(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Rozinkoví šnečci

Potřebné ingredience
250 g nízkotučného tvarohu, 300 g studeného másla, špetka soli, lžička vanilkového cukru, 250g hl. mouky, lžička prášku do pečiva, 125 g rozinek, 50 g mletých lískových oříšků, lžička mleté skořice, 50 g cukru, Na polevu 150 g moučkového cukru, 1-2 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy
Tvaroh necháme okapat na sítu, pak do nj vmícháme 250 g másla, sůl, vanil.cukr, mouku a prášek do pečiva. Zpracujeme do vláčného těsta, zabalíme do folie a na hodinu dáme do lednice. Pak z těsta vyválíme plát cca 40x60 cm. Zbylé máslo rozehřejeme a vychladlým máslem potřeme plát těsta. Rozinky umyjeme v horké vodě, usušíme a smícháme s ořechy, cukrem a skořicí a rovnoměrně nasypeme na plát. Placku srolujeme na delší straně jako roládu a nožem namočeným ve vodě nakrájíme na cca 20 kousků. Dáme na plech potřený tukem nebo vyložíme papírem a pečeme do zlatova 25-30 min v rozpálené troubě na 200 stupňů.
Moučkový cukr smícháme s citr. šťávou na hustou polevu a ještě teplé šneky s ní polejeme.
*konzumovat by se měli studené, ale u nás už vlažné mizí z plechu
*oříšky lze vynechat,sice to není ono, ale když je alergie na ořechy, tak nic jiného nezbývá
Moučkový cukr smícháme s citr. šťávou na hustou polevu a ještě teplé šneky s ní polejeme.
*konzumovat by se měli studené, ale u nás už vlažné mizí z plechu
*oříšky lze vynechat,sice to není ono, ale když je alergie na ořechy, tak nic jiného nezbývá
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
9. 2. 2010, 18:06






nahlásit