(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Skořicový šneci

Potřebné ingredience
40 g droždího, 500 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 3 lžičky cukru, 3 skořicové cukry, 100 g lískových jader, 60 g másla rozehřátého, 2 žloutky, 1 celé vejce na potření
Postup přípravy
Z mléka a z droždího uděláme kvásek, do mouky přidáme žloutky, rozhřáté máslo, cukr a kvásek.Vše vypracujem na vláčné těsto.Necháme kynou 30 - 40 minut. Náplň: umletá lísková jádra, skořicový cukry a 3 - 4 lžíce cukru vše promícháme, Rozválíme kynuté těsto asi na 1 cm tlustý plát potřeme náplní zamotáme jako závin, krájíme 3cm tlusté šneky a vkládáme na vymaštěný plech a necháme znovu kynout asi 20 min. poté potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct.Já jsem je vytáhla z trouby a ještě jsem je posypala moučkovým cukrem a skořicovým cukrem nejsou moc sládké.Jsou velmi chutné.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé