(recept
si oblíbilo 210 návštěvníků)
BABKA
Potřebné ingredience
CESTO:(šalka=2,5 dcl) 3 šalky polohr.muky,1/3 drozdia,1/4 šalky cukru,1 vajce,1/2-3/4 šalky tepleho mlieka,štipku soli,1/2 vanilk.cukru,kora z 1/2 citrona,50 g makkeho masla PLNKA: čokoladova natierka (nutela),nakrajana čokolada na kusky,oriešky (posekane nie moc nadrobno) Ine varianty plnky: škorica,cukor,kakao alebo makovo-povidlova alebo orechovo-škoricova..
Postup přípravy
Vymiesime si cesto,musi byt pekne hladke,makke a nelepive.Dame do vačšej misy ,zakryjeme a nechame cez noc v chladničke..alebo 1 a 1/2 hod na linke..
Cesto rozvalkame,natrieme nutelou,posypeme orechami a čokoladou.(plnkou nešetrime )
Zrolujeme a rozrežeme
skrutime do špiraly
a nechame 1 hodinu kysnut (ja som to dala do babovkovej formy)
pečieme na 180 st asi 30-35 minut
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jia
(upraveno)
11. 2. 2010, 17:23
Zítra se na ni chystám . Marti, prosím, jak velký šálek používáš, 200 ml, 250 ml, 300 ml ?? Dík za odpověď i za recept
Egreska
(upraveno)
11. 2. 2010, 17:53
@Jia
Jitka,je to 250 ml. Tak nech sa vam vydarí !!!
Jia
(upraveno)
11. 2. 2010, 19:38
@Egreska
Děkuji moc !
kajito
(upraveno)
13. 1. 2010, 11:43
O víkendu jsem upekla a jen se po ní zaprášilo, budeme určitě péct častěji. Chválím dobrý receptík i s krásným postupem
Egreska
(upraveno)
13. 1. 2010, 15:59
@kajito
Dakujem katka,som rada ze vam chutilo.. ak mate radi sladke kysnute dobroty tak vyskušajte ešte škoricovo-karamelove slimaky,su super alebo monkey bread,tiež vyborné..
veuda1
(upraveno)
2. 1. 2010, 16:09
Babka už stydne, je vláčná, dobroučká. Děkuji za recept
Egreska
(upraveno)
2. 1. 2010, 16:22
@veuda1
Nie je za čo ,Veronika...dobru chuť !!
zjelenice
(upraveno)
1. 1. 2010, 21:59
Dobrý večer, chtěla bych zítra dělat Váš receptík... ale pro jistotu se chci zeptat. Je to klasické kynuté těsto? Udělám ho v pekárně a rovnou s ním pak pracuji a peču? Dotaz asi hloupý, ale raději se zeptám, když to nepíšete.
Egreska
(upraveno)
2. 1. 2010, 8:54
@zjelenice
Ano,Zuzka,je to kysnute cesto,normalne ho urobte v pekarni,nechajte vykysnut a potom ho mozete naplnit. potom kysne ešte raz..ale to je tam všetko napisane..dufam ze si pochutite..
zjelenice
(upraveno)
3. 1. 2010, 9:46
@Egreska
výborná... moc jsme si na snídani pochutnali.
Egreska
(upraveno)
3. 1. 2010, 9:48
@zjelenice
inka
(upraveno)
29. 11. 2009, 15:43
Díky za receptík, dnes jsem upekla a je vynikající
Egreska
(upraveno)
29. 11. 2009, 19:54
@inka
To som rada,ze chutilo
Vojtula
(upraveno)
28. 11. 2009, 14:03
tawa
(upraveno)
26. 11. 2009, 14:29
jazavka
(upraveno)
26. 11. 2009, 12:43
...toto vyzera mnamkovo...
milča21
(upraveno)
26. 11. 2009, 11:58
Vypadá to móóóc krásně zítra určitě vyzkouším , díky za inspiraci Milada
Egreska
(upraveno)
26. 11. 2009, 12:19
@milča21
dakujem Milada,nech sa vam vydarí
Ilonáček
(upraveno)
26. 11. 2009, 10:40
darinka30
(upraveno)
25. 11. 2009, 20:25
super...
Jonáš7
(upraveno)
25. 11. 2009, 19:08
tak mám to v troubě,moc mě to zaujalo ,jsem zvědavá Věra
Egreska
(upraveno)
25. 11. 2009, 19:21
@Jonáš7
Vierka ,dufam ze vam bude chutit tak ako nam.