(recept
si oblíbilo 29 návštěvníků)
Skořicoví šnečci
Potřebné ingredience
Na těsto: 150g hladké mouky, 1 KL prášku do pečiva, 50g moučkového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 60g změklého másla, špetka soli, 7 PL smetany ke šlehání Na potření: trochu rozpuštěného másla Na posypání: 90g cukru, 1 balení skořicového cukru
Postup přípravy
1. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme do mísy. Přidáme cukr, vanilínový cukr, máslo, sůl a smetanu a elektrickým ručním šlehačem s hnětacími háky nebo ručně vařečkou - jako já :-) vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme obdélník silný asi 3 mm, který lehce potřeme rozpuštěným máslem.
2. Cukr smícháme se skořicovým cukrem, těsto hustě posypeme a cukr jemně zatlačíme válečkem do těsta. Těsto ppodélně srolujeme, pevně přitiskneme a uložíme na 1 hodinu do mrazničky.
3. Roládu rozkrájíme na plátky silné asi 5 mm a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Plech vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů - elektrickou a pečeme cca 15 minut.
4. Po upečení necháme vychladnout a pokud nám to osádka dovolí, uzavřeme do uzavíratelné dózy, šnečci jsou druhý den vláčnější... :-)
2. Cukr smícháme se skořicovým cukrem, těsto hustě posypeme a cukr jemně zatlačíme válečkem do těsta. Těsto ppodélně srolujeme, pevně přitiskneme a uložíme na 1 hodinu do mrazničky.
3. Roládu rozkrájíme na plátky silné asi 5 mm a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Plech vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů - elektrickou a pečeme cca 15 minut.
4. Po upečení necháme vychladnout a pokud nám to osádka dovolí, uzavřeme do uzavíratelné dózy, šnečci jsou druhý den vláčnější... :-)
takhle vypadá nakrájené ztuhlé těsto...
takhle pečeme... :-)
tohle je výsledek... :-)
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
blanche
(upraveno)
19. 5. 2009, 9:55
Vaše šnečky už jsme také vyzkoušeli... Chuťově jsou úžasné.... Je to něco na způsob "sušenek" - nebo jsem někde udělala chybu??? Protože vláčné tedy rozhodně nebyli...
mircacek
(upraveno)
28. 5. 2009, 14:01
@blanche
Nazdárek lidičky, prosím podívejte se na tento odkaz http://www.blesk.cz/zlaticka?action=profil&id=3966 http://www.blesk.cz/zlaticka?action=profil&id=3968 Přihlásili jsme našeho roštáka do soutěže a budem moc rádi, když mu dáte i svůj hlas. Dá se hlasovat každou hodinu znovu, takže čím více, tím lépe. Díky
mircacek
(upraveno)
28. 5. 2009, 14:00
@blanche
Nazdárek lidičky, prosím podívejte se na tento odkaz http://www.blesk.cz/zlaticka?action=profil&id=3966 http://www.blesk.cz/zlaticka?action=profil&id=3968 Přihlásili jsme našeho roštáka do soutěže a budem moc rádi, když mu dáte i svůj hlas. Dá se hlasovat každou hodinu znovu, takže čím více, tím lépe. Díky
madda
(upraveno)
28. 5. 2009, 13:56
@blanche
Dobrý den, ne, chybu jste neudělala nikde, jsou to spíš ty sušenky ale výborné...
madda
(upraveno)
17. 1. 2009, 22:16
Holky to těsto nesmíte nechat v mrazáku déle než 1 hodinu - musí tam být maximálně tu 1 hodinu. Teď jsem je dělala, zapomněla na ně, vzpomněla si až po hodině a půl a pak se mi to těsto drolilo, takže tam je zakopaný pes. Jo a mrazák mám na -16 stupňů, pokud je tam tak 50 minut, jde to krájet přesně jako na obrázkách.
janulka44
(upraveno)
16. 1. 2009, 21:24
Ahojky,tak jsem je dnes zkusila,ale hodně se těsto drobilo....a závislí na nich určitě nebudeme
Hyzule
(upraveno)
14. 1. 2009, 14:17
Chci vyzkoušet tyhle šneky.Můžu použít 30% smetanu v kelímku?
madda
(upraveno)
16. 1. 2009, 21:20
@Hyzule
Určitě, dělám šneky jen s ní
zanetkaR
(upraveno)
6. 10. 2008, 14:17
já je dělám z kynutého těsta,taky jsou výborný
madda
(upraveno)
6. 10. 2008, 14:20
@zanetkaR
Mňam, kynuté těsto miluju... , tohle je rychlejší a jednodušší varianta...
akin77
(upraveno)
6. 10. 2008, 11:59
Mňam..... a můžu se zeptat, 7 polévk. lžic šlehačky - to je 1 šlehačka, nebo nevíte, jak je to s množstvím...? Díky
madda
(upraveno)
6. 10. 2008, 14:12
@akin77
Vzhledem k tomu, že jsem to dělala hned z dvojité dávky - tzn. 14 lžic šlehačky - tak to vyšlo skoro na celou šlehačku (215g).
keltka
(upraveno)
6. 10. 2008, 11:54
jéé ty znám z knihy od dr.oetkera ale musím říct,že ty vaše vypadájí lépe než na obrázku v knížce chystám se je vyzkoušet
madda
(upraveno)
6. 10. 2008, 14:13
@keltka
Jojo, přišla mi taková ta malá knížečka a okamžitě mi padly do oka, no a protože jsem měla všechno doma, tak jsem se do nich hned pustila Fakt stojí za to. Jsou výborné!!!
lenka620
(upraveno)
4. 10. 2008, 10:21
To vypadá móc krásně ,už si píšu receptík.
madda
(upraveno)
6. 10. 2008, 14:14
@lenka620
Napište a vyzkoušejte. Je to hrozně jednoduché, ale ta chuť! FAMÓZNÍ!
lenka620
(upraveno)
1. 11. 2008, 12:46
@madda
Tak právě se mi pečou,ale bohužel ,snažila jsem se,co to šlo....když jsem ztuhlé těsto šla krájet,tak se mi pokaždé pomalu polovina šneka rozdrobila ,takže toho na tom plechu moc nemám...vše jsem dělala podle receptu,tak v čem jsem mohla udělat chybu??? Určitě bych je ráda zase někdy upekla....tak aby se už povedli .Děkuji a přeji krásný den.
Lau
(upraveno)
26. 12. 2008, 16:10
@lenka620
Mně se šneci taky drobili. Nevím, čím to bylo, ale povedlo se mi i rozbité šnečky na plech tak nějak srovnat a jak se pekli, tak se těsto slilo v jeden celek. Možná nebyli tak krásní jako tady na obrázku, ale drželi pohromadě.
madda
(upraveno)
9. 12. 2008, 7:57
@lenka620
Jejda Leni, Vašeho příspěvku jsem si bohužel všimla až teď. To nevím, čím by to mohlo být, mně to šlo krájet krásně. Zkuste si příště namáčet nůž, třeba to půjde krájet líp.
ZuzanaKl
(upraveno)
3. 10. 2008, 23:11
No vypadají nádherně hmmmmm.......... vůně jde cítit až k nám
madda
(upraveno)
6. 10. 2008, 8:23
@ZuzanaKl
To věřím byly vynikající. Doporučuji rovnou dvojitou dávku.
madda
(upraveno)
3. 10. 2008, 22:16
Právě jsem dopekla... Náramně voní a taky chutnají...