Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 3408 návštěvníků)

Střecha z Bé bé sušenek SUPER,SUPER DOPORUČUJI!!!!

5.0
Střecha z Bé bé sušenek  SUPER,SUPER DOPORUČUJI!!!!

Potřebné ingredience

1 balíček světlých,1 balíček tmavých bé bé sušenek,15 dkg moučk.cukru,20 dkg másla,50 dkg obyč.jemného tvarohu /né z vaničky/ -/je balen jako máslo/rum,2 banány.

Postup přípravy

Utřeme máslo s cukrem,tvarohem a ochutíme rumem /používám ruční šlehač/.Na alobal naskládáme jako šachovnici bé bé sušenky 3 řady po 7 kusech,/střídáme světlou a tmavou barvu/.Potřeme polovinou tvarohového krému a zakryjeme znovu sušenkami bébé poskládanými jako šachovnice,ale tentokrát na tmavou světlou a obráceně.Rozetřeme zbytek krému, a na prostřední řady položíme oloupané banány.Vezmeme tento alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak,že se sušenky nahoře spojí do střechy.Po zatuhnutí v lednici polijeme čokoládovou polevou a dáme znovu vychladit.Pak už jen krájíme a nestačíme se divit jak dobrůtka mizí.!!!!!!!

Nejprve si utřeme máslo s cukrem a tvarohem.Přidáme trochu rumu.Podle chuti.

Poté naskládáme na alobal první vrstvu BÉ-BE sušenek

Poté natřeme tvarohovou náplň,chce to trošku trpělivosti,proto si raději alobal na okrajích ohrnuji,aby se sušenky nerozjížděly.

Na nápň naskládáme znovu šachovnicově sušenky,ale tentokrát barvy obrátíme.

Natřeme zbylou polovinu tvarohového krému a doprostřed položíme dva celé oloupané banány.

Opatrně podebereme z každé delší strany alobal /pravou rukou pravou stranu,levou rukou levou stranu/ a přitiskneme k sobě do tvaru střechy.Jde to krásně.

Takto to vypadá po odkrytí stran alobalu.

Polijeme čok. polevou.Já tentokrát použila zajíčky,vzhledem k tomu,že je po velikonocích.Tato poleva nevypadá zrovna esteticky,ale snad mi to odpustíte.

Zabalíme zpět alobalem a dáme vychladit a proležet do lednice.Nejlépe přes noc,aby be-be sušenky zvláčněly.

Dnes jsem to tošku urychlila,takže jsem krájela hned.První odkrojený kus je vždy trošičku nesouměrný,ale ty ostatní budou ukázkové.Tak snad jsem vám pomohla v rozhodování,zda tento recept vyzkoušet.Věřím,že vám zachutná jako nám a přibude do vašich oblíbených receptů.Dobrou chuť!!!!!

Do večera nic nezbyde.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mufinek 20. 8. 2010, 22:32
Právě jsem jí dodělala už tento týden podruhé :-D je mňamózní prostě (Y) :-)
Dádule2 28. 7. 2010, 21:46
(zajic) |:o) |:o) Opravdu byla vynikající a jen se po ní zaprášilo. Děkuji za receptík. (L)
janula33 8. 7. 2010, 20:17
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
myspule 4. 7. 2010, 15:23
(clamp) (clamp) (clamp) je to vynikající mňamka (Y), děkuji za recept ^o) (zajic) (Y)
Caffe 3. 7. 2010, 17:55
Tak jsem dneska ráno vyzkoušela tento moučník (dala jsme jen tedy trochu víc cukru, připadalo mi to hrozně kyselý) a manžel říkal: "Teda lásko nevim, jak jsi to udělala, ale to je tak dobrý, že Ti za to snad budu platit." :-D :-D Velice povedené pro tyto pařák-dny. (Y) (Y)
stavej3 24. 6. 2010, 16:48
Dobrý den, díky obrázkovému postupu jsem se do toho pustila taky. Musím říct, že u první vrstvy, kdy se mi Bebe sušenky lepily, jsem si řekla, že už nikdy více.. ale druhá už šla v pohodě, výsledek je bombovní! (clamp) (Y) Určitě udělám někdy znovu, zkusím s rumem, který jsem teď neměla. Díky za tip. Bára |:o)
kopretina123 24. 6. 2010, 15:22
Tuto roládu znám a dělám už asi 30 let.Nikdy nezklame.Jen nedávám máslo - u nás máslové krémy nejsou v oblibě.Úplně stačí tvaroh, klidně i vaničkový a může se přidat i zakysanka.Obyčejně je to takové "co dům dá".Takže už mám vyzkoušené, že nemusí být jen banán, ale dobré jsou i kompotové broskve,mandarinky. A včera jsem ji dělala s čerstvými jahodami a nemá to chybu a ještě je to na řezu pěkně výrazné.Sušenky dávám ne na šířku, ale na délku, takže střecha má pak půl metru - akorát na šířku lednice. No, zrovna si jdu kousek dát ke kafíčku.
JIta2 17. 6. 2010, 18:10
Tuhle střechu taky dělám, dle vašeho receptu, a je opravdu skvostná!!!!! S pudinkovým krémem znám, ale není to prostě tak šmrncovní, jak s tím tvarohem! Ještě vyzkouším dle paní Lucie na způsob "Lipánka"! Prostě tahle střecha měla vždy u všech obr úspěch! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
U Tří Vopiček 15. 6. 2010, 20:02
Hezký večer Věro, tak jsem dneska dělala střechu, jen tedy bez rumu kvůli dětem, ale i s manželem se olizovali až za ušima (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) díky za tip (F) (F) (F) Pavla
jusinka 26. 5. 2010, 23:05
Je výborná (Y) (Y). Krém dělám z pomazánkového másla a zak. smetyny + cukr + rum, má chuť jako Lipánek (smich) a polevu dělám navrchu rumovou a to tak, že nechám rozpustit máslo, přidám moučkový cukr, kakao a trochu rumu, vše od oka a podel chuti (pl), jinak ji mám teda stejnou jakou vy ,-) ,-) ,-)
kopretinaleni 26. 5. 2010, 13:40
Tahle střecha je opravdu moc moc dobrá. Sice taková hutnější, ale chuťově nemá chybu. Dělala jsem ji z 2 vaniček tvarohu a půl zakysané smetany. Máslo vůbec nebylo třeba. Slyšela jsem, že ten, kdo nemá rád tvaroh, může udělat pudingový krém a prý je to taky veliká lahoda
Katynka* 19. 5. 2010, 10:36
Věrko, znám je to moooc dobroučké (Y) (Y) (L) (L) (L) |:o) takhle dvoubarevně vypadá výborně (clamp) (zajic)
verkuc 10. 5. 2010, 17:12
Vypadá to bezvadně (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) Můžete mi někdo poradit jak udělat čokoládovou polevu na tuto střechu, aby to množstevně vyšlo???? ,-) Děkujůůůůů |:o)
kopretinaleni 26. 5. 2010, 13:38
@verkuc Já rozpustím jednu čokoládu na vaření a přidám kousínek tuku omega na ztužení. Ani to už nedělám ve vodní lázni, ale na mírném stupni na sporáku
Karla.C 9. 5. 2010, 14:03
Dobrý den, musím poděkovat, páč jsem potřebovala udělat něco sladkého, ale rychlovku a aby to byl jako tak trochu dort, nebo zákusek. Takže dík (clamp). Bylo to na rychlo na neplánovou oslavu a povedlo se náramně (Y). Všichni měli boule za ušima, ještě jsem jim nabalila sebou (G). No a já byla za hvězdu (H). Takže díky, díky (clamp).
JANUŠKA. 24. 4. 2010, 21:28
dobrý večer,tak jsem podělila i rodinu-sestru,tchyni atd,všichni moooooooooc namlaskávali (velikonoce11),je fakt výborná.O receptu jsem slyšela už dávno,ale u Vás mně moc pomohl ten obrázkový postup,proto jsem se rozhodla vyzkoušet,je to fakt moc dobré,určitě brzy zase uděláme,papa ,-) (kytara)
JANUŠKA. 23. 4. 2010, 18:23
Tak je v lednici,doufám že bude chutnat,napíšu ,-)
Radulí 22. 4. 2010, 17:34
Věruško tak jsem udělala v poledne a teď jsme ochutnali (Y) (Y) (Y) Je to skvělé i bez rumu a bez polevy (velikonoce11), děti mě vychvalují ,-) Dala jsem tvarohy z vaničky a je to OK |:o) |:o) |:o) Bezvadný rychlý recept ^o)
priky77 20. 4. 2010, 19:17
Opravdu výborné (zajic) (zajic) (zajic), celá rodinka si pochutnala a já jsem se ani nenadřela, všem doporučuju. Jinak jsem taky chtěla přidat zákysku, ale nakonec jsem recept zachovala, jen jsem nepřidala rum :-$. (Y) (Y) (Y)
Johnova (upraveno) 30. 12. 2011, 20:08
(Y) Výborná. Do večera nezbyl ani kousek (zajic) Dala jsem jen 10dkg cukru,10dkg másla,1 tvaroh z vaničky a jednu kysanou smetanu,rum jsem jenom kápla aby to mohly i děti a myslím že se tam dávat vůbec nemusí.Měla jsem jen jeden banán tak jsem na zbytek použila kompotované jahody,ale s banánem to bylo lepší (L)
Luccynkaaa 18. 4. 2010, 19:46
zíítra ho budeme dělat těšim see (clamp) :-) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie