Zobrazit přihlášovací formulář

Inzerát, který se pokoušíte rezervovat nebyl nalezen.

Inzerát, který se pokoušíte rezervovat nebyl nalezen.

Inzerát, který se pokoušíte rezervovat nebyl nalezen.

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 65 návštěvníků)

Tvarohový dort (želatinový)

0.0
Tvarohový dort (želatinový)

Potřebné ingredience

1/2 kg tvarohu, 30 dkg cukru, 2 dkg želatiny = 1 vrchovatá lžíce = 1 malý sáček (ne instantní!), 1 šlehačka, 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Želatinu na 2 hodiny namočíme do 2 dcl studené vody, potom přidáme 2 dcl vařící vody. Tvaroh utřeme s cukrem, přidáme rozmíchanou želatinu a ušlehanou šlehačku. Nalijeme do vypláchnuté formy (popř. vyložené alobalem), přidáme ovoce (i mražené - jahody, borůvky, maliny...) a dáme ztuhnout do ledničky (na několik hodin, nejlépe přes noc).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vitulatko 6. 8. 2015, 8:03
Moc dobrý, doporučuji.
vocilka 28. 12. 2015, 2:10
@vitulatko Díky moc všem za pozitivní ohlasy, jsem ráda, že recept slouží i po tolika letech! :-) U nás je v létě taky pořád oblíbený, tak dobrou chuť všem!!! (L)
Ninouš 12. 3. 2015, 14:09
Teda zrovna řeším co udělat ke (C)!!! Díky ráda zkusím. :-) (clamp) |:o)
jitakubi 11. 3. 2015, 13:35
:)
laskonka333 21. 7. 2014, 8:24
(Y)
P.A.V.L.A 20. 7. 2014, 9:49
(Y) (Y) (Y)
Fillomena 11. 8. 2013, 18:42
Skvělý dort, rychlý - namáčela jsem 15 minut a úplně stačí, místo šlehačky dala jogurt straciatela a ovoce maliny, ostružiny, banán a postrouhala čokoládou. Děkuji, dávám do oblíbených
raduza1 9. 8. 2013, 14:45
VÝBORNÝ!! DÍKY ZA RECEPT POVEDL SE MI A JE MOC DOBRÝ!! (clamp) (clamp)
vocilka 20. 7. 2014, 1:38
@raduza1 Díky! Jsem ráda, že chutnal! (L)
palouk 25. 3. 2008, 7:53
Určitě vyzkouším jak bude ovoce ze zahrádfky. Jenom se chci zeptat to má být želatina v plátcích. Přeji hezký po velikonoční. den. (velikonoce10) (hello)
Mája V. 25. 3. 2008, 19:51
@palouk Dívala jsem se, že paní se dlouho na MMB neobjevila, tak zatím odpovím. Já jsem použila a je tady i doporučeno, balíček želatiny od Oetkera. Nesmí to být Dort želé, ale je tam napsáno prostě jenom "Želatina". Má 20 g, takže jeden balíček přímo na tento recept. A já jsem ji nenechala bobtnat 2 hodiny, ale jenom hodinu a myslím, že (^) byl super.
vocilka 24. 7. 2008, 11:32
@Mája V. Díky za odpověď, teď tu fakt moc nebývám... Nemusí být od Oetkera, v různých supermarketech se vyskytují minimálně tak od 3-4 výrobců, ale používám sypkou (krystalky), na obalu bývá "želatina čirá", nebo jak píše Majka jen "želatina" - zkusím přidat fotky těch obalů. V té studené vodě ty krystalky nasáknou, nabobtnají a po smíchání s horkou vodou se rozpustí úplně - nevím, jestli by to mohlo fungovat i s plátkovou želatinou... *-)
Mája V. 25. 3. 2008, 7:17
Tak jsme včera Váš (^) zbaštili. Dobu bobtnání želatiny jsem zkrátila o polovinu a vůbec to nevadilo :-), takže příště zkusím ještě zkrátit. Je výborný. (Y). Díky za super recept (clamp)
vocilka 24. 7. 2008, 11:35
@Mája V. Díky, už jsem taky zkusila dobu namáčení zkrátit, takže jak píše Lucka, zřejmě fakt stačí 10 minut (ale tak rychlá nejsem já s přípravou zbytku ;-))
deena 1. 6. 2007, 20:26
Tak jsem udělala tuhle mňamku dneska, když je ten Den dětí, byli u nás babičky a dědečkové a všem to moc chutnalo (Y) (Y) (Y) Dokonce si tchýně :-) řekla o recept :-)
vocilka 12. 6. 2007, 0:52
@deena To jsem ráda, že chutnalo! Mějte se!
petra2 25. 5. 2007, 18:25
Dani, dort je opravdu vynikající a super lehký na tyto horké dny ;-) Moc díky za receptík (clamp) (clamp)
vocilka 12. 6. 2007, 0:53
@petra2 Petro, tak už jsou zase horké dny, navíc babičce zrají jahody, tak ho děláme každý týden. Letos už máme asi pátý ;-). (Y)
alexandra 25. 7. 2006, 10:54
..tak jsem ho taky zkusila, a vůbec se to nepovedlo, nedrží to tvar, je to jak rozteklá zmrzlina.....ale chuťově je to dobré, takže to zkusím znovu....netuším, kde byla chyba.. :-| :-| :-|
vocilka 9. 8. 2006, 22:28
@alexandra Katko, chyba byla určitě v želatině, je potřeba fakt želatina neinstantní, žádný želé dort, prostě sáček želatina čirá nebo tak něco. Dr. Oetker, Vitana, ale i další výrobci... Držím pěsti, ať příště kápnete na tu pravou.
alexandra 10. 8. 2006, 8:34
@vocilka No jo, ale já nepoužila želé dort :-( , ale plátky želé a dělala jsem to přesně podle návodu. Ale příště to zkusím znovu, snad se to povede. Takhle jsem ho celý vyhodila a bylo mi to líto. A taky jsem do toho dala mražené ovoce, tak možná i to byla chyba... :-o
vocilka 10. 8. 2006, 9:46
@alexandra Mražené ovoce nevadí, věřte mi, že chyba byla v té želatině. Má to být krystalová želatina, ne plátky, ne instantní, ne dort želé, prostě malý sáček "želatina čirá" nebo je to i ve větším sáčku, vypadá to jako žlutý krystalový cukr a toho se dávají 2 vrchovaté lžíce... Experimenty nedoporučuju, špatně dopadají... :^^)
luciasanta 9. 8. 2006, 23:35
@vocilka Danuško, smím mít jen přihlouplý dotaz, proč musí ta želatina bobtnat 2 hodiny? Já nechávám bobtnat 10 minut, ale dávám poté pozor, aby se při zahřívání nezahřála nad 60 °C (resp. dokud tam vydržím dát prst), protože vyšší teplota želatinu poškozuje (tedy její želírovací schopnost). Ráda také dělám želé dorty (jeden se právě chystám vkládat) a tam opravdu dodržuji ty zásady, jak píšu výše. Překvapuje mě, že vám to po přilití té vařící vody opravdu ztuhne. Díky za případné vysvětlení. Lucka
vocilka 10. 8. 2006, 2:41
@luciasanta Luci, proč musí bobtnat 2 hodiny, to teda nevím, možná by stačilo míň, ale mám to v receptu, tak to namáčím 2 hodiny, neriskuju :^). Mezitím chystám zbytek, sem tam odběhnu k počítači, a kolikrát to trvá i dýl než 2 hodiny :-) :-) :-) Pak má ten základ zřejmě pokojovou teplotu 20 supňů a když se tam přilije stejné množství vroucí vody 100 stupňů, tak to asi dohromady má těch 60, co píšete, takže se asi želírovací schopnost nenaruší a v pohodě to ztuhne (I). Dobře, příště vyzkouším jen hodinu (budu raději zkracovat postupně ;-)), dík za tip! Jestli teda stihnu tak rychle nachystat ten tvaroh ;-)...
vocilka 15. 7. 2006, 21:27
Na základě mailíku od jedné maminky doplním, že ten sáček musí být fakt želatina, dort želé je něco jinýho!
mohos 7. 7. 2006, 14:33
Vocilko, BOMBA! Včera jsem ho udělala, dneska vzala ochutnat kousek kolegyni do práce a šéfovi! Vyřizuji jejich vzkaz: je vynikající! A já to potvrzuji! Navíc jednoduchý a z lednice je to opravdu osvěžující. Díky, (C) (Y) (PL), Monika.
vocilka 11. 7. 2006, 20:10
@mohos Moni, díky za vyzkoušení i za chválu. PS: Do práce to nenoste, to se sní doma ;-)
andílek pavla 27. 6. 2006, 14:37
Taky ho dělávám, ale stěny potřu rostliným olejem a vysypu kokosem, jde to pak pěkně oddělat od formy a navíc ten kokos se k tomu docela hodí ;-)
BlankaB 27. 6. 2006, 13:58
jé, Danuško, díky za receptík, tak dlouho ho sháním !!!!!! Blanka
vocilka 28. 6. 2006, 2:27
@BlankaB Blani, tak ať vám chutná!
vocilka 26. 6. 2006, 21:31
Náš oblíbený letní dort, super osvěžující, zrovna si pochutnávám, tak ať z toho taky něco máte :-P. Na dno dávám kuchyňskou igelitovou fólii, utěsní se to tím a nevyteče. Od stěn pak odříznu ;-).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie