(recept
si oblíbilo 89 návštěvníků)
Skořicoví šneci s polevou
Potřebné ingredience
TĚSTO: Polohrubá mouka 400 g, droždí 1/2 kostky, vlažné mléko 200 ml, cukr krupice 40 g, máslo změklé 70 g, sůl 1/4 lžičky. NÁPLŃ: Máslo změklé 100 g, cukr krupice 70 g, skořice - mletá 1 lžíce. POLEVA: Lučina 100 g, máslo 50 g, moučkový cukr 150 g, vanilkový cukr 1 ks, teplá voda 6 lžíce .
Postup přípravy
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut vzejít. Přidáme ostatní přísady do těsta a všechno zpracujeme. Necháme 20 minut přikryté vykynout na teplém místě. Těsto vyválíme na pomoučené ploše na obdélník cca 30×60 cm. Smícháme přísady do náplně, natřeme na těsto. Z delší strany srolujeme, nakrájíme na plátky cca 3 cm silné. Naskládáme naplocho na plech (ne moc blízko k sobě, při pečení se zvětší) vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 10 minut vzejít. Potřeme vejcem a pečeme asi 15 minut při 200 °C. Mezitím si ve střední misce rozmícháme rozpuštěné máslo a změklou lučinu, moučkový a vanilkový cukr, přidáme mícháním teplou vodu (i více, dle potřeby), dokud nedosáhnete konzistenci polevy. Poté ještě teplé přelijeme. Můžete přidat lžíci rumu. Vodu můžete vyměnit za mléko
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kosacci
(upraveno)
30. 9. 2012, 13:05
Dobrý den, recept mne zaujal, rádi jsme si šneky kupovali, ale kvalita šla někam.., takže se je pokusím dle Vašeho receptu v týdnu upéct. Na fotce i dle komentářů vypadají úchvatně. Dám pak také hodnoceníčko.
ivanap
(upraveno)
30. 9. 2012, 12:12
Tak jsem se do nich dneska také pustila,jsou výtečné Jen jsem si polevu upravila podle amerických receptů takže jen moučkový cukr,plnotučné mléko a sýr philadelphia,trochu rumu na vůni,a ke to bomba.
j.s.80
(upraveno)
17. 9. 2012, 17:02
dnes jsem upekla a jsou mňamózní jen se zeptám, ta poleva je pořád taková matlavá, to tak má být, nebo jsem něco udělala špatně? díky
chucky 1111
(upraveno)
16. 9. 2012, 14:43
Jsou dobré,jen nám nechutnala ta poleva ale tak budeme dělat bez ní
radus007
(upraveno)
16. 9. 2012, 11:27
Jsou vynikající , s tou polevou nemají chybu , Zituš ,díky za skvělý tip .
Itula
(upraveno)
29. 9. 2012, 2:31
@radus007
Radko děkuji
Vostruzina
(upraveno)
6. 3. 2012, 11:13
Dobrý den Zituš do kynutého těsta nedáváte vajíčko? Jdu akorát na ně, tek se radši optám ) Děkuji Daniela
Itula
(upraveno)
7. 3. 2012, 0:50
@Vostruzina
Danielo, ano je to bez vajec
sketka
(upraveno)
7. 2. 2012, 14:21
šneky jsem dělala a dnes dělám opět, jsou úžasné, děkuji za skvělý a jednoduchý recept
Itula
(upraveno)
8. 2. 2012, 11:10
@sketka
Děkuji, mám radost
Amynka
(upraveno)
2. 8. 2011, 19:26
Paní Zito, chtěla bych šneky udělat na rodinnou oslavu o den předem. Vydrží i s tou polevou ( potom dát do lednice, nebo nechat "uschnout" při pokojové teplotě?? ) , nebo bude lepší, když je upeču a poliju až druhý den, kdy se budou jíst? A jsou přepravyschopné? Moc děkuju Linda
Itula
(upraveno)
6. 8. 2011, 11:50
@Amynka
Lindo, poslala jsem odpověď na Váš vzkaz
li.za.rd
(upraveno)
21. 6. 2011, 16:09
Teď jsem je dodělala a jsou výborné Hlavně s tou polevou! Akorát... poradíte mi někdo, jak to děláte, aby se vám nerozmotaly? Mě se konec šneků vždycky rozmotá (hlavně z kynutého těsta)
Itula
(upraveno)
21. 6. 2011, 18:20
@li.za.rd
Mariko, teď jsem ti poslala vzkaz, ale vidím, že jsi je už upekla . K tomu rozmotání, když nakrájíš a dáváš na plech lehce konce přimáčkni k těstu, ale myslím, že na chuti ti určitě neubraly
dash
(upraveno)
6. 6. 2011, 19:18
Šneci jsou výborné, pekla jsem už několikrát. Naposledy jsem omylem dala hladkou mouku a byly snad ještě lepší. Poleva je naprosto dokonalá. Děkuji Zito za tvoje výborné recepty . Lída
Itula
(upraveno)
8. 6. 2011, 2:14
@dash
Já děkuji tobě
lidare
(upraveno)
28. 5. 2011, 16:33
mňam jsou úžasné
Itula
(upraveno)
30. 5. 2011, 10:42
@lidare
veuda1
(upraveno)
28. 5. 2011, 16:15
výborné, děkuji za recept a přibývající kila
Itula
(upraveno)
29. 5. 2011, 1:51
@veuda1
fialinka
(upraveno)
5. 5. 2011, 19:53
Tak jsem pekla zase a do polevy jsem přidala kakao zkuste je to taky dobrota
dodo
(upraveno)
25. 5. 2011, 9:33
@fialinka
Ahoj tetičko Haničko, děkujem za šneky ke byli vítěčné a já dnes zkusím taky už se těším snad se mi taky tak povedou to bude dobrota. Paní Zitě mooooc děkuji za super receptík
Itula
(upraveno)
6. 5. 2011, 11:30
@fialinka
Otrivin
(upraveno)
4. 5. 2011, 14:56
Tak doděláno a syn už láduje 6 kousek . Jsou úžasný a určitě jsem nedělala naposled . Moc děkuji za receptík
Itula
(upraveno)
4. 5. 2011, 18:37
@Otrivin
Petro já děkuji
petulisek
(upraveno)
3. 5. 2011, 20:01
Tak jsem šnečky zkusila. Voní nádherně A syn říká, že chutnají perfektně, a to i přesto, že já husa je zapomněla potřít vejcem, a že mi ho zbylo po pečení rohlíků, až jsem se divila... No snad příště. A to bude hodně brzy. A já ochutnám, lepek nelepek, prostě to nevydržím...
fialinka
(upraveno)
2. 5. 2011, 11:21
Tak právě peču tuhle dobrotu s těstem se pracovalo super akorát jsou šnečci v troubě a krásně voní mám je na odpoledne ke kafíčku pro moji nevlastní sestřičku tak jsem zvědavá jaké budou ale vůně je okouzlující jen je nemám tak krásné jako vy a ještě přidávám už jsou hotový a je to hrozná dobrota budu dělat častěji
Itula
(upraveno)
3. 5. 2011, 0:29
@fialinka
To mám radost
Vera N
(upraveno)
20. 4. 2011, 17:42
barborka2010
(upraveno)
19. 4. 2011, 14:14
Jeeeje, no to jsem zase měla na co narazit.... Tohle mi dělala známá v USA, pěkně na snídani, měla to na plechu už nachystané z večera a normálně v lednici a ráno jen šup do trouby a než jsme se oblíkli byla teploučká a voňavoučká snídaně na stole.... Kdoví jestli by to vydrželo i tohle těsto... Vyzkouším
Itula
(upraveno)
21. 4. 2011, 9:55
@barborka2010
Barborko, milý komentář , určitě vyzkoušej, protože jsou moc dobré, jdou i bez polevy, ale lepší jsou s ní.
darinka30
(upraveno)
18. 4. 2011, 18:12