Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Skořicoví šneci z remosky

0.0
Skořicoví šneci z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 130 g hladké pšeničné mouky, 130 g polohrubé mouky, 10 g čerstvého droždí, 50 g cukru krupice, ½ lžičky vanilkového extraktu nebo pasty, 110 g mléka, 1 vejce, 50 g rozpuštěného másla, špetka soli; * NÁPLŇ: 50 g másla., 3 lžíce třtinového cukru, 1 vrchovatá lžička mleté skořice, 50 g nahrubo posekaných vlašských ořechů; 1 rozšlehané vejce na potření před pečením

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Všechny suroviny na těsto dát do pekárnya nechat nakynout (cca 1½ - 2 hodiny).

Připravit náplň: máslo rozpustit, přidat cukr + skořici.

Vykynuté těsto vyklopit na vál, rozválet do obdélníku a rovnoměrně potřít náplní a posypat ořechy.
Těsto zavinout do rolády a tu nakrájet na 12 dílů.

Šneky rozložit do máslem vymazané formy a nechat nakynout (cca 30 minut).

Potřít rozšlehaným vajíčkem a péct v remosce 35-40 minut.

Vykynuté těsto vyklopit na vál, rozválet do obdélníku a rovnoměrně potřít náplní a posypat ořechy. Těsto zavinout do rolády a tu nakrájet na 12 dílů. Šneky rozložit do máslem vymazané formy a nechat nakynout (cca 30 minut).

Potřít rozšlehaným vajíčkem a péct v remosce 35-40 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dananda 12. 11. 2020, 15:35
Včera jsem se konečně odhodlala a šneky upekla. Jsou opravdu moc dobré.
littlenail 5. 11. 2020, 19:36
Pekla jsem v dortové formě a super ... (Y)
lidare 5. 11. 2020, 15:42
:-) (C)
spero 29. 10. 2020, 16:27
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie