Staročeské Zázvorky

Potřebné ingredience
4 celá vejce, 50 dkg ml. cukrku, 50 dkg mouky / 25dkg hladké00 a 25 dkg polohrubé/, 2 vrchovaté polívkové lžíce strouhaného zázvoru / může být čerstvý i sušený/ Čerstvý je ale mnohem lepší, závorky jsou potom takové štipkavé..........
Postup přípravy
položte na plech slabě vytřený tukem, nebo vyložený peč. papírem a nechte alespoň půl dne zázvorky obschnout.
Pečte asi tak 10 minut na 180-190 st. / zázvorky vyskočí/ a zvolna dosušujte do růžova.

urobíme si těsto konzistenncie na vykrajovanie, ak by s amoc lepilo, pridajte polhr. múku a na pomúčenom vále si vyválajte placku hrubu tak 0,5 cm

a vykrajujte lubovolné tvary
- nechajte obschnúť podla receptu a potom šup do trúby

upečené a ateraz si pofičia poležať do krabky na balkon s jablčkom.........:)
ja ich ešte potom budem zdobiť citronovou,alebo čokoládovou polevou, ale to až tak týžden pred sviatkami......:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu







