Omáčka z červené řepy
Potřebné ingredience
středně velká červená řepa, celer, zázvor, česnek, sůl
Postup přípravy
Celer (poloviční množství než řepy) a řepu nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody, přidáme na kousky nakrájený zázvor (tak 3 cm dlouhý kousek) a nakrájený česnek (5 stroužků). Uvaříme doměkka o rozmixujeme - pokud nechceme zahušťovat, rozmixovat v menším množství vody. Já podávám k dušené zeleninové směsi nebo k dušenému květáku. Lepší je, když je odleželá do druhého dne. Možná by se hodilo zjemnit jí mlékem nebo smetanou, ale nezkoušela jsem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Batmi
(upraveno)
28. 11. 2016, 13:39
Já jsem zkusila zjemnit kokosovým mlékem, které mi zrovna zůstalo v lednici, docela zajímavá chuť