(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Párty motanice s olivami

Potřebné ingredience
Hladká mouka 200 g, kukuřičná mouka hladká 100 g, droždí 1/2 kostka, cukr 1 lžička, sůl 1 lžička, prášek do pečiva 1/2 lžička, mléko vlažné 1 dl, olivový olej 2 lžíce, česnek 1 stroužek, petrželka - posekaná jemně, vlažná voda dle potřeby, olivy s papričkou, 1 vejce na potření, sezamová semínka, sůl, nebo jiné
Postup přípravy
V mléku uděláme kvásek ze lžičky cukru a lžičky hladké mouky, smícháme obě mouky hladkou bílou a hladkou kukuřičnou s práškem do pečiva, solí, přidáme kvásek, olej a trošku vlažné vody, dle potřeby,aby těsto bylo hladké a pružné. Zpracujeme a necháme vykynout na teplém místě. Po vykynutí ještě jednou promneme. Pak rozdělíme na cca 5-6 bochánků, z každého vyválíme váleček a začneme motat od jednoho konce, od držáku, na velkou kovovou jehlu na špízy, kterou potřeme olejem. Jednou omotáme a přidáme olivu a opět až do druhého konce jehly. Pomažeme vajíčkem a posypeme čím chceme. Pečeme na 200 st. do zlatova. Po částečném vychladnutí opatrně vyndáme jehlu. Když nemáme jehly, můžeme motat na špejle, které také potřeme olejem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Zdenikv
(upraveno)
9. 5. 2011, 11:56
Čerstvé byly výborné.Druhý den už to nebylo ono. Příště upeču jen to, co se sní.

nahlásit

Itula
(upraveno)
13. 8. 2011, 1:04
@Zdenikv
Zdenko, ano souhlasím, čerstvé pečivo je čerstvé pečivo a děkuji za vyzkoušení


nahlásit
Vera N
(upraveno)
16. 3. 2011, 12:08


nahlásit

žabada
(upraveno)
24. 2. 2011, 7:57


nahlásit

Itula
(upraveno)
24. 2. 2011, 15:51
@žabada
Děkuji


nahlásit
tetrisss
(upraveno)
23. 2. 2011, 19:49
Hm, to je zaujimave a aj pekne, skusim.

nahlásit

Itula
(upraveno)
24. 2. 2011, 0:47
@tetrisss
budu se těšit


nahlásit
ursula4
(upraveno)
22. 2. 2011, 19:20
dakujem Zitka,skúsim a dám vedieť ako to dopadlo
nahlásit
ursula4
(upraveno)
22. 2. 2011, 18:54
tá kukuričná múka sa dá nahradiť nejakou inou múkou,alebo je to podmienka,že len táto?
nahlásit

Itula
(upraveno)
22. 2. 2011, 18:59
@ursula4
Můžete zkusit jen z hladké, kamarádka to tak dělala


nahlásit
ursula4
(upraveno)
26. 2. 2011, 17:58
@Itula
Zitka,tak som ich piekla a namiesto kukuričnej múky som dala celozrnnú a sú výborne
nahlásit