Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 85 návštěvníků)

Jablíčkový nepečený dortík k 1.narozeninám

0.0
Jablíčkový nepečený dortík k 1.narozeninám

Potřebné ingredience

3/4 kg jablek (oloupat,vyjádřit),
dětské piškoty (1a1,5 bal),
skořice mletá (nebo v celku), hřebíček 4ks,
1 vanikový pudink,
cukr (nemusí být)

Postup přípravy

Jablíčka nakrájíme na menší kousky a v hrnci dusíme se 1,5 dcl vody do rozvaření spolu se skořicí a hřebíčky.Hřebíčky (a celou skořici) vyndáme a rozkvrdláme jablíčka na pyré , můžeme dosladit a zalijeme pudinkem rozmíchaným ve 2dcl vody.Necháme chvilku provařit.
Dortovou formu si vyložíme fólií a na dno rozložíme dětské piškoty. Můžeme obložit i stěny pičkoty - já použila medvídkové od Nestlé (pozor- potvory padají, přidržela jsem je fólií,která přesahovala přes okraj formy).
Na piškoty nalijeme rozvařená jablíčka (asi 1/2) a znovu položíme piškoty (můžeme i ovoce-jahůdky,banán...co kdo rád) a znovu zalijeme zbylými jablíčky. vrhcní vrstva jsou piškoty rovnou stranou vzhůru.
Necháme vychladit a dozdobíme dle fantazie (šlehačky, pribiňáčkem...)
Já povrch piškot namazala slaboučce krémem s pudinkem a na něj položila jedlý papír s obrázkem (zakoupen na MMB od Zuzanky Č. ID25613) a dozdobila ...
Po dortu se zaprášilo. Dětem moc chutná a s různými obměnami jej tvořím hlavně v létě ke kávě (osvěží).
Dobrou chuť všem oslavencům přeje Helen a kluci

detail Nema

piškoty s medvídky

... a to už je torzo dortíku...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sanchesa 22. 5. 2012, 13:13
Tak tento dortík určitě vyzkouším k Davídkovým prvím narozeninám (Y) (Y) (^)
penkus 16. 2. 2010, 8:30
(^) měl u nás obrovský úspěch (K) moc děkuji za inspiraci, mějte se krásně, Lenka (&)
keiko 26. 5. 2008, 14:29
tak jsem taky dělala (^) k prvním narozeninám a měl fakt úspěch (Y) - snědl se n a posezení a chutnal oslavenci i dospělým (foto mám v rodinných) - taky ho budu dělat asi častěji. :-) Moc děkuji za inspiraci a recept. (clamp)
rumbum 4. 3. 2008, 10:22
Dobrý den Heli, udělala jsem (child9) k prvním narozeninám (^) podle vašeho receptu. A povedl se. Měla jsem z něj velkou radost, protože to byl můj první dort. A hlavně mooooooooocccccccc všem chutnal i oslavenkyni. |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L) Bylo mi řečeno, že ho mám dělat časntěji. Jen mě trochu mrzelo, že jsem nekoupila jedlý papír od paní z vašeho kontaktu. Měla jsem ho slíbený u nás v cukrárně, jenže jim pak nedovezli zboží :'(, tak jsem vybrala ten nejhezčí co tam měli, protože nás tlačil čas a už bych to nestihla objednat. Za rceptík moc děkuji |:o) |:o) |:o) a ještě mi prozraďte, kde jste koupila ty fajné zvířatka na dozdobení??? Hezký den Marcela a (child9) (F) (F) (F) (F)
Kulda6000 15. 2. 2008, 9:39
Tak jsem (^) udělala k prvním narozeninám mé holčičce a fakt super. (clamp)
helulka 16. 2. 2008, 18:10
@Kulda6000 Jituško, jsem ráda,že se povedl. Je to náš oblíbený hlavně v létě- náramně osvěží (child1) (child1) (child1). Přeji oslavenkyni vše nej nej nej (F) (F) (F) Helen a raubíři

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie