VIŠŇOVÉ ŘEZY Z PUDINKOVÉHO TĚSTA
Potřebné ingredience
TĚSTO: 4x Kakaový pudink v prášku od Oetkera, Prášek do pečiva 1 ks, Vejce 4 ks, Moučkový cukr 150 gr, Rum 2 lžíce, Olej 200 ml NÁPLŇ: Mléko 1 l, Vanilkový pudink od Oetkera 2 ks, Vanilkový cukr 1 ks, Cukr krupice 3 lžíce, Měkký tvaroh 2 ks, Želatinový ztužovač za studena od Oetkera 1 ks, Višňový kompot velký 2 ks DÁLE: Šlehačka 2 ks, Ztužovač šlehačky 2 ks, Zakysaná smetana 2 ks, Vanilkový cukr 2 ks
Postup přípravy
Vyšleháme vejce s cukrem, přídáme ostatní, promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, pečeme na 180 st. cca 15-20 min. Po zchladnutí potřeme višňovým džemem. Na…
MALINOVÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
5 vajec, 20dg cukru krupice, 1dcl vlažné vody, 1dcl oleje, 25dg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1,5 PL kakaa NÁPLŇ: Měkký tvaroh 2 ks, mascarpone 1 ks, Maliny 1/2 kg, cukr moučka dle chuti, želatinový ztužovač za studena od Oetkera 1 ks, Šlehačka 2 ks, ztužovač šlehačky 2 ks, želé dortové od Oetkera červené nebo čiré 1 ks, Ovoce na ozdobu - maliny
Postup přípravy
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu a olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a nakonec z bílků ušlehaný sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem,…
ČOKOLÁDOVÉ PUKLINKY - CRINKLES
Potřebné ingredience
Vejce 2 ks, Máslo 60 g, Moučkový cukr 100 g, Hořká čokoláda nejlépe 75% kakaa 200 g, Hladká mouka 200 g, Prášek do pečiva 1 lžička, Sůl 1 špetka, Vanilkový extrakt 1 lžička. Na obalení: Cukr krystal, Moučkový cukr
Postup přípravy
Nasekanou čokoládu roztopíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Necháme lehce zchladit. Smícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Máslo pokojové teploty ušleháme s cukrem a…
CITRONOVÉ HVĚZDIČKY
Potřebné ingredience
Na 50 kousků: Máslo 120 g, Hladká mouka 400 g, Cukr moučka 200 g, Zakysaná smetana 100 ml,Vejce 1 ks, Sůl 1 špetka, Prášek do pečiva 1 lžička, Jedlá soda na špičku lžičky, Citronová kůra 2 lžičky, Citrónová šťáva z jednoho citronu
Postup přípravy
Vyšleháme do pěny máslo a přidáme 1/2 hl. mouky, dobře promícháme a pak postupně přidáme ostatní suroviny. Opět vše dobře promícháme a přidáme druhou 1/2 hl. mouky a zpracujeme v…
Ovocné poháry
Potřebné ingredience
Jahody, banány, kiwi, šlehačka, zakysaná smetana, vanilkový cukr, javorový sirup, skořice, kakao
Postup přípravy
Ovoce nakrájíme na plátky, šlehačku ušleháme a smícháme se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Na dno pohárů dáme krém, pak plátky ovoce a zakapeme javorovým sirupem,…
Kávovo-šlehačkové řezy s jahodami
Potřebné ingredience
PIŠKOT: vejce 4 ks, cukr krupice 200 g, šlehačka 250 ml 1 ks, hladká mouka 250 g, prášek do pečiva 1 ks, instantní káva silná, vařená 1 hrnek, rum 5 lžic, KRÉM: šlehačka 2 ks, ztužovač šlehačky 2 ks, zakysaná smetana 2 ks,vanilkový cukr 2 ks, DÁLE: jahody, mandlové lupínky 1 balíček
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme šlehačku, prošlehneme, přidáme mouku s práškem do pečiva a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, pečeme cca 20 min. Po vychladnutí…
Jahodovo-rebarborové řezy
Potřebné ingredience
PIŠKOT: Vejce 4 ks, cukr krupice 200 g, polohrubá mouka 240 g, prášek do pečiva 1/2 balíčku, horká voda 10 lžic, rebarbora 1 kg, jahody 1 kg, rum, skořicový cukr, KRÉM: šlehačka 2 ks, ztužovač šlehačky 2 ks, zakysaná smetana 2 ks, vanilkový cukr 2 ks, skořice - mletá, kakao
Postup přípravy
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Na vymazaný a vysypaný plech kokosem nalijeme těsto,…
Barevné tvarohové řezy s ovocem
Potřebné ingredience
8 vajec, 8 PL polohrubé mouky, 6 PL cukru krupice, 2 PL kakaa, rum, 1kg tvarohu, 1 mascarpone /nebo máslo/, 2 zakysané smetany, 4 vanilkové cukry, ovoce, dortové želé od Oetkera čiré 3x.
Postup přípravy
Upečeme dva piškotové pláty - 1. SVĚTLÝ - 4 žloutky vyšleháme do pěny, přidáme mouku a nakonec sníh z bílků- upečeme na pečícím papíře /je to lepší, krásně se pak manipuluje s…
Skořicoví šneci s polevou
Potřebné ingredience
TĚSTO: Polohrubá mouka 400 g, droždí 1/2 kostky, vlažné mléko 200 ml, cukr krupice 40 g, máslo změklé 70 g, sůl 1/4 lžičky. NÁPLŃ: Máslo změklé 100 g, cukr krupice 70 g, skořice - mletá 1 lžíce. POLEVA: Lučina 100 g, máslo 50 g, moučkový cukr 150 g, vanilkový cukr 1 ks, teplá voda 6 lžíce .
Postup přípravy
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut vzejít. Přidáme ostatní přísady do těsta a všechno zpracujeme…
Velikonoční nádivka
Potřebné ingredience
400 g vařené uzené krkovice, 5 housek, 250 ml mléka, 2 lžíce sekané petrželky kudrnky, muškátový květ, sůl,pepř,pár stroužků česneku, 4 vejce, rostlinný olej na vymazání zapékací mísy
Postup přípravy
Uvařenou uzenou krkovici nakrájíme na malé kostky. Housky rozkrájíme na kostičky a přelijeme mlékem. Můžeme i trochu vývarem z masa. Po chvíli z nich vymačkáme přebytečnou…