Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 3408 návštěvníků)

Střecha z Bé bé sušenek SUPER,SUPER DOPORUČUJI!!!!

5.0
Střecha z Bé bé sušenek  SUPER,SUPER DOPORUČUJI!!!!

Potřebné ingredience

1 balíček světlých,1 balíček tmavých bé bé sušenek,15 dkg moučk.cukru,20 dkg másla,50 dkg obyč.jemného tvarohu /né z vaničky/ -/je balen jako máslo/rum,2 banány.

Postup přípravy

Utřeme máslo s cukrem,tvarohem a ochutíme rumem /používám ruční šlehač/.Na alobal naskládáme jako šachovnici bé bé sušenky 3 řady po 7 kusech,/střídáme světlou a tmavou barvu/.Potřeme polovinou tvarohového krému a zakryjeme znovu sušenkami bébé poskládanými jako šachovnice,ale tentokrát na tmavou světlou a obráceně.Rozetřeme zbytek krému, a na prostřední řady položíme oloupané banány.Vezmeme tento alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak,že se sušenky nahoře spojí do střechy.Po zatuhnutí v lednici polijeme čokoládovou polevou a dáme znovu vychladit.Pak už jen krájíme a nestačíme se divit jak dobrůtka mizí.!!!!!!!

Nejprve si utřeme máslo s cukrem a tvarohem.Přidáme trochu rumu.Podle chuti.

Poté naskládáme na alobal první vrstvu BÉ-BE sušenek

Poté natřeme tvarohovou náplň,chce to trošku trpělivosti,proto si raději alobal na okrajích ohrnuji,aby se sušenky nerozjížděly.

Na nápň naskládáme znovu šachovnicově sušenky,ale tentokrát barvy obrátíme.

Natřeme zbylou polovinu tvarohového krému a doprostřed položíme dva celé oloupané banány.

Opatrně podebereme z každé delší strany alobal /pravou rukou pravou stranu,levou rukou levou stranu/ a přitiskneme k sobě do tvaru střechy.Jde to krásně.

Takto to vypadá po odkrytí stran alobalu.

Polijeme čok. polevou.Já tentokrát použila zajíčky,vzhledem k tomu,že je po velikonocích.Tato poleva nevypadá zrovna esteticky,ale snad mi to odpustíte.

Zabalíme zpět alobalem a dáme vychladit a proležet do lednice.Nejlépe přes noc,aby be-be sušenky zvláčněly.

Dnes jsem to tošku urychlila,takže jsem krájela hned.První odkrojený kus je vždy trošičku nesouměrný,ale ty ostatní budou ukázkové.Tak snad jsem vám pomohla v rozhodování,zda tento recept vyzkoušet.Věřím,že vám zachutná jako nám a přibude do vašich oblíbených receptů.Dobrou chuť!!!!!

Do večera nic nezbyde.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

petiska2 15. 2. 2010, 15:20
taky dělám často už spoooustu let, s banánem je to de luxe ;-) jen nedáváme rum je to zbytečný a mě osobně to víc chutná bez něj a hlavně můžou to i děti, a co se týká šachovnice, děláme akorát jedno patro jednu barvu a druhé patro tu druhou. Doporučujii všem, jako ostatní (clamp) (Y) (clamp) ;-)
zabinkaa 15. 2. 2010, 13:34
Střechu jsem dělala už 2x a dneska mě čeká třetí (clamp) (clamp) Všem vždy moc chutná (Y) :-) Díky za recept a perfektně vypracovanou fotodokumentaci :-)
Sifa 12. 2. 2010, 15:12
Tak jsem to teď vytvořila a už jenom ten krém je super (Y) (Y) (Y) .. je to výborný (clamp) (clamp) (clamp)
Hradýs 8. 2. 2010, 19:21
Dneska jsem ji dělala a pro velký úspěch jsem udělala hned dvě. :-) :-)Byla jsem překvapená jak to šlo velice rychle. |:o) |:o) |:o)Už moc se těším na zítřek až nakrojíme a ochutnáme. (zajic) (zajic) (zajic).Děkuji moc za velice dobrý recept. :-D :-D :-D :-D :-D
masenka 7. 2. 2010, 9:02
dělám ji často, ale s banánem mi to příjde takové mdlé, takže dávám meruˇky, nebo jahody (Y)
cowgirls1 6. 2. 2010, 12:13
(zajic) (zajic) (zajic) tak včera uděláno a dnes jsou tu 3 kousky co dodat nemá to chybu ;-) ;-) ;-) všem doporučuji a děkuji za super postup (L) podle něj to šlo jak pomásle (clamp) (clamp) mňam mňam 8o| 8o| a pak že budu hubnout to nejde ;-) ;-)
Mikousek 5. 2. 2010, 17:40
Právě jsem doděla tuto střechu a byla jsem překvapená, jak to šlo dle Vašeho receptu krásně dělat. (Y) (Y) (Y). Dala jsem místo másla kysanou smetanu a tvaroh mi šel i krásně roztírat. Nevydržela jsem to a kousek ukrojila a je to naprosto výtečná dobrota, moc děkuji za úžasnýýýýý receptík (clamp)
zelvatko 2. 2. 2010, 16:40
já teda dělám ze 2balení bebe, 1tvaroh a necelou polovinu másla, trochu cukru a hlavně rum!! :-$ Nedávám tam teda ten banán.. ale lepím ty sušenky zrovna k sobě a pak to šikmo krájím.. toto vydrží v lednici i 14dní (ale to jsem na to fakt zapomněla) ;-) .. a jak tady někdo psal, že mu to připadá suché - tak vůbec nee, už na druhý den je ten zákusek mokrý.. dělám to docela často..máme to móóóóóóóóc rádi :-) :-)
zuzkanow 2. 2. 2010, 12:32
Já to včera udělala a všici se olizovali.Manžel prohlásil,že to je zatím nejlepší zákusek co jsem udělala ;-) ;-)Před 2 lety to udělala teta a já se pořád k tomu neodhodlala.Až teď jste mě donutily ;-) ;-) ;-) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)SUPR (Y) (Y) (Y)
babybel 30. 1. 2010, 18:31
Teda střecha je vynikající, potřebovala jsem nějakou rychlovku pro návštěvu a opravdu moc dobrá, děkujeme za receptík (L). Krista a Zuzanka
Simona07 29. 1. 2010, 16:13
Tak právě jsme jí s malou dobalily, tak jsem zvědavá, co z toho bude, jen jsme měli asi velké banány, jelikož nám pár sušenek prasklo. Ale vypadá výtečně. Díky za tip! (F) (F) (F) (F)
Hkj 25. 1. 2010, 18:28
Střecha je mňamková (jidlo) ,ale já ji dělám jen z dvou tvarou může být i vaničkoví nízkotučný ,polotučný kdo jak má rád a jedné zakysané smetany,cukru,rumu citronovou šťávu be-be mám vyzkoušené červené ,modré ,zelené i kakaové a všechny jsou moc výborné i banán se dá nahradit a to borůvkami to je taky moc dobré (pl) a máte vidět co dělaj děti baštěj až se jim dělaj boule za ušima Hela
siml 22. 1. 2010, 10:33
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Naprosto dokonalý receptík a moc děkuji paní Věrce.... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (F) (F) (F) (F) (F) (hello) (hello) (hello) (hello)
Willa 17. 1. 2010, 13:49
Díky moc za názorný postup už jsem jí jedla,ale stále jsem nechápala,jak to udělat.Tak už to vím-díky.Brzy vyzkouším. (Y) (F)
Kenyana 12. 1. 2010, 10:55
Tahle střecha je fakt rychlá a moc dobrá, zkuste umíchat šlehačku se ztužovačem a do toho tvaroh, chutná to moc dobře, obykle tohohle pribináčka dělám doma dětem ke svačince ještě s kakaem!! ;-)
Valuc 9. 1. 2010, 10:58
Tak moje kolegyně,aby ušetřila tak dala Heru a místo banánů černej rybíz z mrazáku :-o.Nedalo se to jíst.Ta Hera byla hrozná a rybíz kyselej :-D :-D
Cebetka 9. 1. 2010, 14:24
@Valuc božinku!!! :-p
Houska80 3. 1. 2010, 10:20
Dělela jsem střechu jen z odtučněného tvarohu, smíchaného s bílým jogurtem, cukr jen tak, aby krém chutnal, když si líznete... Krém měl bezvadnou konzistenci, teď se střecha chladí... Určitě to bude v pohodě! Máslo si dám radši ráno k snídani na rohlík :)
Cebetka 3. 1. 2010, 15:04
@Houska80 Leni - taky věřím, že to bez toho másla určitě jde udělat a pyramida se neroztíká. Tvaroh už je tak docela tuhý - ne tak s tím máslem ;-) Cukru jsem také dávala méně, asi o polovinu, aby nám krém chutnal a nebyl nahořklý, nikdo si neztěžoval ;-) ale ani nechválil :-))) Dneska jsem pyramidku ještě chutnala a přišla mi o něco lepší než včera... ale je to fakt tuhoš :-$
Cebetka 2. 1. 2010, 17:41
vyzkoušeno, nesnědeno... :-( Přijde mi to moc tučné, hodně másla... nezkoušeli jste to někdo odlehčit? Taky mi to přijde docela suché, a to jsme pyramidku skládali předevčírem., takže o proložení to nebude......nezkoušeli jste to někdo zvláčnit mandarinkami nebo jiným ovocem?
Houska80 3. 1. 2010, 10:22
@Cebetka Dělela jsem střechu jen z odtučněného tvarohu ( z vaničky), smíchaného s bílým jogurtem, cukr jen taktak, aby krém chutnal , když si líznete- dala jsem anni ne celý pytlík vanilkového-... Krém měl bezvadnou konzistenci, teď se střecha chladí... Určitě to bude v pohodě! Taky mě děsí lidi, co dají do buchty kostku másla... To si dám radši ráno trochu na rohlík :-p Hezký den a určitě to zkuste znovu! Lenka
krbaja 14. 5. 2010, 0:01
@Houska80 Leni :-D, vůbec nic ve zlém...ale jestli Vás děsí lidi, co dávají do buchty téměř kostku másla, tak to z toho děsu asi nevyjdete, je nás poměrně dost!? Je mi líto, že Vás děsíme...když nám to prostě chutná tak, jak to je uvedené-ač vám třeba já upřímně závidím Vaše téměř masochisticky pojaté pečení, nezlobte se, culím se když Vám to píšu, chtěla jsem Váš příspěvek přejít bez svého komentáře, ale je to jednou diskuse a já bych neusnula mít špatný pocit, že Vás děsím a ani se Vám k tomu nevyjádřím ,-D.Ale vážně obdivuji odlehčenou kuchyni, měla bych si z vás vzít příklad to je jasný-ale mne by asi rodina vyměnila za takovou, co jim do buchty mrskne kostku másla, mrcha.Tak mrskám taky,-D a dám si i s nima! A TEĎ K RECEPTU: SAMOZŘEJMNĚ VÝBORNÁ ZÁLEŽITOST, manžel si okamžitě oblíbil a zařadil ho v žebříčku oblíbenosti hned na druhé místo po Boženčině pohádce(Leni, tam je taky másla! Hrůůůza) a před francouzský čokodort! Takže děkujeme, už se chladí, dělám jí podle Vás už poněkolikáté-předtím jsem zkoušela i s pudinkovým krémem, ale tento nám vyhovuje lépe...ale asi možná jednu věc:Tvaroh bych radila spíše vaničkový, ten balený v papíru se nevyšlehá dohladka, zůstávají takové drobounké krupičky, je ten krém pak jakoby drsný-takže možná tvaroh vaničkový, ten se nám osvědčil.Banán je do toho ideální!
silvi.g 1. 1. 2010, 13:31
dobrý den Věruš (F) moooc chválime (Y) je to opravdu skvělé,dělala jsem to poprvé celé z tvarohu a bylo to tuhší, ale super (Y) (Y) a podruhé jsem zkoušela 1 tvaroh a 1v zakysanou smetanu a bylo to řidší a taky super. (clamp) (clamp). Moc děkuji za super receptík, baští to u nás všichni. |:o) Přeji Vše nej v novém roce a plno dalších dobrých nápadů. (D) Silvi (silvestr2)
veronyka 19. 12. 2009, 18:39
Dobrý večer Věruš, chtěla bych se zeptat, mám nyní k dispozici pouze tvaroh z vaničky, jaký je v tom rozdíl, kdybych to udělala z toho z vaničky? Díky Verča
zabinkaa 18. 2. 2010, 10:37
@veronyka Ahoj Verčo, já střechu dělám i z tvarohu z vaničky. Rozdíl nevidím asi v ničem. Dokonce mi připadá, že v vaničky není tak "nakyslí" a lépe se s ním pracuje... Blanka (dělala jsem střechu asi 4x a vždy se moc povedla)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie