(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Kuře s jablky a bramborovou kaší - RYCHLÉ A VÝBORNÉ, i pro děti
Potřebné ingredience
4 kuřecí čtvrtky nebo co máte rádi, 1 cibule, 4 jablka - oloupaná, nahrubo nastrouhaná, sůl, 2 hřebíčky, troška skořice, 1 lžíce hladké mouky, šťáva z 1/2 pomeranče
Postup přípravy
Kuřecí kousky očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme na drobno. V tlakovém hrnci rozehřejeme trochu oleje, na něm osmažíme do sklovita nakrájenou cibuli, přidáme porce kuřete a také lehce osmahneme. Přidáme nastrouhaná jablka, osolíme, přidáme hřebíček a skořici, podlijeme trochou vody, zamícháme, zavřeme a dusíme cca 20 minut. Mezitím připravíme bramborovou kaši.
Měkké kuře z papiňáku vyjmeme a dáme do vyhřáté trouby aby nevychladlo. Omáčku zaprášíme moukou, pořádně promícháme a 10 minut povaříme. Pak ji propasírujeme přes jemné sítko, přidáme pomerančovou šťávu a prohřejeme. Podáváme s bramborovou kaší a ledovým salátem. Je to výborné a hlavně rychlé. Pochutnala si celá rodina, včetně dětí.
Měkké kuře z papiňáku vyjmeme a dáme do vyhřáté trouby aby nevychladlo. Omáčku zaprášíme moukou, pořádně promícháme a 10 minut povaříme. Pak ji propasírujeme přes jemné sítko, přidáme pomerančovou šťávu a prohřejeme. Podáváme s bramborovou kaší a ledovým salátem. Je to výborné a hlavně rychlé. Pochutnala si celá rodina, včetně dětí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kawasakilu
(upraveno)
19. 3. 2012, 18:01


nahlásit