Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 51 návštěvníků)

Fritéza TEFAL ActiFry - kuřecí řízky, obalovaný květák, apod.

0.0
Fritéza TEFAL ActiFry - kuřecí řízky, obalovaný květák, apod.

Potřebné ingredience

pro maminky, které ještě váhají s koupí této fritézy, kuchařka www.tefal.cz , fialový rámeček - návod k obsluze ke stažení, zvolte skupinu : fritézy, a pak 2. řádek ActiFry - kuchařka() - tam máte recepty na ukázku, smažím ve friťáku i obalovaný sýr - vyndám ale lopatku a nezapomeňte sýr po nějaké době obrátit

Postup přípravy

klasicky obalíme v trojobale, jen nakrájíme menší kousky, než jsme byly zvyklé smažit na pánvi či klasickém friťáku, pokud chcete řízky větší musíte vyndat lopatku a řízky otáčet,
kuličky z mletého masa obalím jen ve strouhance a peču 15 mim (velikost asi jako pinponkový míček) zcela bez tuku, kouličky pustí tuk sami, hranolky koupím mražené - do trouby a peču zcela bez tuku, krásně křupou

.

poklademe dno řízky

jednapřiložená lžíce oleje - po rysku

rovnoměrně polijeme řízečky

15 mim ,,smažíme,,

na ubrousku není skoro žádný tuk, klasicky usměžené celý ubrousek omastí

květák - na menší růžičky

obojí je upečeno do zlatova, v různých diskusích se píše, že je to určitě bílé, vidíte není, má to zlatavou barvu, masové koule peču bez tuku, mleté pustí šťávu a v té se to samo peče

nakrájíme kuřecí (vepřové) maso na kostičky - na fotce je 0,5 kg, přidáme na proužky nakrájenou cibuli, bílou papriku, cuketu, přidáme grilovací koření bez soli, lžíci horčice, lžíci olivového oleje a vše zamícháme. Necháme uležet (nejlépe přes noc) , směs nasypeme do friťáku a pečeme na 10-15 min, dle velikosti masa

BIO špekáček, pouze nařízneme , tuk nedáváme, ten si pustí špekáček sám , pečeme 7 min, chutná jako grilovaný

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mlynarka774 6. 12. 2018, 21:12
Wau, koupila jsem si horkovzdušnou fritézu, která je fakt skvělá. Dělá se v tom vše ohromně jednoduše a není to nasáklé olejem a nepřepaluje se to. Vybírala jsem horkovzdušnou fritézu podle tohohle návodu: https://www.testino.cz/test-horkovzdusne-fritezy Fakt mi ten návod pomohl.
Katka1104 30. 4. 2016, 1:18
Doporucuji koupit v Lidlu predsmazene kureci nagetky (s kari omackou) a udelat je v hrnci cca 15-20 minut. Jsou vyborne!!!
pajong77 2. 2. 2013, 7:29
Skvělý,já doporučuji mimo hranolek,karbanátků,zeleninových směsí atd i na rozpékání včerejšího pečiva-2 min a paráda,také kostičky chleba nebo housek do hrachové polévky i do česnečky,ty jsou bezkonkurenční.
Pesinka 30. 4. 2016, 19:27
@pajong77 Přesně,krutonky do polévky jsou fantastický (Y)
Helena3 2. 2. 2013, 13:48
@pajong77 (Y) vyzkouším ty housky do polévky již dnes (Y)
vadame 3. 9. 2012, 19:04
Fritézu taky máme nadšena jsem z hranolek i z kuliček z mletého to chutná úplně jinak než když se to peče na pánvi je to šťavnaté a ten tuk co se vypeče to se jen vždy divíme... výborná jsou taky malá stehýnka paličky z kuřecího.. to jen potřu směsí oleje s grilovacím kořením a peču.. lahoda.. květák jsme taky zkoušeli, ale s tím spokojena nejsem.. rozpadalo se to a byl tedy o hodně bělejší než klasicky na pánvi smažený.. ale zkoušela jsem jen jednou.. nenadchl nás. Ale např. Gordon Blue plněné řízky mnamka (jidlo)..
snecka 12. 8. 2012, 10:01
(H) pro ty co se občas podívají, na tenhel recept, koupila jsem hrnec, smažím vše a jsem moc spokojená,a pokud chceet smazit neco, co by se otáčením rozbilo, tak já prostě tu prostrední rotačku vytáhnu, a pak už smažím jak v troubě :-)) (L)
arabelka 26. 1. 2012, 19:38
Dnes jsem si friťák koupila a jsem velmi spokojena. Hranolky jsou vyýborné.Už mám hotové mleté maso na kuličky a zkusím udělat i ty. Tak uvidíme :-)
berusak1 25. 1. 2012, 17:17
A co třeba bramboráky, dají se v tom také smažit? My jsme bramboráková rodina. Ale dětem dávat mastné bramboráčky (i když je nechám na papírovém ubrousku) to se mi moc nechce. Ale když my je tak milujeme. Tak přemýšlím jestli koupit nebo nekoupit *-) Také jsem koukala, že je více typů toho friťáku, nevíte jaký je mezi nimi rozdíl?
nikitt2 14. 1. 2012, 19:22
Tak já ho dostala také od ježíška, dělala jsem pečenou zeleninu jako přílohu k masu a super, jen mám problém s hranolkami - ze syrových brambor jsou takové měkké, nekřupavé, z vařených se mi zase rozdrolují při míchání. Z kupovaných jsem nedělala, to mi přijde že to je bez toho zdravého účinku když jsou předsmažené. Neporadíte z vlastních zkušeností?
Alla 21. 1. 2012, 20:54
@nikitt2 Záleží na odrůdě,kupte jiný pytel |:o)Jsou křupavé,ale také už mám tuto zkušenost,fakt to záleží na zemáku
gabulovenka 30. 12. 2011, 16:08
holky já ho dostala ted k vánocům a chci ho vyzkoušet :-$nemáte některá jiný recepty než v té knížce co bylo k tomu?jinak minulý rok jsem dostala parní hrnec a na tom moc teda nedělám 8-|
gabikaKa 28. 12. 2011, 20:21
Práve na Štedrý deň sa mi pokazila moja asi 20-ročná fritéza. Celkom som rada, lebo už dlhší čas som uvažovala nad touto "zdravou", ale pokiaľ stará fungovala, tak mi ju bolo ľúto vyhodiť. Povzbudili ma aj vaše komentáre, bola som rozhodnutá, že si ju kúpim, ale našla som stránku, kde sa píše o výsledkoch testovania.......... a teraz neviem............ :-S http://domacnost.sme.sk/c/4843885/tefal-actifry-specialista-nielen-na-hranolceky.html
kajkaa 14. 1. 2012, 18:55
@gabikaKa Ja jsem tento fritak pred Vanocemi taky zatratila. Skrze tyto neativni reference. Ale tento tyden, jsem přeci jen koupila tento hrnec zde na MMB od pani /nevhodny darek - do male kuchyne/, že to vyzkouším a pak posoudím. Věřte mi, že nic úžasnějšího jsem nikdy neviděla. Tak jednoduše udělaná příloha, bez spousty zašpiněných nádob. Zatím jsme jedli jen hranolky - vrhnu se i na další inspirace podle tohoto receptu, i podle receptů v knížečce. Moc se těším na tu mrkev s celerem. Přirovnávám duležitost tohoto hrnce k místu nezbytných domácích spotřebičů, jako je trouba, varná konvice, nebo papiňák. Děkuji i paní, která zde umístila tento recept, i dík za komentáře chvlály tohoto přístroje. Které mě trošku postrčili v kroku tento hrnec zařadit do mé domácnosti.
Pesinka 28. 12. 2011, 19:35
Vloni mi ho přinesl ježíšek a jsem maximálně spokojená (Y)Škoda jen,že ten sýr tam nelze udělat *-)Ale hranolky,krokety,květák a jiné dobroty v něm nemají chybu (Y) |:o)A hlavně žádnej smrad z přepáleného tuku :-)
janavo 28. 12. 2011, 18:23
Je opravdu super, zkusila jsem karbanátky, hranolky z brambor, opečené brambory a teď peču řízky naložené v jogurtu a obalené jen ve strouhance. Kdo váhá nad koupí fritáku tak doporučuji!!!!!
žabkagabka 6. 9. 2011, 18:13
Jestli se mohu přidat, tak z mé zkušenosti mi sýr vytekl :-S asi jak se to dělá pozvolna tím horkovzduchem. Ale jinak si ho nemůžu vynachválit,super věc (Y) (Y) (clamp) (clamp) Děláme řízky, karboše, hranulky, opečené brambůrky atd.
vendulik 7. 9. 2011, 16:08
@žabkagabka :-( tak to je škoda, myslela jsem si to no tak ho budem dělat v pánvi (N) ale hranolky jsou výborné
Michaela_ 5. 9. 2011, 16:21
musi byt jidlo rozprostrene pouze po dne, nebo je mozne pri vetsim mnozstvi vrstvit na sebe?..treba zelenina?..diky (F)
Helena3 6. 9. 2011, 18:04
@Michaela_ Samotné maso, zeleninu a hranolky můžete vrstvit. Květák třeba zrovna ne.
vendulik 5. 9. 2011, 16:08
Chtěla bych se zeptat, když máte zkušenosti s touto fritézou, právě jsem jí dostala a nemohu přijít na to zda se zde dá smažit i obal. sýr? zdá se mi že kvůli té lopatce co to promýchává tak ne nevíte náhodou? Děkuji Vendula
Helena3 6. 9. 2011, 18:05
@vendulik Jediné co jsem nezkoušela je smažák, mám strach, že vyteče.Nemám odvahu. Ale jednou vyzkouším a dám pak vědět.
vendulik 7. 9. 2011, 16:07
@Helena3 no tak to budu muset asi vyzkoušet, taky mám strach že vytece
irena49 18. 8. 2011, 16:03
Je to super věc. (Y) (Y) Jsem s ním moc spokojená. (F) (F)
petruse78 18. 2. 2011, 11:28
Friták máme už skoro dva roky a prostě ho milujeme ... a používáme skoro denně ... nejen na hranolky
arabelka 26. 1. 2012, 19:40
@petruse78 Peti dobrý den, můžete mi napsat, co všechno ve friťáku děláte??? Děkuji Petra
joušín 9. 2. 2011, 11:08
chvála, chvála chvála tomu hrnci!!!!!! (H) je to paráááda, mohu potvrdit, hranolky jsou z něj bááájooo a zdravééé :-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (hello) (hello) (flower) (flower) (flower)
pipontek 5. 2. 2011, 17:30
Taky se přidám ke chvále tohoto friťáku-koupili jsme ho hlavně na hranolky-děláme je ze syrových brambor a opravdu se tam dává jen ta jedna lžíce oleje-tudíž tomu říkám zdravé hranolky-taky dělám jen nakrájený syrový celer a mrkev na kousky,do toho oleje přidám grilovací koření a je to neskutečná dobrota a zdravá.Jen malou nevýhodou je,že to déle trvá-asi 40min.,ale myslím,že to stojí za to.Renča
Elvela 5. 2. 2011, 14:22
tento friťák jsem si moc přála na vánoce,ale tím,že se to tam pořád míchá,tak to není na smažení větších kousků nebo dokonce koblih,tak jsem dostala zase obyč. :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie