.0
Střecha z Bé bé sušenek  SUPER,SUPER DOPORUČUJI!!!!

Potřebné ingredience

1 balíček světlých,1 balíček tmavých bé bé sušenek,15 dkg moučk.cukru,20 dkg másla,50 dkg obyč.jemného tvarohu /né z vaničky/ -/je balen jako máslo/rum,2 banány.

Postup přípravy

Utřeme máslo s cukrem,tvarohem a ochutíme rumem /používám ruční šlehač/.Na alobal naskládáme jako šachovnici bé bé sušenky 3 řady po 7 kusech,/střídáme světlou a tmavou barvu/.Potřeme polovinou tvarohového krému a zakryjeme znovu sušenkami bébé poskládanými jako šachovnice,ale tentokrát na tmavou světlou a obráceně.Rozetřeme zbytek krému, a na prostřední řady položíme oloupané banány.Vezmeme tento alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak,že se sušenky nahoře spojí do střechy.Po zatuhnutí v lednici polijeme čokoládovou polevou a dáme znovu vychladit.Pak už jen krájíme a nestačíme se divit jak dobrůtka mizí.!!!!!!!

Nejprve si utřeme máslo s cukrem a tvarohem.Přidáme trochu rumu.Podle chuti.

Poté naskládáme na alobal první vrstvu BÉ-BE sušenek

Poté natřeme tvarohovou náplň,chce to trošku trpělivosti,proto si raději alobal na okrajích ohrnuji,aby se sušenky nerozjížděly.

Na nápň naskládáme znovu šachovnicově sušenky,ale tentokrát barvy obrátíme.

Natřeme zbylou polovinu tvarohového krému a doprostřed položíme dva celé oloupané banány.

Opatrně podebereme z každé delší strany alobal /pravou rukou pravou stranu,levou rukou levou stranu/ a přitiskneme k sobě do tvaru střechy.Jde to krásně.

Takto to vypadá po odkrytí stran alobalu.

Polijeme čok. polevou.Já tentokrát použila zajíčky,vzhledem k tomu,že je po velikonocích.Tato poleva nevypadá zrovna esteticky,ale snad mi to odpustíte.

Zabalíme zpět alobalem a dáme vychladit a proležet do lednice.Nejlépe přes noc,aby be-be sušenky zvláčněly.

Dnes jsem to tošku urychlila,takže jsem krájela hned.První odkrojený kus je vždy trošičku nesouměrný,ale ty ostatní budou ukázkové.Tak snad jsem vám pomohla v rozhodování,zda tento recept vyzkoušet.Věřím,že vám zachutná jako nám a přibude do vašich oblíbených receptů.Dobrou chuť!!!!!

Do večera nic nezbyde.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kamis1 (upraveno) 23. 5. 2011, 11:33
Včera jsem ji dělala :-),dnes si ji dáme k odpolední kávě (Y).Je rychlá (clamp),ALE tvarohová náplň se špatně nanáší(je moc tuhá).Celé se to rozjíždí. :-S..........Tak jsem ji včera dělala podruhé,byla moc dobrá,hned zmizela. (Y)Ale trochu jsem ji vylepšila.Do toho tuhého krému jsem ještě zašlehala uvařený vanilkový pudink z půlky pudink.prášku a 250ml mléka.Je to lehčí a lépe se natírá. (jidlo) ,-) ......jinak receptík je ok (clamp) Synovi (Z) moc chutnalo :-)
Badatt 20. 5. 2011, 21:33
Dnes jsem poprvé vyzkoušela, výborné, zítra musím udelat ještě jednu, už z ní moc nezostala. Dík za recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) (hello)
esus 16. 5. 2011, 13:19
(clamp)Super mnamka vyzkousela jsem a je to vyborne!!! (Y) (Y) (Y)
dudeckova 14. 5. 2011, 12:53
Dobrý den Věruško,včera jsem si našla na MMB Váš recept,dnes poslala manžela pro ingredience a stříška se už "peče" v lednici.Už se na ní zítra těším.Jen jsem dala jen 150 g másla a tvarohy z vaničky a bez rumu-mám to pro děti.A je to krásně tuhé (Y) ! Moc díky za recept (Y) (Y) (clamp) (clamp)
lencaw 8. 5. 2011, 21:59
Z tučného tvarohu ze ,,zakazované" vaničky je 100% lepší. Mám vyzkoušeno. Líp se vpije,roztírá a dá se už za hoďku podávat a celkově je chuťově lepší.
bobohk 7. 5. 2011, 16:59
právě jsem ochutnala první kousek této mnamky a je naprosto užasnýýýýýýýýý (Y) (Y) (Y) (Y).moc děkuji za super receptík,mám uloženo a určitě nedělám naposledy |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (C) (zajic)
katrrina 2. 5. 2011, 12:56
Tak včera jsem udělala, akorát s malinama a místo dvou tvarohů jsem dala jen jeden a jednu zakysanou smetanu. Dnes jsem ochutnala a...... (clamp) Lahůdka. U nás se banány moc nejí, ale ty maliny jsou tam příjemně nakyslé. Vážně výborné!!!! Super receptík, rychlý, jednoduchý a ukládám mezi oblíbené (F)
yorksir 3. 4. 2011, 18:06
Taky dělávám už pěkně dlouho.....je to náš jeden z nejoblíbenějších zákusků,děti ho milují a já taky....... (C) (C) (C) (C) (C) (C) , doporučuji vyzkoušet (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) :-) (Y)
ladena77 3. 4. 2011, 18:00
dneska jsm vyzkoušela a byla vynikající (Y)jen se zaprášilo
ivetabubak 29. 3. 2011, 2:28
Chtěla bych se zeptat.... už jsem jí jednou dělala podle tohoto receptu a super,ale manžel nemůže krém kde je tolik másla ,šel by krém udělat aby tam to máslo nebylo ? nebo jen minimálně . Díky moc za odpověď (F) (F) (F) (F)
Pelupe 31. 3. 2011, 20:40
@ivetabubak tak zkuste udělat pudink třeba na 0,5l 2 van. pudinky a do vychladlích zašlehat tvaroh,plus jednu zakysanou smetanu na zjemnění a cukr dle chuti.
Timica 25. 3. 2011, 20:54
Mozem sa spytat a ked pouzijem klasicku cokoladu ako Milka, nebude stuhnuta na povrchu ?? Musi to byt poleva?? dakujem :)
Eiffelka 24. 3. 2011, 21:40
Tak jsem jí zkusila. Měli jsme jen světlý sušenky, tak jsem ten krém vždycky posypala kakaem. Je to vynikající *thup* *thup* *thup* A je dobrý nechat to rozležet, ty sušenky jsou pak takový měkčí :-) (Y)
žabucha 13. 3. 2011, 12:39
(Y)super, včera jsem ji udělala a velký úspěch (clamp)
sooosek 10. 3. 2011, 9:15
Také se přidávám k ostatním nadšencům, střecha je opravdu výborný dezert! Děláme ji poměrně často a vždycky se po ní jenom zapráší. Jen ten krém dělám maličko jinak: Do dvou tvarohů(v kostce) s cukrem přidám jen maličko másla -tak 50g a místo něj přidám do tvarohu 1 ušlehanou šlehačku. Je to takové lehčí, nadýchanější, jemnější. Nejdřív jsem dělávala přesně jak píšete vy-200g másla, ale pak jsem přešla na verzi se smetanou a zdá se mi opravdu jemnější, krém skoro jako pribináček a strašně dobré. Pokaždé má velký úspěch. (Y) (Y) (C) (C)
Zrušený účet 20. 3. 2011, 10:47
@sooosek Vyzkoušela jsem tuto variantu. Není to špatné s tou šlehačkou, ale je to takové moc měkké. Manžel si to veze do práce - měl včera čtyřicátiny, tak rozdá v kanceláři. Ale musí dát pozor, aby se mu to při přendávání na tácky nerozpadlo. Je to dost rozmočené. Radši se vrátím k tvarohu s trochou másla, bude to pevnější. :-)
yasmin1985 7. 3. 2011, 15:20
Dělám přesně podle stejného receptu a naprosto super (Y) (Y) (Y) Já akorát dávám tvaroh z vaničky a taky je to super (H)
Dazy 10. 2. 2011, 16:06
Střechu děláváme často,je to jeden z nejlepších zákusků co znám a děti ho milují :-p :-p :-p a nejen děti :-D :-D.Takže všem maninkám doporučuji vyzkoušet.Když mám jen světlé sušenky,nebo jen tmavé,dělám jednobarevnou (H).papa
lowe 3. 2. 2011, 15:09
tak se do ní taky vrhnu.. dělá jí mamka, tety a vždy je úžasná.. (Y) já v sobotu jedu s přítelem na návštěvu tak jí vezmu ochutnat ,-) pokud něco zbyde (L) už se na ní těším ^o) ^o) (Y)
lpel2 15. 1. 2011, 20:55
Nikdy jsem ještě nenapsala komentář a to už mám z mmb vyzkoušeno spoustu receptů ale tentokrát mi to nedá. Dělala jsem střechu dnes na zítřejší rodinnou oslavu a chtěla jsem ochutnat, s čím tam pojedu :-$ no a tak jsem uřezala jeden konec, jak sama píšete že bývají trochu nesouměrné :-) Jenomže už jsem odkrojila i druhý konec a jestli nepřestanu tak zítra nic nevezu :-D Opravdu ta chut bebéček s tvarohovým krémem nemá chybu!!! (Y) (Y) (Y) Moc díky za recept, já osobně jsem nadšená! (clamp)
Dorka54 13. 1. 2011, 11:57
Ahoj,střecha je opravdu moc dobrá,dávám tvaroh z vaničky a přidávám strouhaný kokos.Na vršek střechy dávám ještě nepravidelně bílou čok.polevu a stříbrné perličkové sypání.Je to pak taková zimní střecha.
milamita 6. 1. 2011, 16:33
Výborné...Rychlé a tákkk chutné...
cettia 4. 3. 2011, 11:04
@milamita Nazdar kuchařinko, dnes jsem taky udělala a chladí se v ledničce (Y) Dnes jsem udělala, neměla jsem tolik tvarohu tak jsem dala ještě pomazánkové máslo bez příchutě.Máslo už jsem nedávala.Bude to trošku dietnější :-D.Těším se na večer až ochutnáme (Y :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie