(recept
si oblíbilo 1471 návštěvníků)
Výborná rychlovka - kakaová buchta s tvarohem
Potřebné ingredience
Jednoduchá, rychle připravená a přesto chutná a vláčná buchta.
Postup přípravy
Kakaové těsto:
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje (stačí i 1/2)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
3 lžíce kakaa
Tvarohová náplň:
2 tvarohy (jedno jaké, zkoušela jsem vaničkové i v alobalu)
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
1 vanilkový puding (jen prášek)
1 vanilkový cukr
2 vejce
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).
Do pekáče vyloženého pečícím papírem nalijeme větší část kakaového těsta, na něj opatrně (já liju přes lžíci) nalijeme tvarohovou část a navrch cik cak pocákáme zbytkem kakaového těsta (klidně lehce rozřeďte mlékem). Pečeme cca 40 min. (podle trouby) na cca 170-180°C. Po upečení můžeme posypat cukrem.
Dobrou chuť!
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje (stačí i 1/2)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
3 lžíce kakaa
Tvarohová náplň:
2 tvarohy (jedno jaké, zkoušela jsem vaničkové i v alobalu)
1 hrnek cukru krupice (dávám 3/4)
1 hrnek mléka
1 vanilkový puding (jen prášek)
1 vanilkový cukr
2 vejce
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).
Do pekáče vyloženého pečícím papírem nalijeme větší část kakaového těsta, na něj opatrně (já liju přes lžíci) nalijeme tvarohovou část a navrch cik cak pocákáme zbytkem kakaového těsta (klidně lehce rozřeďte mlékem). Pečeme cca 40 min. (podle trouby) na cca 170-180°C. Po upečení můžeme posypat cukrem.
Dobrou chuť!
suroviny na těsto
suroviny na náplň
Vyšleháme tvarohovou náplň - možná se bude zdát řídká, ale nechte chvíli odležet a pudinkový prášek lehce nabyde.
Vymícháme kakaové těsto.
Necháme si stranou necelý 1 hrnek těsta, zbytek vylijeme na pečícím papírem vyložený pekáč. Tvarohovou náplň postupně lijeme na těsto, pomalu, já liju přes lžíci.
Náplní pokryjeme celý povrch.
Celý povrch pocákáme zbylým těstem cik cak. Pečeme cca 30-40 min. na 170°C.
A čerstvě upečeno. Můžeme posypat cukrem pudrem na povrchu.
A už začíná mizet...
detail řezu na plechu
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ninouš
(upraveno)
17. 5. 2015, 11:03
Moc děkuji za recept-buchta byla výborná .Rychle hotová-super Ukládám
Vanusak
(upraveno)
17. 5. 2015, 22:31
@Ninouš
Nino, díky moc a jsem ráda, že chutnalo.
Ninouš
(upraveno)
25. 2. 2015, 9:26
Tak jsem dnes hledala co upeču na zítra k snídani.......díky!!!! Vypadá nádherně.
Vanusak
(upraveno)
7. 3. 2015, 20:30
@Ninouš
Tak snad se buchta povedla a chutnalo!
dorty
(upraveno)
25. 2. 2015, 7:28
Vanusak
(upraveno)
7. 3. 2015, 20:29
@dorty
jananovazak
(upraveno)
24. 11. 2014, 21:01
Vanusak
(upraveno)
26. 11. 2014, 10:03
@jananovazak
tacvud2
(upraveno)
28. 10. 2014, 16:09
Dnes jsem buchtu upekla a je naprosto úžasná dělala jsem podle receptu - jen dávám méně cukru, neměla jsem vanilkový pudink, tak jsem použila pudink dr. Oetker černý rybíz. Buchta je krásně nadýchaná jako na Vašem obrázku. Moc děkuji za recept a zařazuji mezi TOP recepty.
Vanusak
(upraveno)
28. 10. 2014, 16:18
@tacvud2
Dano, super obměna, myslím, že na chuti se nic nemění, je určitě výborná. Díky za vyzkoušení a jsem ráda, že má úspěch.
nadhoz
(upraveno)
22. 9. 2014, 11:19
Vanusak
(upraveno)
22. 9. 2014, 23:28
@nadhoz
tomulinecek
(upraveno)
7. 4. 2014, 12:19
výbornáááá,včera jsem upekla
Vanusak
(upraveno)
8. 4. 2014, 0:09
@tomulinecek
Iveto, díky, díky.
naninka
(upraveno)
7. 4. 2014, 11:48
V sobotu jsem upekla.Původně jsem chtěla zkusit jen malý pekáček,ale nakonec i velký nestačil.Super recept
Vanusak
(upraveno)
8. 4. 2014, 0:09
@naninka
Jano, díky za vyzkoušení a příště holt rovnou ten větší.
vapetka
(upraveno)
5. 4. 2014, 9:52
Zrovna peču jsem zvědavá
Vanusak
(upraveno)
6. 4. 2014, 16:04
@vapetka
Petro, doufám, že se povedla a že chutnala.
*evika*
(upraveno)
2. 4. 2014, 18:32
výborná, děkuji a doporučuji
Vanusak
(upraveno)
5. 4. 2014, 9:34
@*evika*
Evo, díky za vyzkoušení.
kiklop.lenka
(upraveno)
8. 2. 2014, 18:51
Moc dobrá rychlovka , jen jsem se chtěla pekla jsem dvakrát a nemám ho tak nadýchaný jako je na obrázku. Tmavé těsto je takové těžké a to jsem dala méně oleje než píšete, jinak vše podle návodu. Nevíte čím to?
Vanusak
(upraveno)
9. 2. 2014, 22:41
@kiklop.lenka
Lenko, děkuju. Ale to netuším, čím to může být. Možná to ale může být moukou, šleháním atd. Taky se vždy nevyvede jako na fotce.
karca90
(upraveno)
24. 11. 2013, 17:02
Tož dobré to je moc dobré a rychlovka
Vanusak
(upraveno)
27. 11. 2013, 14:48
@karca90
Iveto, tož to je dobře, že je to dobré!
horalka333
(upraveno)
24. 11. 2013, 8:05
Ivka, koláčik mal SUPER úspech. Ako som už spomínala doplnila som ho o mrazené čučoriedky a jahody, namiesto mlieka som do tvarohu pridala kyslú smotanu /nemala som za hrnček, tak som trochu doliala aj mlieka/. A ako vždy do tvarohu dávam štipku soli a nastruhanú citronovú kôru /asi 1/2 citróna/ - tvarohu to dá veľmi dobrú príchuť. Ďakujem za VÝBORNÝ receptík
Vanusak
(upraveno)
24. 11. 2013, 13:13
@horalka333
Zuzko, jsem moc ráda, že chutnalo! Ovoce taky občas přidám, zakysanou smetanu ale zkusím, to jsem ještě nedělala. Díky za tip.
horalka333
(upraveno)
22. 11. 2013, 8:25
Ivka, tvoj koláčik ma veľmi zaujal. Domáci tvaroch mám akurát v chladničke. Poobede sa ho chystám upecť, plánujem tvaroch ešte doplniť o ovocie. Ozvem sa ako pochutil
Vanusak
(upraveno)
22. 11. 2013, 10:09
@horalka333
Zuzka, ďakujem! Ozvi sa, ako chutil.
BLANKA
(upraveno)
21. 11. 2013, 20:58
Vanusak
(upraveno)
21. 11. 2013, 22:03
@BLANKA
Blanko, dobrý? Díky.
Zrušený účet
(upraveno)
21. 11. 2013, 19:54
Vanusak
(upraveno)
21. 11. 2013, 22:02
@
Noro, to jakože dobrý?
85weru
(upraveno)
17. 11. 2013, 19:50
Úžasná a rychlá dobrota
Vanusak
(upraveno)
18. 11. 2013, 21:11
@85weru
Verčo, díky.
kajfka
(upraveno)
16. 11. 2013, 10:54
holky mám technický dotaz, mám jen jeden tvaroh, jaké to bude? můžu ten tvaroh nějak nahradit?
Vanusak
(upraveno)
18. 11. 2013, 21:09
@kajfka
Katko, omlouvám se, já tu nebyla. Asi se tvaroh moc nahradit nedá, ale i s jedním se to dá, holt bude nižší vrstva. Nebo mě napadá třeba lučina, mascarpone...
ZdenkaT123
(upraveno)
11. 11. 2013, 9:35
Včera jsem upekla a dnes již není rychlá,dodrá,prostě super .Děkuji za recept .Zdenka
Vanusak
(upraveno)
11. 11. 2013, 13:48
@ZdenkaT123
Zdenko, tak šup další várku, je to hned. Díky za vyzkoušení.
ONdráčci
(upraveno)
7. 11. 2013, 21:58
Vanusak
(upraveno)
8. 11. 2013, 15:03
@ONdráčci
Vlaďko, díky.