Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Langoše

0.0
Langoše

Potřebné ingredience

1kg hladká mouka,2 vajíčka,400ml mléka,250g kysané smetany,4 kávové lžičky soli,50g droždí(stačí i jedna kostka 42g),lžička cukru. Na usmažený langoš přelisovaný česnek trocha osolený a smíchaný s olivovým olejem a vodou (v poměru 1:1,taká hustá kašička),kečup,tatarka,kysaná smetana a sýr,dle chuti.

Postup přípravy

Cesto si pripravíme den dopredu,stačí večer.Spravíme si kvások z mlieka,droždia a cukru.Do mísy si dáme muku,vajce,smotanu a sol,premiešame a prilejeme kvások.Vypracujeme cesto,tak aby sa nám to velmi nelepilo na ruku,ak sa velmi lepí tak pridáme trocha múky a ak je cesto tuhé tak pridáme trocha mlieka.Vypracované cesto dáme do igelitu(ja to dávam do sáčky na koše,pretože cesto nám dost vykysne).Z cesta si nachystáme bochníčky vo velikosti stredného jablka a necháme pri izbovej teplote podkysnút 35-45 min.Potom si naolejujeme ruky,aby sa nám cesto nelepilo na ruky pri roztahovaní langoša.Vytiahneme do tvaru kruhu vo velikosti taniera a dáme do poriadne rozohriatého ojeja,tak aby cesto plávalo a smažíme z oboch stran.Usmažení langoš potrieme cesnakom a kečupom alebo tým čo máme rady a posypeme syrom.
Cesto vydrží v chladničke tak 3-4 dny a ak ho dovtedy nespotrebujeme tak ho možme dat do mrazničky na 1-2mesiac.Z kila múku spravíme 10-11 langošov,ak sa vám to zdá vela,tak si ho možte pripravit aj z polovičnej dávky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Renča50 2. 11. 2019, 23:55
Dělám stejný recept z poloviční dávky 5 kusů, do těsta přidávám uvařený nastrouhaný vychlazený větší brambor. Do vypracovaného těsta nepřidávám mouku, dám do dvou igelitových sáčků přes noc do ledničky, těsto nakyne. Druhý den udělám bochánky,podsypávám víc moukou, aby se těsto nelepilo, nechám hodinu přikryté utěrkou kynout,pomoučím si ruce a rukou vytahuji do tvaru, smažím ve fritovacím hrnci 5 minut z každé strany,hotové dám na talíř na ubrousek . Jsou vynikající. (Y) (Y) (Y)
snecka 15. 1. 2011, 17:52
:-$ ja delam trochu podobné, a z kila mouky jich pripravím mnohem víc než jen 10-11 ks, možná i kolem 20 ks, a těsto si vyválím, kdybych to roztahovala, prijdu o ruce :-$, ale jinak věřím že jsou stějně dobré, (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie