Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Staročeské Zázvorky

0.0
Staročeské Zázvorky

Potřebné ingredience

4 celá vejce, 50 dkg ml. cukrku, 50 dkg mouky / 25dkg hladké00 a 25 dkg polohrubé/, 2 vrchovaté polívkové lžíce strouhaného zázvoru / může být čerstvý i sušený/ Čerstvý je ale mnohem lepší, závorky jsou potom takové štipkavé..........

Postup přípravy

Vejce s cukrom vylšehejte v míse asi čtvrt hodiny, pak přidejte mouku a zázvor. Vypracujte těsto a vyválejte plát asi půl centimetru silný. Vykrajujte dle fantazie a formiček........:)
položte na plech slabě vytřený tukem, nebo vyložený peč. papírem a nechte alespoň půl dne zázvorky obschnout.
Pečte asi tak 10 minut na 180-190 st. / zázvorky vyskočí/ a zvolna dosušujte do růžova.

urobíme si těsto konzistenncie na vykrajovanie, ak by s amoc lepilo, pridajte polhr. múku a na pomúčenom vále si vyválajte placku hrubu tak 0,5 cm

a vykrajujte lubovolné tvary
- nechajte obschnúť podla receptu a potom šup do trúby

upečené a ateraz si pofičia poležať do krabky na balkon s jablčkom.........:)
ja ich ešte potom budem zdobiť citronovou,alebo čokoládovou polevou, ale to až tak týžden pred sviatkami......:)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jits 13. 12. 2007, 14:54
Dobrý den, tak nevím co jsem udělala špatně. Vykrájela jsem medvídky a nechala je půl dne schnout, pak jsem je šoupla do trouby na ty stupně jak píšete a oni mi nadskočili, zespoda se nafoukli a ty co se nenafoukli zespoda, těm se zase nafouklo bříško nahoře. Nevíte proč? A ještě se chci zeptat, jsou strašně tvrdé, opravdu změknou? Jinak na chuť jsou dobré, ale nějak se mi vymkli kontrole. Díky za případnou radu. Jitka
cicmoši 13. 12. 2007, 17:14
@Jits *-) Jitka tak to fakt netuším, možno vám nerovnomerne pečie trúba, alebo vám pečie slabšie......... ja ich mám odfotené ako som ich piekla v popise a pekne sa mi nafúkli........no netuším, nie som až taký odborník,ale mmožno vám fakt slabšie pečie trúba a skúste na budúce piect na trošku silnejšej teplote a po vyskočení zoslabit a dosúšať pomalšie........ (F) Inak na chut sú výborné, mali by byť aspoň 14 dní uležané niekde v chlade v krabičke a dajte k nim jablčko, mne minulý rok krááásne zmenkli a boli fakt výborné, ja ich teda ešte tak 4 dni pred vianocami budem polievať citronovou polevou a ta mi neaké tie tvary nerovné určite dorovná, tak verím, že Vám budú chutnať, aj keď budú trošku hrvolaté................ (pernicek) (kolednici) (andel) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie