Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Karamelové cibulové chutney

0.0
Karamelové cibulové chutney

Potřebné ingredience

6 velkých červených cibulí, 3 šálky octa (balsamico, sherry, červené víno) - nebo mix, 3 šálky hnědého cukru, 2 bobkové listy, 15-20 kuliček čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

Cibule najemno nasekáme a orestujeme na malém množství oleje doměkka. Přidáme ocet, cukr, bobkový list a pepř. Přivedeme k varu a zvolna vaříme 1 1/2 - 2h., dokud barva cibule není průhledná a šťáva zredukuje.

Hotovou směs přelijeme do předem sterilovaných skleniček, zavíčkujeme a uchováme na chladném a temném místě (takto vydrží až 6 měsíců). Pokud chceme, aby nám chutney vydrželo až 1 rok, zavaříme.
Před konzumací necháme nejlépe 4 - 6 týdnů uležet, aby se rozvinula jeho chuť.


TIP: Je to vynikající chuťovka hlavně k sýrům (cheddar, brie,...) nebo různým masům

Cibuli orestujeme doměkka

Použitý sherry ocet

Přidáme bobkový list a čerstvě mletý pepř

Zredukovaná směs po 2h. vaření

Plníme do sterilovaných skleniček

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Verrii 17. 12. 2014, 17:02
Dobrý den, chystám se na to ^o) šálek máte na obrázku cca 1 dcl, kolik myslíte?
usmev 2. 7. 2012, 19:20
Musím zkusit uvařit, dneska jsem ho měla poprvé a bylo to výborné, zatím jsem dělala jen cuketové čatní s rozinkama (F)
alfleila 20. 8. 2012, 19:49
@usmev Děkuji, Kamčo! Určitě vyzoušejte...cuketové čatní s rozinkami taky děláme :-)
GÁNDUL 9. 9. 2010, 19:29
sbíhají se mi sliny, to musí být luxus
JIRUŠ 13. 3. 2010, 22:49
HMMM (Y)VYPADÁ TO MOOOC CHUTNĚ (F) (clamp) (jidlo) (hello)
alfleila 14. 3. 2010, 20:18
@JIRUŠ Toto chutney jsem si zamilovala z Anglie a rozhodla se, že ho vyzkouším udělat doma - výsledek je téměř podobny! ,-) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie