Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Tvarohový dort

0.0
Tvarohový dort

Potřebné ingredience

2 balíčky piškotů, 1/2 kg tvarohu, 4 dcl mléka, 2 vejce, 1 kostka tuku (Hera, Perla), 2 balíčky vanilkového cukru, 2 dcl cukru moučky, 4 lžíce rumu, 10 g světlé želatiny (vrchovatá polévková lžíce), 1 lžíce kakaa, ovoce (jahody, meruňky,broskve),šlehačka na ozdobení

Postup přípravy

Želatinu rozpustím a zahřeju ve 2 dcl mléka, dám do mixéru a přidám další 2 dcl mléka. Promícháme. Pak přidáme vejce, cukr, tuk a tvaroh. Vše promixujeme. Dortovou formu vyložíme mikrotenovou folií (já dávám pečící papír) a dáme piškoty, zalijeme částí směsi, zalijeme a dáme ovoce a piškoty a zalijeme. Horní část tvarohu můžeme obarvit lžící kakaa. Dáme do lednice. Zdobíme šlehačkou.

originální postup

suroviny

vše dáme do mixéru

formu vyložíme pečícím papírem nebo folií a dáme piškoty

nalijeme a přidáme ovoce

a je hotovo

první kousek na talířku

a ozdobený

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

miska.miki94 4. 11. 2012, 10:21
Dobrý den,pustila jsem se do vašeho dortíku,ale bohužel při mixování se mi hmota srazila.Nevíte,čím to?Použila jsem plnotučné mléko,to jediné mě napadá...Děkuji Míša
pani.jani 4. 3. 2011, 9:32
táák jdu na něj snad se povede :-)) maminka nám tento dortík dělávala když jsme byly malučcí a mooc nám chutnal :-)))) (Y) (Y) (Y)
MonikaKrejci 25. 3. 2010, 19:13
dnes jsem vyzkoušela, zatím tuhne v ledničce (Y)
blanche 24. 8. 2009, 12:24
Dobrý den Markéto, (hello) chci Vám poděkovat za bezvadný receptík na úžasný a lehoučký dort!! (clamp) (clamp) (clamp) Maximálně jednoduchý postup a rychlá příprava!!! Jen co stačil ztuhnout do druhého dne - během jediného odpoledne byl snědený!!! (C) Blanka (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie