(recept
si oblíbilo 137 návštěvníků)
Pražená cizrna - zdravé chroupání k televizi
Potřebné ingredience
Dokonale nahradí pražené oříšky nebo čipsy, je zdravá a ve srovnání se zmíněnými pochutinami obsahuje minimum tuku. 100g cizrny obsahuje 1355kJ a 5,4g tuku (e-kalkulačka, na www.flora.cz). Potřebujeme: cizrnu, máslo, sůl, ubrousek
Postup přípravy
Cizrnu namočíme na hodinu do vody a v téže vodě vaříme cca 30 minut. Opražíme na pánvi na másle dozlatova, posolíme a dáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
Dobrou chuť.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andyy
(upraveno)
5. 1. 2010, 21:47
Vypadá to lákavě jak dlouho se to praží?
kalimera
(upraveno)
6. 1. 2010, 13:01
@andyy
Jejda, tak to je záludná otázka , časově jsem to neměřila, ale do zlatava, hlavně, aby se nezačala připalovat a stále míchat .
Jáňa2
(upraveno)
13. 8. 2009, 9:54
Vypadá to lákavě, zatím jsem zkoušela jen kaši
kalimera
(upraveno)
13. 8. 2009, 11:11
@Jáňa2
Je moc dobrá, skoro jak pražené mandle .
Majčik
(upraveno)
13. 8. 2009, 8:32
dnes si také udělám. Já dělala zatim jen cizrnovou polévku - jako hrachovou a dala jsem ji do rizotka mám ji moc ráda
kalimera
(upraveno)
13. 8. 2009, 9:26
@Majčik
Doufám, že si pochutnáte . Cizrnovou polévku bych taky ráda vyzkoušela . Jinak ji přidávám ještě do různých pilafů nebo z ní dělám pomazánku .
Sussan28
(upraveno)
11. 7. 2009, 22:22
vypadá to zajímavě, já ještě nikdy cizrnu nejedla, zatím jsem neměla odvahu z ní něco vyzkoušet, tak že bych zkusila toto?
kalimera
(upraveno)
13. 7. 2009, 7:36
@Sussan28
Za nás mohu doporučit. Jíme ji na různé způsoby, ať už ji přidávám do rýžových jídel, do salátů, nebo samotnou jako přílohu, také pomazánka z cizrny je skvělá . Doufám, že vám bude také chutnat .
luccka
(upraveno)
3. 4. 2009, 12:55
Hmmm, vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším. Cizrnu jsem ještě nikdy nejedla, a myslím, že v téhle podobě jí smlsnu moc ráda.
kalimera
(upraveno)
3. 4. 2009, 13:53
@luccka
Díky, doporučuji ji i v jiných podobách, je vynikající .
Bylinka1
(upraveno)
30. 3. 2009, 18:58
Ta cizrna je normálně v pytlíku jako třeba fazole nebo hrách?Zkusím to .Oříšky mám ráda,ale kvůli kilečkům je moc nechroupu.
kalimera
(upraveno)
30. 3. 2009, 19:51
@Bylinka1
Ano normálně v pytlíku, mají ji buď v oddělení hrachu a fazolí nebo v koutku se zdravou výživou .
Bylinka1
(upraveno)
31. 3. 2009, 20:06
@kalimera
Tak jsem se ji snažila dneska koupit tady u nás na ,,dědině,, a smůla,takže zítra vyrážím do víru velkoměsta .
kalimera
(upraveno)
31. 3. 2009, 20:10
@Bylinka1
Tak to mě mrzí, ale ve větších marketech typu Hypernova apod. ji mívají , tak snad se tentokrát zadaří .
Bylinka1
(upraveno)
1. 4. 2009, 19:59
@kalimera
Mám !Jdu na to.
kalimera
(upraveno)
2. 4. 2009, 8:19
@Bylinka1
Hurá , tak jsem zvědavá, jak bude chutnat .
Bylinka1
(upraveno)
5. 4. 2009, 21:46
@kalimera
ale jo,chutnala a dokonce i manžel si zobnul a říkal,že dobrý .Jen jsem toho napoprvé udělala hrozně moc a to co jsme nesnědli hned,tak mi do druhého dne tak zvlhlo od soli a už to nebylo ončo.Takže příště po menších dávkách .
kalimera
(upraveno)
6. 4. 2009, 8:57
@Bylinka1
Díky , to jsem ráda. A máte pravdu, musí se sníst hned, na druhý den už to není ono .
Dafl
(upraveno)
30. 3. 2009, 18:55
To mi ta cizrna čiastočne zmäkne?Mám doma ,ale ked ju varím na polievku aj 4 hod. stále je polotvrdá.
kalimera
(upraveno)
30. 3. 2009, 19:50
@Dafl
Já ji namáčim tak hodinku před vařením a pak stačí půlhodinku vařit a je měkoučká .
Ubo
(upraveno)
30. 3. 2009, 18:51
Tak to je opravdu ňamka Právě jsem dodělala. Protože mám kvůli atopickému ekzému zakázané všechny oříšky, je to pro mě skvělá náhrada slaných buráků, které jsem dřív milovala Je to zdravější a moc dobroučké! Děkuji za recept, který se u mě určitě zabydlí
kalimera
(upraveno)
30. 3. 2009, 19:49
@Ubo
Potěšení na mé straně , děkuji za komentář .
Zdeňus
(upraveno)
30. 3. 2009, 18:48
Hmmm, vypadá to dobře. Cizrnu mám už delší dobu doma, ale jelikož jsem nevěděla co s ní, tak si tam ve špajzu, jen tak leží...... O víkendu vyzkouším.
kalimera
(upraveno)
30. 3. 2009, 19:49
@Zdeňus
Je to velká dobrota. Jinak ji třeba dávám na půl s rýží jako přílohu, nebo z ní dělám skvělou pomazánku http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=22058&user=125582 .
kosina
(upraveno)
30. 3. 2009, 18:13
Zajímavý nápad cizrnu máme rádi,ale normál jako jídlo..určitě vyzkouším
kalimera
(upraveno)
30. 3. 2009, 19:47
@kosina
Taky ji máme moc rádi na všechny způsoby .
Ondrášek rarášek
(upraveno)
30. 3. 2009, 15:26
ZNÁM A MOC DOBRÉ,,,,HLAVNĚ ZDRAVÉ,,,
kalimera
(upraveno)
30. 3. 2009, 16:23
@Ondrášek rarášek
Tohle jsem jedla poprvé před mnoha léty v Aténách, kde to prodávali v papírových kornoutcích na náměstí. V té době jsem ještě s cizrnou neměla moc zkušeností a myslela jsem, že to je nějaký zvláštní druh oříšků .
vosi
(upraveno)
15. 3. 2009, 21:29
uričtě vyzkoušíme Hanka
kalimera
(upraveno)
15. 3. 2009, 21:39
@vosi
Díky, Hani . Dejte vědět, jak chutanlo .